Mój skrawek ziemi...Gabriela - cz.4
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Gabi 
Pierwszy raz jestem u Cibie,i jestem zachwycona Twoim ogrodem
Nie sposób wszystkiego przeczytać więc oglądałam zdjęcia.....cudne masz wszystkie rośliny...najbardziej podoba mi się tojeść orszelinkowa-pierwszy raz ją widzę
śliczna jest też trojeść krwista....bulwiasta....(nie pomyliłam nazw?) podoba mi się też hortensja bukietowa-planuję jej zakup
Czy to wszystko jest na ogrodzie czy na działce????
Pięknie.......

Pierwszy raz jestem u Cibie,i jestem zachwycona Twoim ogrodem
Nie sposób wszystkiego przeczytać więc oglądałam zdjęcia.....cudne masz wszystkie rośliny...najbardziej podoba mi się tojeść orszelinkowa-pierwszy raz ją widzę
śliczna jest też trojeść krwista....bulwiasta....(nie pomyliłam nazw?) podoba mi się też hortensja bukietowa-planuję jej zakup
Pięknie.......

-
jol_ka
- 1000p

- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Gabi pięknie i kolorowo
zazdroszczę (pozytywnie
) tym bardziej, że u mnie ostatnio przewaga zółtego koloru w ogrodzie, niezbyt mi się to podoba... muszę popracować nad zestawieniami - na pewno będę u Ciebie podpatrywać co z czym masz posadzone!!
A Kronenbourg bardzo zmienny
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Wiesiu, bo to prawda... zawsze miałam ich sporo, a w tym tylko 6 sztuk.abeille pisze:Gabi, piękne kwiaty wszystkie, nie tylko róże. A heliotropy ładnie Ci kwitną a mówiłaś że w tym roku Ci się nie udały. ;:78 ;:78 ;:78
Buziaki
No... siedem, bo znalazłam samosiejkę z zeszłego roku.
I wcale tak ładnie nie kwitną, zdjęcie zrobiłam akurat tym bardziej dorodnym.
Mariolciu, to jest szarłat trójbarwny.
Dostałam nasionka od Jolla500, i mam nadzieję że zakwitną i się wysieją, bo są ciekawe.
Wiolu, za kolorowe to już nie jest.tulipanka pisze:Gabi, pięknie u Ciebie. Kwitnie jeszcze tyle wszystkiego. Na pewno jest kolorowo.
A co to za śliczny kwiatuszek o drobnych różowych kwiatuszkach?
Tam gdzie miałam liliowce jest już tylko zielono... a właściwie nawet nie zielono...
Jest bardzo sucho, więc i liście schną, a ja nie mam chęci do podlewania.
Jeszcze trochę i będzie zupełnie pusto.
Źle w tym roku wykombinowałam i muszę coś z tym zrobić.
Ten różowy kwiatuszek, to ubiorek okółkowy - roślina jednoroczna.
Witam pięknie nowego gościa w moich progach...grazynarosa22 pisze:Witaj Gabi
Pierwszy raz jestem u Cibie,i jestem zachwycona Twoim ogrodem![]()
![]()
Nie sposób wszystkiego przeczytać więc oglądałam zdjęcia.....cudne masz wszystkie rośliny...najbardziej podoba mi się tojeść orszelinkowa-pierwszy raz ją widzę![]()
śliczna jest też trojeść krwista....bulwiasta....(nie pomyliłam nazw?) podoba mi się też hortensja bukietowa-planuję jej zakup![]()
Pięknie.......![]()

