Roślinki doniczkowe u Halżbiytki
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Zgredo
- -Moderator Forum-.

- Od: 1 maja 2008, o 15:42
o tego tutaj, na pierwszym planie mi szło. Wygląda, jakby miał takie miękkie futerko, a nie gładką skórkę "Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

Zgredo ta roślinka o którą pytasz jest w dotyku taka zamszowa ...i na pewno nie gładka.......no i nie ma kolców. Jest taka milutka w dotyku...to Stapelia. Bardzo mi się podoba i mam nadzieję, że będzie jej u mnie dobrze. :P
Asiu esti42 bardzo dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa / odpukać
/ o moich roślinkach.

Asiu esti42 bardzo dziękuję za odwiedzinki i miłe słowa / odpukać
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Andziax007

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Aszka

- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
przeczytałam,ę wynosisz swoje grudniki latem na powietrze.Ja swoje trzymam w pokoju z dala od światła bo podobno w czasie spoczynku tak potrzebują.Ileś godzin tylko światła dla lepszego kwitnienia.A Twoje całe latoElizabetka pisze:Moje schlumbergery są już na podwórku.![]()
Niech nabierają sił.
Ja moje wczoraj "wykąpałam" i przeniosłam już do jasnego pokoju
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

Nie dostałam powiadomień i nie odpisałam na czas.
Olu dzięki ....kolejne fiołki kwitną i na wiosnę będę mogła już komuś coś wysłać.
Aszko właśnie dziś wniosłam schlumbergerki do domu...najpierw do przedsionka żeby nie było zbytniego szoku termicznego a po niedzieli je wykąpię i pójdą sobie na parapet w pokoju. Myślę, że wykąpię je w delikatnym roztworze mydła potasowego ogrodniczego. W takim mydle myję wszystkie doniczki i piorę rękawiczki do prac ogródkowych po każdym dniu pracy w ogródku.
Wyobraź sobie, że już mają pączki kwiatowe.
Całe lato stały w dosyć głębokim cieniu pod liśćmi winogrona ......bez podlewania jedynie co deszcz pokropił i od czasu do czasu z węża coś kapło przy podlewaniu winogrona.
Jestem przekonana, że Twoje po takim fajnym spoczynku ruszą i będą kwitły jak się patrzy
.
Pozdrawiam,

Olu dzięki ....kolejne fiołki kwitną i na wiosnę będę mogła już komuś coś wysłać.
Aszko właśnie dziś wniosłam schlumbergerki do domu...najpierw do przedsionka żeby nie było zbytniego szoku termicznego a po niedzieli je wykąpię i pójdą sobie na parapet w pokoju. Myślę, że wykąpię je w delikatnym roztworze mydła potasowego ogrodniczego. W takim mydle myję wszystkie doniczki i piorę rękawiczki do prac ogródkowych po każdym dniu pracy w ogródku.
Wyobraź sobie, że już mają pączki kwiatowe.
Całe lato stały w dosyć głębokim cieniu pod liśćmi winogrona ......bez podlewania jedynie co deszcz pokropił i od czasu do czasu z węża coś kapło przy podlewaniu winogrona.
Jestem przekonana, że Twoje po takim fajnym spoczynku ruszą i będą kwitły jak się patrzy
Pozdrawiam,
- ogrodniczka01
- 1000p

- Od: 18 lip 2009, o 11:45