Po 50-tce we własnym ogrodzie - cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Stasiu chodziło mi o drzewko brzoskwiniowe a nie o same brzoskwinie :D źle się wypowiedziałam. :wink:
Przecież to forum ogrodnicze a nie stragan owocowy hi hi. :wink:
Pozdrawiam cieplutko. :D
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agapa, dziękuję bardzo, mi się tez wydaje, że albo to jakiś robal, albo grzyb.... ;:7 ;:7
Kawał bardzo dobry, Dzięki i proszę o jeszcze. ;:23

iwa, ja mikoryzę stosuję w momencie jak zaistnieje taka potrzeba. Teraz będę sadziła niebieską, pnącą różę, kupiona na alleg... (701610445) i czerwoną. na pewno ją poczęstuję mikoryzą.Nic nie tracę, moge tylko zyskać dobre przyjęcie się rośliny. ;:215

elsi, śniegowiec to krzew lub drzewko; zależy jak je prowadzisz. Zobacz w google"śniegowiec" Juz nie mogę się doczekać jego zakwitnięcia, choć jest na razie mały. ;:54

Elizabetka, brzoskwinie ufo kupuję na targu (ok. 10 zł/kg). Są bardzo pyszne. Soczyste, miękkie. i łatwo się je zajada, bo nie leci sok po brodzie. Polecam, chocby spróbować. :heja

Jolanta Graj, masz rację, szachownice są bardzo drogie, ja widziałam nawet cebulki po 22 zł. Szok ;:154
Jolciu, czy to Ty zajmujesz się fazami księżyca? Chodzi mi o to kiedy mogę sadzić róże? Jak możesz, to pomóż, plissss

Waleria, to niestety kupne brzoskwinie, ja zakupiłam drzewko, brzoskwiniowo-nektarynkowe ( na 1 pniu), UFO, ale dostane je dopiero we wrześniu. Aż się boję jak przetrzyma zimę. Walerciu, jak byłas blisko, to trzeba było zajechać. Wprawdzie ogródek już jest nie zaciekawy, ale ciasto było, kawka, herbatka, woda była i cos jeszcze by się znalazło. Nastepnym razem zapraszamy!!! ;:97

eukomis, witam serdecznie, witam i o zdrowie pytam? :wit Częstuj się.... proszę bardzo...
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A teraz pokażę moje datury w donicach. Myślę, że gdyby rosły w ziemi, byłyby jeszcze piekniejsze:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek,
i jak, podobają się, bo mnie tak..... ;:114 ;:114 ;:114
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ależ dorodne "trąby anielskie", czy nadążasz je podlewać, bo wyczytałam, że potrzebują bardzo dużo wody.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Frida, podlewam je kilka razy dziennie. Zużywają na donice ok. 5-7 litrów wody z nawozem do datur - dziennie, a czasami i to zamało. Mam jeszcze 4 doniczki datur, posadzone z nasion, ale jeszcze są chyba za małe i nie kwitną. 2 z nich to mają być czerwone! A teraz kupiłam nasiona datur fioletowo-białe, żółte, ale ich jeszcze nie posadziłam. Czasami sie tak zdaża, że z 4,5 nasion wyrośnie 1 lub 2 roslinki. Pozdrawiam, życzę miłego dnia, stasia.
Frida jak się zakłada 2, 3 temat. Widzę, że tak masz u siebie, a ja nie potrafię. Jak możesz, to po kolei, krok po kroku, prowadź mą dłoń.Pa ;:80
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Stasiu dzięki za info otych brzoskwinkach. Właśnie chcę kupić drzewko tych plaskoowocowych stąd to pytanie.
Jeszcze raz dzięki. :D

Jeżeli mogę w czymś pomóc to chętnie...a jaki temat chcesz załołyć.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Stasiu :D przepiękne datury :D a ta pełna- cudo dosłownie :D Prześliczny bukiet z cynii, kalejdoskop ciepłych barw :D
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

STASIEŃKO ,proszę bardzo ,kalendarz dla ciebie .U mnie też zawsze go możesz znaleźć .
Obrazek

A tutaj dokładnie możesz poczytać co i jak .

http://ww2.tvp.pl/4915,20090803922778.strona
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Dziewczęta bardzo serdecznie.
Chciałam założyć II temat " Psiorki, ptaszki i inne...." ale mimo pomocy nie wyszedł w moim wątku, tylko osobno, nie wiem dlaczego?
Daturami mogę się choć troszkę pochwalić. Macie takie piękne ogrody, a u mnie w tym czasie zaczyna się robić pusto. Kwiaty przekwitają, pomidory opadają i mają jakieś czarne plamy, tylko do wyrzucenia. Kupiłam niebieskie róże, ale muszę reklamować bo 1 jest cała chora. Wiatr tak powiewa, że co chwilę "anginka" spada z pnia na ziemię. Goście przyjeźdżają nieproszeni i zajmują mi za dużo czasu. A wieczorem jeszcze do tego dochodzą komary....
Jolciu, ja się nie znam na kalendarzu, proszę o pomoc, kiedy mogę zasadzić róże? Proszę o szybką odpwiedź.

