Czy ta kohleria ma czerwone czy różowe kwiatuszki
Zielono mi... ! cz.2
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- karolaipiotr

- Od: 5 lut 2009, o 20:29
- Kasia.N
- 1000p

- Od: 10 cze 2009, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Szeflera śliczna. Mnie zauroczyła tymi słodkimi kwiatuszkami Kohleria
Ale Palma Madagaskaru zrobiła największe wrażenie 
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Moje domowe
- Andziax007

- Kontakt:
-
Grzdyl
Jagódko,niestety nie mogłem skorzystać z Twojej rady i do Biedronki wybrałem się dopiero dzisiaj.Było jeszcze kilka szefler,ale żadna nie dorównywała Twojej.Mimo to wziąłem jedną.Poczytałem trochę o jej wymaganiach i mam do Ciebie pytanie.Czy już teraz przesadzić ją do innej ziemi,czy poczekać aż się trochę zaaklimatyzuje w nowych warunkach ?
Patrząc na Twoje zdjęcia można tylko powzdychać,a pierwsze i ostatnie są najbardziej w moim guście.
O szeflerze już pisałem a o Pachypodium mogę napisać tylko jedno wspaaaaaaniała i porównując ją z jej starszymi zdjęciami,widać że sporo urosła.A co tam rośnie w doniczce razem z palmą,czyżby ripsalis ?
Patrząc na Twoje zdjęcia można tylko powzdychać,a pierwsze i ostatnie są najbardziej w moim guście.
- miluck

- Od: 22 lut 2008, o 21:03
Władku Cieszę się ,że jeszcze dostałeś w Biedronce szeflerę,na pewno będzie pięknie rosła.
Moją szeflerę przesadziłam dopiero w tym tygodniu,chociaż może mogła zrobić to wcześniej bo rosła w samym torfie i musiałam codziennie ją podlewać .
Co zaś się tyczy Palmy to przez lato wyładniała,ma gęstszą grzywę i bardzo dobrze wypatrzyłeś,że w jej
towarzystwie rośnie sobie Rypsalis
Masz dobre oko
Aniu mam maleńką sadzioneczkę kohlerii ,jakbyś chciała to mogę Ci podesłać ,ale tak za m-c jak jeszcze ciut podrośnie
Moją szeflerę przesadziłam dopiero w tym tygodniu,chociaż może mogła zrobić to wcześniej bo rosła w samym torfie i musiałam codziennie ją podlewać .
Co zaś się tyczy Palmy to przez lato wyładniała,ma gęstszą grzywę i bardzo dobrze wypatrzyłeś,że w jej
towarzystwie rośnie sobie Rypsalis
Aniu mam maleńką sadzioneczkę kohlerii ,jakbyś chciała to mogę Ci podesłać ,ale tak za m-c jak jeszcze ciut podrośnie
- Andziax007

- Kontakt:
Cześć Jagódko.