Mój ogród - eukomis cz.2
- eukomis
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak Bogusiu mam z Rybnika, mam jeszcze jedną co kupiłam w Rybniku na wystawie lili to jest ta duża na tym zdjęciu ,ale facet powiedział ,że mi w tym roku nie zakwitnie i nie będzie taka wysoka, ale mam wsadzic do doniczki i na zimę zakopac z tą doniczką i wyobraż sobie ,ze ma malutkie pąki kwiatowe. jak będzie ciepło to może zakwitnie, a jak nie to wezmę do domu. U sprzedającego tak wyglądała. 

- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ja również jak zawsze podziwiam Twój ogródek i balkon Halinko.
Cleome w tym roku wzeszła nędznie a potem nawet mi padła.
Zawilec japoński ten jasno różowy właśnie kończy kwitnienie a ten o którym piszesz półpełny (wysiał sie u mnie sam z niczego Halinko
) dopiero właśnie zaczyna kwitnienie.
Nie wiem czy to reguła,że później kwitnie ale mogłoby tak być..
No i powiedz Halinko nam jak to z tym ognikiem na nodze wyczarowałaś

Cleome w tym roku wzeszła nędznie a potem nawet mi padła.
Zawilec japoński ten jasno różowy właśnie kończy kwitnienie a ten o którym piszesz półpełny (wysiał sie u mnie sam z niczego Halinko
Nie wiem czy to reguła,że później kwitnie ale mogłoby tak być..
No i powiedz Halinko nam jak to z tym ognikiem na nodze wyczarowałaś
- eukomis
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2008, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jacku dziękuję za identyfikację funki.Zapisałam sobie nazwę i mam jeszcze pytanko .Z dalekiej podróży przywiozłam roślinkę liściastą,liście są słodsze od cukru można nini słodzić herbatkę czy nieznasz jej nazwy.Teraz mam ją obcietą jak trochę listki się podrosną to wstawię zdjęcie.
Marysiu ,Krysiu ognik wyprowadziłam sama mam ich 3. dwa są jeszcze małe ,i mają mało kulek.Krysiu u mnie zawilec biały dopiero zaczyna kwitnąć, ja myślę że on jest póżniejsz.
Aza dziękuję za odwiedziny.
Izuniu nie ma sprawy, dam ci znać, mam i białoziekoną to citeż przyszykuję.
Marysiu ,Krysiu ognik wyprowadziłam sama mam ich 3. dwa są jeszcze małe ,i mają mało kulek.Krysiu u mnie zawilec biały dopiero zaczyna kwitnąć, ja myślę że on jest póżniejsz.
Aza dziękuję za odwiedziny.
Izuniu nie ma sprawy, dam ci znać, mam i białoziekoną to citeż przyszykuję.