Grażynko, bardzo Ci dziękuję za tyle ciepłych słów.
Wiem że nie sposób wszystkiego przeczytać... ale ciesze się że zajrzałaś do mnie.
Przyznam się że i ja do Ciebie już zaglądałam, ale cichaczem.
Te wszystkie rośliny które oglądałaś rosną na działce, która ma 5 arów.
Nie jest to zbyt dużo, ale cieszę się że ją mam.
Joluś, ja żółtego mam trochę, ale jeszcze będą kwitły kosmosy,jol_ka pisze:Gabi pięknie i kolorowozazdroszczę (pozytywnie
) tym bardziej, że u mnie ostatnio przewaga zółtego koloru w ogrodzie, niezbyt mi się to podoba... muszę popracować nad zestawieniami - na pewno będę u Ciebie podpatrywać co z czym masz posadzone!!
które siałam bardzo późno, bo zapomniałam o nich.
Ja tez muszę popracować nad nowymi zestawieniami, bo te mi się opatrzyły.
Nie wiem tylko czy mi się to uda, ale to już oceniać będę w przyszłym roku.
Agnieszko, ja chyba nie doceniałam Kronenburga.AGNESS pisze:Gabi ależ u Ciebie pięknie kolorowo.Kronenburg dosłownie bajeczna, kolor cudo
![]()
pozostałe róże też prześliczne
Cyklamen uroczy, a co to za pomarańczowe cudeńko
Jest naprawdę wielkim i zdrowym krzaczorem.
Aguś, jeśli pytasz o pomarańczowe, to może to być albo kosmos, albo trojeść.
- Gabriela

Aguś, to jest kosmos "Diablo".AGNESS pisze:Gabi najwyraźniej chodziło mi o kosmospierwszy raz widzę taką piękną pomarańczową odmianę
![]()
Naprawdę ślicznie się prezentuje
Mam go drugi raz i jest inny niż te zwykłe.
Izuś, nie jestem smutna...liska pisze:Gabisia mio Cię zobaczyć... tylko czemu taka smutna?![]()
zdjęcia bajka... jak zwykle!
Nie moge się napatrzeć na roślinki... jakie trzeba mieć oko, żeby tak uchwycić ich piękno
Ja zawsze wychodzę kijowo na zdjęciach, i nie lubię się fotografować.
A co do zdjęć, to mam dość mocne okulary...
- alana

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
O onętek siarkowy u Ciebie kwitnie, czemu one tak marnie, w porównaniu do zwykłych kosmosów, się rozsiewają, a wręcz w ogóle
A cyklamen jest cudowny, jeszcze się z nich nie wyleczyłam, a u mnie zmarzły niestety.
A cyklamen jest cudowny, jeszcze się z nich nie wyleczyłam, a u mnie zmarzły niestety.
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- Gabriela

Jolu, ja też jestem trochę smutna...jollla500 pisze:Gabrysiu wszystko Ci cudnie kwitnie......a mój cyklamen nawet nie drgnął
Wykopałam wielgaśna zgniłą bulwę i w tym roku nie będzie takiego widoku...

Alu, nie wiem czy to to samo, ale ja to kupiłam jako kosmos "Diablo".alana pisze:O onętek siarkowy u Ciebie kwitnie, czemu one tak marnie, w porównaniu do zwykłych kosmosów, się rozsiewają, a wręcz w ogóle![]()
Miałam go już zeszłego roku, i znalazłam tylko jedna siewkę.
Ale pozbierałam nasionka i tym sposobem mam całą kępę.
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gabrysiu ja jakieś miesiąc temu z ciekawości przegrzebałam w ziemi i znalazłam cebulkę cyklamena, wyglądała na zdrową
ale do dziś nie wypuściła nawet jednego listka
A wiesz że ja u Ciebie widziałam tą piękną kępkę cyklamenów i jak spotkałam w ogrodniczym bez zastanowienia kupiłam
i chyba nici z niego 
A wiesz że ja u Ciebie widziałam tą piękną kępkę cyklamenów i jak spotkałam w ogrodniczym bez zastanowienia kupiłam
- Gabriela

Boguśko, to jest zeszłoroczne zdjęcie.bogusia177 pisze:Gabi gdzie Ty miałaś pochowane cyklamenki , jak byliśmy u Ciebie ,
czyżby w tak szybkim tempie wyrosły![]()
muszę jutro u mnie poszperać w ogródku a może coś znajdę :P
A cyklameny rosną pod Chopinem i Frezją.
Joluś, liście wypuszczą dopiero później, teraz powinny mieć tylko kwiaty.jollla500 pisze:Gabrysiu ja jakieś miesiąc temu z ciekawości przegrzebałam w ziemi i znalazłam cebulkę cyklamena, wyglądała na zdrowąale do dziś nie wypuściła nawet jednego listka
![]()
A wiesz że ja u Ciebie widziałam tą piękną kępkę cyklamenów i jak spotkałam w ogrodniczym bez zastanowienia kupiłami chyba nici z niego
Jeśli bulwka jest zdrowa, to powinna wydać kwiaty.