Chyba się pochlastam.... ;:5 ;:103 ;:182
Adresy do moich wątków
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wczoraj wybrałam sie na imprezę z moimi koleżankami. Powiedziałam mojemu mężowi, ze wrócę o północy. "Obiecuje ci kochanie, nie wrócę ani minuty później"- powiedziałam i wybyłam. Ale impreza była cudowna!!! Drinki, balety, znów drinki, znów balety, i jeszcze więcej drinków, było tak fajnie, ze zapomniałam o godzinie!!!!.
Kiedy wróciłam do domu była 3 nad ranem. Wchodzę do domu, po cichutku otwierając drzwi, a tu słyszę tą wściekłą kukułkę w zegarze jak zakukała 3 razy. Kiedy się zorientowałam, ze mój mąż się obudzi przy tym kukaniu, dokończyłam sama kukać jeszcze 9 razy... Byłam z siebie bardzo dumna i zadowolona, że chociaż pijana w cztery dupy, nagle taki dobry pomysł przyszedł mi do Glowy - po prostu uniknęłam awantury z mężem...!!!!!! Szybciutko położyłam się do łóżka, myśląc, jaka to ja jestem inteligenta! Ha!!!!!!
Rano, podczas śniadania, mąż zapytał, o której wróciłam z imprezy, więc mu powiedziałam, ze o samiutkiej północy, tak jak mu obiecałam. On od razu nic nie powiedział, nawet nie wyglądał na podejrzliwego. "Och, jak dobrze, jestem uratowana...." - pomyślałam i prawie otarłam pot z czoła.
Moj mąż, po chwili, spojrzał na mnie serio, mówiąc: "Wiesz, musimy zmienić ten nasz zegar z kukułką". Zbladłam ze strachu, ale pytam pokornym głosem: "Taaaak???? A dlaczego, kochanie?"
A on na to:
Widzisz, dziś w nocy, kukułka zakukała 3 razy, potem - nie wiem jak to zrobiła - krzyknęła "O JESTEM_ WULGARNY /-NA!!!" Znów zakukała 4 razy, zwymiotowała w korytarzu, zakukała jeszcze 3 razy i padła na podłogę ze śmiechu. Kuknęła jeszcze raz, nastąpnęła na kota i rozwaliła stolik w salonie. A potem, powaliła się koło mnie i kukając ostatni raz - puściła sobie głośnego bąka i szybko zaczęła chrapać.

Masz najpiękniejsze datury, jakie do tej pory widziałam, a miałam możność i sposobność zobaczyć ich juz wiele.
Wracając do tematu śniegowca - w pierwszej kolejnosci opryskaj go jakimś preparatem przeciwgrzybicznym. W necie pisano, że młode rośliny maja tendencje do łapania grzybków, później im przechodzi
Pozdrawiam i ściskam bardzo mocno
Aga
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agapa, dziękuję bardzo. Już próbuję. ;:63
Adresy do moich wątków
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

prawdziwe anielskie trąby, urosły ci naprawdę piękne okazy, ja się przymierzam już któryś raz żeby je mieć..ale właśnie boje się , że moje szczeniaczki w ferworze zjadania wszystkiego co zielone mogą się podtruć...i na razie tylko podziwiam cudze kwiaty...

pozdrawiam
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
Waleria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2007, o 11:36

Post »

Kawał o kukułce już gdzieś czytałam, ale opowiedziany w pierwszej osobie brzmi jeszcze lepiej.
Waleria
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki, dzięki, dzięki.
Dziękuje Wam pięknie za podziwianie moich datur. Choć nimi się mogę pochwalić, bo ja jestem samochwała....a nie zadużo już kwiatów zostało w ogrodzie. Wczoraj posadziłam różę niebieską pnącą, licencjonowaną, niemiecką. i różę czerwoną(też licencjonowaną RANDA?)
Ten żart to ja wysłałam trochę temu pierwsza, ale i tak miło go przeczytać jeszcze raz. ;:7 Obrazek Obrazek

W supermarkecie mąż z żoną przechodzą obok stoiska z bielizną. Żona do męża widząc "stringi":
- Kochanie, może kupiłbyś mi taką bieliznę?
- Ależ skąd! Dupę masz jak kombajn i nie będzie to ładnie wyglądać!
Wieczorem leżą razem w łóżku i mąż delikatnie sugeruje żonie, o co mu chodzi:
- Może się troszkę popieścimy? No wiesz...?
Żona:
- Dla takiego jednego, małego kłosika nie będę kombajnu uruchamiać! :;230 :;230 :;230
Adresy do moich wątków
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

STASIU ,podałam ci link ,a tam wszystko napisano .
Oprócz najbliższego czwartku ,każdy inny dzień jest bardzo dobry na sadzenie ,przesadzanie itp............ .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”