Jacek P.... pisze:Witaj Gabrysiu! Niezłe pogadanki po spotkaniu były u Ciebie, a ja dopiero teraz się zjawiam

Ale miałem troche zaległości.
Zaciekawiło mnie, że w kilku postach przeczytałem "pan Jacek". No chyba byłem najmłodszy

Nie licząc wnuków
Ale spotkanie było super fajne i Wy wszystkie gryfne dziołchy

I nic Wam nie brakuje - ani Tobie, ani Halince, ani Bogusi też

Może ja trochę nieśmiały

Witaj Jacku.
Takie pogaduchy to u nas normalne... chyba już zdążyłeś zauważyć, że musimy trochę popaplać.

Byłeś najmłodszy w tym gronie, ale rozmawiało sie z Tobą jakbyśmy się znali wieki.
Dziękuję za komplementy

a z tą nieśmiałością sobie poradzimy.
Ja od zawsze uchodziłam za osobę nieśmiałą... ale może to się już zmieniło ?
Miiriam pisze:Witaj Gabrysiu
U ciebie jak zwykle ciekawie i kolorowo ... ale zdjęcie pierwszego kwiatu cyklamenka przy pniaku jest odlotowe - no przecudnie to uchwyciłaś
W moim ogrodzie w tym roku po raz pierwszy przecudnie zakwitła Ismena - zrobiłam jej całą sesję zdjęciową - tak bardzo chciałam wam pokazać .. ale zostały na skradzionym aparacie - i tych fotek naprawdę mi szkoda ...
Bernadetko, miło że wpadłaś.
To wielka szkoda że straciłaś i aparat i zdjęcia.
Ale nic się nie martw, poczekam do przyszłego sezonu, i wtedy zrobisz zdjęcia na nowo.
Irena37 pisze:Gabuniu gdy ogląda się twoje piękne zdjęcia to jak byłoby się w innym świecie, kwiaty przepięknie się prezentują, bardzo dużo jeszcze kwitnie, jesieni nie widać. Widzę u ciebie niebieskie hebe, mam takie samo ale kolor ma jasnobordowy i jeszcze nie kwitnie.
Irenko, już nie jest tak ładnie...
Jest bardzo sucho i nawet liliowcom pożółkły liście.
Z drzew lecą jakieś suche liście, wieczory i ranki są chłodne,
kwitną chryzantemy, więc wydaje mi się że jesień się zbliża.
Powiem Ci, że bardzo lubię ciepłą jesień, ale żeby nie przyszła za szybko...
Po raz drugi kwitnie alstromeria
i klematis...
Zaczynają kwitnąć świecznice za złotówkę
I czekam niecierpliwie kiedy zakwitnie Hibiscus Moscheutos
I na koniec zagadka...co to za róża ?