,oj  robią.
 ,oj  robią.Taka ilość to niesamowite.

.
. . Tak się zastanawiam jak ja wracałam z Gęsiej Szyji i wychodzi mi że jakoś busem z Zazadniej. Zawsze zaczynałam od Brzezin, przez Psią Trawke, Równeiń Waksmundzką i z Gęsiej Szyji na Rusinową Polanę. Kupno bundzu obowiązkowe i obowiązkowa wizyta w kościółku Matki Boskiej Jaworzyńskiej. I tak mi nikt nie uwierzy, że kiedyś przed paroma laty, byliśmy tam sami, powiadam sami a z kościółka dochodził cudny kobiecy spiew. Była to sobota, południe a w środku wycieczka sióstr bardzo młodych- może nowicjat - z Łodzi, które właśnie śpiewały na głosy hymny maryjne. Możesz sobie wyobrazić jakie to na nas zrobiło wrażenie. Nie chcę za to wspominać innej niedzieli, kiedy znów tam się znalazłam razem z milionem innych turystów, i głosnikami przez które odprawiane były modlitwy. Uciekałam w dół szybciej niż nadążały nieść mnie nogi.
 . Tak się zastanawiam jak ja wracałam z Gęsiej Szyji i wychodzi mi że jakoś busem z Zazadniej. Zawsze zaczynałam od Brzezin, przez Psią Trawke, Równeiń Waksmundzką i z Gęsiej Szyji na Rusinową Polanę. Kupno bundzu obowiązkowe i obowiązkowa wizyta w kościółku Matki Boskiej Jaworzyńskiej. I tak mi nikt nie uwierzy, że kiedyś przed paroma laty, byliśmy tam sami, powiadam sami a z kościółka dochodził cudny kobiecy spiew. Była to sobota, południe a w środku wycieczka sióstr bardzo młodych- może nowicjat - z Łodzi, które właśnie śpiewały na głosy hymny maryjne. Możesz sobie wyobrazić jakie to na nas zrobiło wrażenie. Nie chcę za to wspominać innej niedzieli, kiedy znów tam się znalazłam razem z milionem innych turystów, i głosnikami przez które odprawiane były modlitwy. Uciekałam w dół szybciej niż nadążały nieść mnie nogi.
 ,widuje  czasem  ją  w ogrodach jako kpę mniejszą lub  większą
,widuje  czasem  ją  w ogrodach jako kpę mniejszą lub  większą