Wszelkie słonecznikowate bardzo lubię,a słoneczniki wyjątkowo, bo mam słoneczko nawet w pochmurne dni
Ogródek AGNESS cz.3
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko one Ci nie zginą, ja swoich w ogóle nie wykopuję i dlatego one z roku na rok słabsze, coraz mniej kwitną, a później już same listki wyrastają. Tulipany , które sadziła jeszcze moja mama do tej pory rosną i pięknie kwitną, ale te obecne odmiany są dużo delikatniejsze- niestety
Ja też dopiero zaczynam z zakupami cebulowymi, na razie kupiłam tylko zimowity, które już posadziłam, bo one jeszcze w tym roku zakwitną. A oprócz tego troszkę tulipanków i krokusików. Za zakupy dopiero się zabiorę
Troszkę dzisiejszych kolorków
Coraz więcej astrów kwitnie

Języczki coraz okazalsze

Floksy

Ja też dopiero zaczynam z zakupami cebulowymi, na razie kupiłam tylko zimowity, które już posadziłam, bo one jeszcze w tym roku zakwitną. A oprócz tego troszkę tulipanków i krokusików. Za zakupy dopiero się zabiorę
Troszkę dzisiejszych kolorków
Coraz więcej astrów kwitnie

Języczki coraz okazalsze

Floksy

-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Aguś,
jak czytam o twoich wielkich planach aranzacyjnych w ogrodzie to od razu nabieram checi do pracy u siebie ;)
Ta rabatka iglakowo- azaliowa bedzie piekna! Juz ją widzę oczyma wyobraźni.
Języczki masz takie dorodne
moje ciagle więdną choć są w cieniu.
Astry to moje wspomnienie dzieciństwa: zawsze były u babci.
Teraz sadze tylko bylinowe. Na te juz brakuje miejsca.
pozdrawiam
jak czytam o twoich wielkich planach aranzacyjnych w ogrodzie to od razu nabieram checi do pracy u siebie ;)
Ta rabatka iglakowo- azaliowa bedzie piekna! Juz ją widzę oczyma wyobraźni.
Języczki masz takie dorodne
moje ciagle więdną choć są w cieniu.
Astry to moje wspomnienie dzieciństwa: zawsze były u babci.
Teraz sadze tylko bylinowe. Na te juz brakuje miejsca.
pozdrawiam
- alana

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Astry, kwiaty jesieni..
U mnie te bylinowe wysokie niestety rozpoczęły kwitnienie. Niedługo chryzantemy się rozgoszczą w ogródkach, liscie zaczną spadać, ech jesień ponownie. Ale jesień to zakupów czas, jak wyczytałam już je po woli zaczęłaś, witam w klubie ;)
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę, że astry u Ciebie trochę później, u mnie pełnia kwitnienia, dziś zawiozłam ogromny bukiet na cmentarz.
Masz też książęce - to te z żółtymi środkami, są bardzo ładne, choć perłoworóżowy peoniowy to mój faworyt. :P
Masz też książęce - to te z żółtymi środkami, są bardzo ładne, choć perłoworóżowy peoniowy to mój faworyt. :P
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- AGNESS

Iwonko dziękuję
ja naprawdę bardzo je lubię i dlatego posadziłam w swoim ogrodzie kilka kęp, żeby cieszyły mnie w różnych częściach ogrodu
Ewuś mam nadzieję, że będzie ładnie
ta rabata już jest od 3-4 lat, teraz będzie powiększona i wchłonie skalniak, który był w pobliżu, skalniak również zostanie przerobiony na mieszkanie dla kwasolubów
Moje języczki, które rosną w głębszym cieniu są ładne, a ta największa, pokazałam ją na zdjęciu- biedulka ciągle jest zwiędnięta, rośnie na słońcu
jak tylko przekwitnie przesadzę ją, od razu lepiej się poczuje
Astry bardzo lubię - i ba rabacie i w bukiecie
Joluś dziękuję, a języczka będzie rosła u Ciebie bardzo dobrze
i szybko zrobi się z niej piękna wielka kępa
one szybciutko sie rozrastają, tylko musi mieć cień, bo te wielkie liściory momentalnie więdną., i lubi wodę
Alu masz rację, jesień nieubłaganie się zbliża, oby była piękna i długa
Ja strasznie lubię jesień
Królują wtedy moje ukochane kolory, żółcie , czerwienie, rudości
Na przebarwione w cudne odcienie drzewa mogę się gapić godzinami
Najgorszy jest okres, kiedy zaczyna się szaro i ponuro, ale mam nadzieję, że zanim to nadejdzie, to jeszcze długo
Zakupami chyba jesteśmy już wszyscy opanowani
Eluś u mnie faktycznie astry dopiero zaczynają kwitnąć
Ja mam tylko jedną kępę tych kwiatów, prezent od Magdy- Makity
Ja w tym roku wyjątkowo nie siałam, zawsze na rabaty wysiewam te niziutkie karłowe odmiany, a z boku ogrodu, pod siatką wysokie , do bukietów. Ale niestety tej wiosny miałam remonty na głowie i nie posiałam wielu roślin, które każdego roku obowiązkowo u mnie są 
Ewuś mam nadzieję, że będzie ładnie
Moje języczki, które rosną w głębszym cieniu są ładne, a ta największa, pokazałam ją na zdjęciu- biedulka ciągle jest zwiędnięta, rośnie na słońcu
Astry bardzo lubię - i ba rabacie i w bukiecie
Joluś dziękuję, a języczka będzie rosła u Ciebie bardzo dobrze
Alu masz rację, jesień nieubłaganie się zbliża, oby była piękna i długa
Zakupami chyba jesteśmy już wszyscy opanowani
Eluś u mnie faktycznie astry dopiero zaczynają kwitnąć
-
x-d-a
- AGNESS

Dalu ja sie jeszcze cieszę kwiatuszkami języczek, ale u mnie wegetacja jest późniejsza niż u Ciebie, szczególnie widać to wiosną, kiedy u ciebie już piękne kolorki w ogródku, a u mnie jeszcze szarówa
Ja mam języczki tylko z bordowym zabarwieniem liści, ale są to dwie odmiany, troszkę różnią się intensywnością bordowego zabarwienia na liściach i kształtem kwiatuszków. Zielonej nie znałam , zobaczyłam ją dopiero u Ciebie, i jest równie piękna 
- kocica

- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Kontakt:
Pięknie kwitną wszędzie języczki, u Ciebie także, a moja nie zakwitła i nie wiem dlaczego. Jest młoda, posadzona jesienią, ale to chyba nie jest powód aby nie kwitła.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.