Ali uśmiechnięty ogród cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu, ale u Ciebie kolorowo, kwiaty piękne, a porcelanki super :D
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Grzesik, dzięki...ale ja chyba najbardziej lubię późno wiosenny ogród... wszystko jest takie żywe... teraz to już kapcie z niektórych roślin się robią i więcej bałaganu niż uciechy :lol:
Ja też polubiłam tunbergię... siałam ją chyba 3 raz ale w tym roku jakoś najmarniej rośnie...może rok od niej odpocznę na rzecz nasturcji pnącej :wink: :lol:
A z goździkami oj była zabawa... ale na prawdę są piękne przez calutki sezon... zero chorób, piękne srebrne listki... na prawdę bardzo mi się podobają :)

Gloriadei, chyba tak zrobię bo tutaj każdy kto do mnie zagląda ma już chyba wszystko i nie chce :lol:
A porcelankę siałam pierwszy raz ale bardzo mi przypadła do gustu...jest niziutka z 15 centymetrów, szybko rośnie więc można ją późno siać... ja siałam pod koniec czerwca po tulipanach jak łodygi im zżółkły... ładnie kwitnie i ni e wydaje się być wymagająca... ja czasem ją tam siknę nawozem jak coś zasilam ale nie jakoś regularnie...

Mariusz, dziękuję bardzo :) cały czas coś zmieniam... projekt ogrodu ze szklarnią jest już ogarnięty..przynajmniej wiem mniej więcej co chcę gdzie posadzić... teraz dochodzą kwiatowe rabatki, które chce zmienić na jakieś kolorystyczne żeby nie było wszystko wszędzie :lol:

Jedną rabatkę planuję żółto-fioletowa... ale brakuje mi jakiegoś mocnego fioletu co kwitnie jesienią... macie coś polecić?

I mam jeszcze pytanko skromne... bo druga rabatka ma być taka srebrno purpurowa... i czy m ktoś może nadwyżki czyśćca wełnistego żeby się podzielić? :oops: odwdzięczę się albo zrekompensuje wysyłkę....
eryba
200p
200p
Od: 4 sty 2009, o 19:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne kwiaty masz jeszcze na rabatce. U mnie niestety mało teraz kwitnących :cry:
Czy te goździki kwitną też wiosną ? U mnie już dawno przekwitły.
Jak masz jakieś kwiatuszki do wydania to bardo chętnie się zaopiekuję.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eryba... no to plus że jeszcze dużo roślin kwitnie ale muszę te roślinki na drugi rok pogrupować bo tak trochę bezład koloryczny jest :lol:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Alu śliczności jeszcze kwitną u Ciebie w ogrodzie....co do dalii :roll: to nie wiem czy same się wysiewają ale wiem że to miła niespodzianka jak coś zakwitnie a my o tej roślince nie wiem skąd się wzięła ;:109 pozdrawiam cieplutko
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
x-d-a

Post »

Aluś, na fioletowo jesienią to kwitną chyba astry...
Czyśca wełnistego mam sporo, chętnie się z Tobą podzielę, podaj adres na PW.
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Alu,
chyba sie skusze na ta porcelanke w przyszłym roku :roll:
niemoge sie napatrzec !
Siew po tulipanach to dobry pomysł!!! :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ALUTKO pięknie kwitnie na niebiesko i do samej jesieni tylko że wysokie 60-70 AGASTACHE . To jest oprócz astrów i -porcelanki . na pewno jeszcze coś znajdziesz . Przeciez jest tyle pięknych kolorowych kwiatów .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Alu tyle piękności pokazujesz, lato u ciebie bardzo kolorowe, dużo kwitnących kwiatów, szczególnie dorodne i śliczne goździki, zwłaszcza biały z czerwonymi kreseczkami, bardzo mi się spodobał, jest taki niespotykany, piękny.
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Alu Ty mnie nie kuś :roll: Mój m stuka się w głowę ;:24 i pyta po cholerę mi to ;:14 Ale ja lubię wyzwania ....Coś pomyślimy ...
Co do purpury to mogę Ci zaproponować coś takiego ObrazekTo chyba purpura :roll: Mogę wydać jesienią .Widać je z daleka te Dalie .Są niskie i bardzo piękne . :wink:
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję wszystkim za porady i życzliwość :wink:

Jadziu pierwszy raz słyszę o Agastache... wysokość by mi pasowała tylko gdzie takie cudo spotkać :shock:

Iduś, taki foliak...on jeszcze w dobrym stanie... to życiowa okazja :lol: a może masz kogoś kto by chciał... teraz to jakoś nikt nie chce już takich rzeczy...kilka lat temu mieliśmy do oddania dwa takie, a nawet większe... i poszły na złom :?
tak czy siak mam nadzieję, że we wrześniu mnie odwiedzisz :wink: a za dalie dziękuję, na razie muszę wydać moje :lol:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Teraz tak oglądałam to jest chyba HYZOP . Jak napiszesz na googlach agastache to Ci pokaze . Mnie w sumie ten kwiatek się spodobał i dlatego go sobie zapisałam gdyż lubię takie wysokości
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

hmm.. a ja bym tak chciała jak jest u ciebie, kolorowo i kwietnie, u mnie na nadmiar nie mogę ponarzekać, bo moje wiosenne maluchy zwykle sprawiają, że ciągle muszę coś uzupełniać:)

pozdrawiam
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Alu urabiam mojego m ;:113 łamie się i myślę ,że da się przekonać do tej folii :lol: Możesz spodziewać się gości na jesieni chyba NA BANK ....
Już szukam dla niej miejsca ....Czy ona jest rozbieralna :?:
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Witaj Alu, myślę że Ida namówi męża :lol: taka okazja nie trafia się co dzień :wink:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”