Smoczycowa mania storczykowa;)

Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj widzę , że mamy podobną cattleykę - Twoja żółte ma kwiatki a moja ma żółte z mazami i falbanki na płatkach. :lol:
jeśli chodzi o storczyki z cienkimi korzeniami to ja stosuję jedną metodę-rosną w przezroczystych doniczkach i mogę kontrolować stan korzeni. :D
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Catyleya, to moje niespełnione marzenie. Najlepiej taka o dużych kwiatach i żeby jeszcze pachniała. Uwielbiam storczyki o dużych kwiatach. Cóż, wysępiłam Ascocende, więc na Cattleye przyjdzie mi trochę poczekać.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

I jak tu nie pragnąć coś tak pięknego jak kwitnąca cattleya?Wiem coś o tym bo mam ich kilka.Najpierw kupiłam a potem się martwiłam jak się nimi zająć.Też spędzają całe lato na balkonie.Pozdrawiam Smoczyco!
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

piękne Cattleye. mi zawsze sprawiały mnóstwo problemów, podobnie jak Paphiopedilum.
Awatar użytkownika
Smoczyca
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 2 cze 2008, o 18:57

Post »

Cattleye zawsze z jednej strony mnie fascynowały a z drugiej przerażały-bo obawa, że zmarnuję coś tak pięknego nie pozwalała mi się zdecydować na zakup. Wiadomo, że nie są to też najtańsze ze storczyków :wink: .Okazało się jednak, że nie jest tak źle jak myślałąm. Po prostu powiesiłam je w ogrodzie i nic nie robiłam przez ostatnie 3 miesiące. Mam nadzieję, że zima w domu nie osłabi ich kondycji, bo niestety jest to w moich warunkach mieszkaniowych trudny okres dla storczyków-bardzo sucho i duże spadki temperatur w nocy.
Tak wyglądają kwiaty mojej Slc. Jewel Box. Niestety nie pamiętam żeby pachniały w przeciwieństwie do żółtej "osobniczki", która pachnie delikatnie jakby cytrynowo ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

ta czerwona jest cudna. a swoich nie wystawiałam na podwórko, więc może dlatego rosły tak słabo. może kiedyś będę mieć Csttleyki, bo mi się bardzo podobają, zwłaszcza te o kwiatach wielkości ręki.
Awatar użytkownika
lvlidnight
200p
200p
Od: 28 paź 2008, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj Basiu, faktycznie na odkurzanie czas - pokazuj nam co tam u Ciebie wyrosło
Pozdrawiam,

lvlonika
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Witaj po długiej przerwie. Piękne masz Cattleye :D Widać, że służy im Twoja opieka.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59

Post »

I ja też Ciebie witam :wink: Katlejki - obie - są niezwykle piękne, cudeńka :P Dobrze im chyba u Ciebie :)
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

ach katleje cudne ! ja się też w tym roku zdecydowałam. przyjechały dość małe i nie werandowały się jeszcze. Zobaczymy co przyniesie kolejny rok.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”