Coś na brzydki zapach

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wampir_wawelski
200p
200p
Od: 31 gru 2008, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Coś na brzydki zapach

Post »

Witam,

mam prośbę o radę, co posadzić w okolicy lub przy szambie, tak aby zneutralizowało lub zagłuszyło nie miłe zapachy, które unoszą się gdy zawieje z północy. Szambo niby jest OK, ale ma jakiś system odpowietrzania który jest nieco uciążliwy, i tuż przed opróżnieniem jest czasem uciążliwe.
Chciałbym abyście coś doradzili przy zakupie, jaki krzew, drzewko lub coś ozdobnego co będzie wydzielało jakś aromat szambo - bójczy :) może mi pomóc.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wydaje mi się że nic specjalnie pachnącego nie powinieneś sadzić.
Nie ma nic gorszego niż pomieszanie zapachów, z których jeden jest przyjemny a drugi drażniący.
Może pomyśl o krzewach silnie ulistnionych, które nie przepuszczą tego "aromatu" ?
Ja mam przy kompostowniku derenia białego, ładnie się rozrasta i nadaje do cięcia jakby przeszkadzał.

Chyba że ktoś podpowie krzew posiadający własny specyficzny zapach, niekoniecznie aromatyczny ?
x_P-42

Post »

Nie wydaje mi się, aby cos pomogło. To taka metoda. jaka stosowano w baroku - nie myć się, tylko nakładać tony pudru i obficie skrapiać się perfumami.
Wymieszane zapachy mogą dać jeszcze bardziej zabójczy fetor.
Mozesz spróbować wiosna posadzić kilka heliotropów i wybadać, jak to wszystko będzie waniało.
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zdecydowanie lepiej jest wsypywać do szamba środki neutralizujące zapachy, zerknij tu:
- Szambo - jaki preparat ?

To naprawdę działa!!!
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”