Ogród Idy74 2009r cz.2
Iduś, tak ją się rozbiera... ale pręty są długie, odłącza się łuki od dolnych rur, drzwi są całością...łączone z kolejnymi zawiasami... obiecuję, że w tym tygodniu wszystko pomierzę dokładnie i porobię zdjęcia. w środku jest też piec na drzewo... wygląda no z zewnątrz brzydko, ale jest dobry ... także jak przyjedziesz to weźmiesz co Ci się podoba... folii też mamy zapas a już się nam nie przyda...
To jest dobry tunel... rurki można troszkę od rdzy przetrzeć i pomalować, odświeżyć żeby ładnie wyglądały...
Gdyby działka u nas była większa a ja nie miała uporu że chce mieć i krzewy to pewnie by został
bo ja prawdopodobnie zostanę na tej działeczce i szykuję ją sobie na przyszłość
a wątpię że dam radę wszystko obrobić po pracy... i kwiaty i warzywa... więc wole mieć ładną działkę, z wszystkim po troszku dla satysfakcji
choć już sama nie wiem czy dobrze robię i trochę jestem przerażona... bo za bardzo nie ma mi kto w tym pomóc a na wiosnę będzie kupę roboty by zagospodarować teren po tunelu...
To jest dobry tunel... rurki można troszkę od rdzy przetrzeć i pomalować, odświeżyć żeby ładnie wyglądały...
Gdyby działka u nas była większa a ja nie miała uporu że chce mieć i krzewy to pewnie by został
-
vita
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 sie 2009, o 20:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zapracowana jak zwykle, pomimo kontuzji!!! Cieszę się, że nastrój uległ poprawie
Tak....nas kupujących maliny na targowiskach nie zastanawia różnica cen malin. Dwa pojemniki po pół kilograma
za 12 złotych. Różnica pomiędzy tą ceną a ceną skupu.....to oczywiście skandal, zwyczajnie, jak to u nas....
Iduś, czy posiadasz wśród swoich odmian pomidorów Marvela Striped'a? To taki żółtopomarańczowy z cudną
plamą czerwieni na szczycie. Kiedy się go przekroi wzdłuż widać tę plamę wyraźnie.
Smak ma rewelacyjny! Pytam Cię, bo mam tych odmian dużo i mogły mi się lekko pomieszać oznaczenia
Czy kojarzysz takiego gościa?
Tak....nas kupujących maliny na targowiskach nie zastanawia różnica cen malin. Dwa pojemniki po pół kilograma
za 12 złotych. Różnica pomiędzy tą ceną a ceną skupu.....to oczywiście skandal, zwyczajnie, jak to u nas....
Iduś, czy posiadasz wśród swoich odmian pomidorów Marvela Striped'a? To taki żółtopomarańczowy z cudną
plamą czerwieni na szczycie. Kiedy się go przekroi wzdłuż widać tę plamę wyraźnie.
Smak ma rewelacyjny! Pytam Cię, bo mam tych odmian dużo i mogły mi się lekko pomieszać oznaczenia
Czy kojarzysz takiego gościa?
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Iduś to zdjęcia tunelu:

I tak tunel ma wymiary 6 x10 m. ( powstał z typowego tunelu 6x 30 metrów). Rury u dołu są 6 metrowe (na dłuższym boku jest 1 rura 6 metrowa i kawałek ok 4 metrowy. wysokość w szczycie to ok 2,5 metra. pojedynczy łuk składa się z 2 rur jednej dłuższej i drugiej krótszej. U szczytu i po bokach przechodzą rury kalenicowe. Drzwi są 4 elementowe łączone zawiasami. Każdy element drzwi jest jednolity ( nie da się go rozkręcić).
Tak jak mówiłam w tunelu jest też piec, może z zewnątrz nie wygląda najlepiej ale chodzi głównie o to by spełniał swoją funkcję. Rury od tunelu są pordzewiałe, ale można go bez problemu odświeżyć, odmalować... tunel jest bardzo stabilny i nigdy nic się z nim nie działo... także myślę, że zawsze się przyda jak się ma miejsce i uprawy, może nie jest jakiś ekstra wyglądający ale chodzi o funkcję... może się komuś przydać bo kupno nowego, metalowego to dość droga sprawa...
Ech jak tak o nim, poczciwym piszę to aż mi się łezka w oku zakręciła...tyle przeżył... troche mi go szkoda..
Jak jakieś macie pytania to pytać

I tak tunel ma wymiary 6 x10 m. ( powstał z typowego tunelu 6x 30 metrów). Rury u dołu są 6 metrowe (na dłuższym boku jest 1 rura 6 metrowa i kawałek ok 4 metrowy. wysokość w szczycie to ok 2,5 metra. pojedynczy łuk składa się z 2 rur jednej dłuższej i drugiej krótszej. U szczytu i po bokach przechodzą rury kalenicowe. Drzwi są 4 elementowe łączone zawiasami. Każdy element drzwi jest jednolity ( nie da się go rozkręcić).
Tak jak mówiłam w tunelu jest też piec, może z zewnątrz nie wygląda najlepiej ale chodzi głównie o to by spełniał swoją funkcję. Rury od tunelu są pordzewiałe, ale można go bez problemu odświeżyć, odmalować... tunel jest bardzo stabilny i nigdy nic się z nim nie działo... także myślę, że zawsze się przyda jak się ma miejsce i uprawy, może nie jest jakiś ekstra wyglądający ale chodzi o funkcję... może się komuś przydać bo kupno nowego, metalowego to dość droga sprawa...
Ech jak tak o nim, poczciwym piszę to aż mi się łezka w oku zakręciła...tyle przeżył... troche mi go szkoda..
Jak jakieś macie pytania to pytać
-
ida74
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Kochani jestem ,ale cichutko tylko się przyglądam
Nie mam czasu w ogóle
Wieczorem padam na twarz i nic mi się nie chce...Jeszcze dzieciaki trzeba przygotować do szkoły ...ile to pieniędzy i czasu ...
Dziękuję ,że o mnie nie zapominacie i wpadacie się przywitać...
Pare fotek z ogrodu i foliaka...Coś tam jeszcze kwitnie ....Roże ...
Ostatnia kwitnąca lilja czaruje zapachem
Już dokupiłam następne...
Dalie ....
Nie mam czasu w ogóle
Dziękuję ,że o mnie nie zapominacie i wpadacie się przywitać...
Pare fotek z ogrodu i foliaka...Coś tam jeszcze kwitnie ....Roże ...
Ostatnia kwitnąca lilja czaruje zapachem
Dalie ....