Po trawie boso stąpać i czuć drobne krople rosy.
Po trawie boso stąpać i mieć boski napływ mocy.
Po trawie boso stąpać, powoli wzbijać się do góry.
Po trawie boso stąpać, unosić się w niebiosa-
głęboko w chmury.
Po trawie boso stąpać w obszrach niewinnosći.
Po trawie boso stąpać, zapomnieć o rzeczywistości.
Po trawie boso stąpać, by na moment zatrzymać czas.
Po trawie boso stąpać i tak na zawsze trwać...
Marylu masz naprawdę przepiękne widoki w swoim ogrodzie, aż nie wiadomo gdzie dłużej się zatrzymać, ponieważ każdy zakątek jest wspaniały Tak dużo masz jeszcze kolorów u siebie, różne kolorki aksamitek wspaniale zdobią i rozświetlają zieleń A begonie - zwłaszcza ta żółta- cudo
Nie pisano ich wierszami, nie sławiono ich nutami ani pędzlem, dłutem, rylcem. Skromne, ciche, pożyteczne, aksamitki wszechobecne.
W krótkim wierszu nieznany poeta doskonale oddał naturę popularnych aksamitek. Te niewysokie jednoroczne roślinki kwitną od czerwca aż do pierwszych przymrozków, a ich kwiatki mają piękne słoneczne barwy. Są wyjątkowo mało wymagające, a przy tym bardzo trwałe i piękne...co widać w twoim ogrodzie
...wiesz ja mam takie małe marzenie , aby kiedyś dołączyć tu do was i też pokazać coś ze swojego skromniutkiego ogródka , na razie czas i praca nie pozwala mi na to ,ale myślę że kiedyś to zrealizuję.Teraz podglądam innych i powoli się uczę i dorastam do tego wszystkiego co tu zobaczę....
..no tak ty zawsze znajdziesz rozwiązanie...zdjęć to troszkę mam bo lubię je robić i może faktycznie któregoś zimowego wieczoru zbiorę to wszystko w całość.