Nowy ogród Jacka cz.3
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam pięknie! Zapowiada się upalny dzień i mam nadzieję, że trochę popracuję w ogrodzie.
Gabrysiu, widziałem wiele pięknie kwitnących roślin u Ciebie, więc wyobrażam sobie, jak musiało być wcześniej.
Wczoraj podlałem rośliny więc może tylko z gaurą będzie problem ale zobaczymy. Mam nadzieję, że i ona wykaże chęć do życia.
Grażynko, jak tylko mogę, lubię odwiedzać forumowiczów i miło wspominam te spotkania.
Gabrysiu, widziałem wiele pięknie kwitnących roślin u Ciebie, więc wyobrażam sobie, jak musiało być wcześniej.
Wczoraj podlałem rośliny więc może tylko z gaurą będzie problem ale zobaczymy. Mam nadzieję, że i ona wykaże chęć do życia.
Grażynko, jak tylko mogę, lubię odwiedzać forumowiczów i miło wspominam te spotkania.
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Cieszę się Jacku ,że trafiłam ,z roślinkami ,niech rosną i cieszą oko ,wiesz byłam u nas u pana hodującego i sprzedającego kwiaty ,chciałam jeżówkę białą ,kazał się wstrzymać z zakupami i pokazał mi jeżówkę pełną ,koloru zielonego i lilia ,,cudowne ,będzie miał w przyszłym roku ,bo przywiózł sadzonki z Niemiec i sam teraz je mnoży .Ach jakie piękne, jeszcze u nikogo na forum nie widziałam takich .Warto czekać :P
A u Ciebie już wszystko ogarnięte widzę ,to znowu się wybierzesz na wojaże
:P
A u Ciebie już wszystko ogarnięte widzę ,to znowu się wybierzesz na wojaże
- JacekP

Jolllu500, u mnie lato w pełni, bo chyba tak jest w istocie? Do jesieni jeszcze trochę czasu. Pięknie teraz kwitną m.in. dalie, floksy, słoneczniki, słoneczniczki i ostróżki - kwiaty lata. Nawet ta inkarwilla - uparciucha kwitnie nieustająco
Bogusiu, właśnie parę godzin temu posadziłem ostróżkę i pewnie wkrótce rozwinie pąki. Teraz pięknie kwitnie inna pacific, a w poniedziałek chyba też dojdzie (dojedzie) jakaś ostróżka
Co do wojaży to teraz nieprędko. Mam remonty i brak wolnego w pracy
No i chcę uporządkować pozostałą część ogrodu a teraz, jak zobaczyłem zielsko na zagospodarowanej części, to się przeraziłem.
Bogusiu, właśnie parę godzin temu posadziłem ostróżkę i pewnie wkrótce rozwinie pąki. Teraz pięknie kwitnie inna pacific, a w poniedziałek chyba też dojdzie (dojedzie) jakaś ostróżka
Co do wojaży to teraz nieprędko. Mam remonty i brak wolnego w pracy
- JacekP

Witaj Jadziu
U mnie upał ustąpił ale zimno nie jest więc dobrze się dziś pracowało w ogrodzie. Nareszcie cieniste zakątki ogrodu doprowadzam do porządku. Głównym problemem było wyrównywanie poziomu. Dziś dodatkowo wkopałem starą balię, by mieć dla roślin tam rosnących zapas wody. Teraz będę mógł poprzesadzać żurawki i dokończyć równanie terenu.
JoluG, po spotkaniu pozostały miłe wspomnienia 8) Dziś był mocny wiatr, który strząsł ostatnie kwiaty inkarwilli
Ale letnich pięknie kwitnących roślin nie brakuje. Jutro wkleję zdjęcia.
JoluG, po spotkaniu pozostały miłe wspomnienia 8) Dziś był mocny wiatr, który strząsł ostatnie kwiaty inkarwilli
- JacekP

Trochę bieli w ten niedzielny dzień
dziewanna fioletowa, podarunek od Gabrysi

i jeszcze jeden kwiatek od Gabrysi - dzwonek kremowy

ładna była ta lepnica - ale poszła już na kompost

i jeszcze jeden chwaścik, którego łaskawie oszczędziłem, bo rośnie w górnej partii ogrodu i mi nie przeszkadza

tylko na jasnych mieczykach nie widać zarazy

floks pod parasolem liści rycynusa

ten i poprzedni kwiatek od Chatte. Tytonie dopiero zaczynają u mnie kwitnąć

biało kwitnący rozchodnik od Zanny

dziewanna fioletowa, podarunek od Gabrysi

i jeszcze jeden kwiatek od Gabrysi - dzwonek kremowy

ładna była ta lepnica - ale poszła już na kompost

i jeszcze jeden chwaścik, którego łaskawie oszczędziłem, bo rośnie w górnej partii ogrodu i mi nie przeszkadza

tylko na jasnych mieczykach nie widać zarazy

floks pod parasolem liści rycynusa

ten i poprzedni kwiatek od Chatte. Tytonie dopiero zaczynają u mnie kwitnąć

biało kwitnący rozchodnik od Zanny

- JacekP

Witaj AgnieszkoAGNESS pisze:Jacku czytam, że u Was chłodno, aż trudno uwierzyć, ponieważ u mnie upałMogłoby spaść trochę deszczu, bo nieprawdopodobnie sucho, jutro koniecznie muszę chwycić za wąz i popodlewać