Mój ogródek - chatte - 2cz. 2007r
-
Grzegorz B
Iza nie skąp nam Swoich wspaniałych widoczków.
Jakie "takie sobie widoczki", to fantastyczne widoczki. Te floksy fantastyczne. Teraz wszędzie je widzę, tylko nie u siebie. Trudno się mówi. Kiedyś było ich pełno, ale jak trawniczka się zachciało, to floksy były już nieładne a teraz już trawnieczek się znudził to i floksów się zachciewa. No cóż tak już jest z ludźmi, że zawsze chcą czego nie mają a jak mają to niedoceniają.
A co to za tak wspaniałe żółte kępy kwiatów.
Na początku myślałem, że to pięciornik, ale okazało się, że jednak nie.
Iza a te kamyczki to ścieżka
Bo mi się ciągle marzy ścieżka w ogrodzie, ale na razie wszystkiego brak i czasu i budulca. Trzeba czekać a to takie męczące.
Już sobie pooglądałem, pozazdrościłem i z niecierpliwością czekam na obiecane widoczki
A co to za tak wspaniałe żółte kępy kwiatów.
Iza a te kamyczki to ścieżka
Już sobie pooglądałem, pozazdrościłem i z niecierpliwością czekam na obiecane widoczki
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Juz miałam iść spać, a tu goście!
;:49
Lilko, to niebieskie to cykoria, a nie widzisz dobrze, bo zdjęcie trochę kiepskie
Dziękuje Ci za pochwałę nasadzeń
To bardzo budujące, bo ja stale mam jakieś wątpliwości...
Grzesiu, jak Ty to robisz? Gdzie nie wejdę, wszędzie jesteś! Jakbyś nie odchodził od komputera
To kiedy znajdujesz czas na ogród? Jesteś po prostu niesamowity! 
Ta żółta kępa, to nachyłek okółkowy.
Bardzo lubię floksy, ale niestety właśnie na tych, które widać na zdjęciach pojawił się mączniak!
Nie masz floksów, to nie masz tego zmartwienia. Chętnie zaoferowałabym Ci z nich sadzonki, ale z mączniakiem...
Te kamyczki to ścieżka. Moja ścieżka zdrowia
Grzesiu, Ty nie masz budulca? A z czego robiłeś swoją bajkową bramę? A skalniak? Tylko czas... to rozumiem. Ale i ten się znajdzie
Po kolei zrobisz wszystko, co sobie zamierzyłeś 
Lilko, to niebieskie to cykoria, a nie widzisz dobrze, bo zdjęcie trochę kiepskie
Dziękuje Ci za pochwałę nasadzeń
Grzesiu, jak Ty to robisz? Gdzie nie wejdę, wszędzie jesteś! Jakbyś nie odchodził od komputera
Ta żółta kępa, to nachyłek okółkowy.
Bardzo lubię floksy, ale niestety właśnie na tych, które widać na zdjęciach pojawił się mączniak!
Te kamyczki to ścieżka. Moja ścieżka zdrowia
Grzesiu, Ty nie masz budulca? A z czego robiłeś swoją bajkową bramę? A skalniak? Tylko czas... to rozumiem. Ale i ten się znajdzie
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
Grzegorz B
chatte pisze: Grzesiu, jak Ty to robisz? Gdzie nie wejdę, wszędzie jesteś! Jakbyś nie odchodził od komputeraTo kiedy znajdujesz czas na ogród? Jesteś po prostu niesamowity!
Grzesiu, Ty nie masz budulca?
Iza staram się jak mogę
A budulec faktycznie jest, tylko kto go znajdzie w gęstych zaroślach. Niestety, szukanie go, to jak szukanie igły w stogu siana
- anulka
- Przyjaciel Forum

- Od: 23 mar 2007, o 21:26
Izo kwiatki rzeczywiscie imponujace a szczególnie floksy
Z Grzesiem mamy jednakowe upodobania
Cały efekt dają kwiaty posadzone w takich duzych plamach kolorystycznych.Wyglada to efektownie i bardzo ładnie.Dobrze ,ze zachodzą na siebie i nie ma wydzielonej granicy między nimi-daje to naturalny wygląd.
Jak mozesz to wklejaj te ładne zdjęcia w większym formacie bo długo trzeba czekac na powiększenie
Jak mozesz to wklejaj te ładne zdjęcia w większym formacie bo długo trzeba czekac na powiększenie
Izo tyle razy już byłam w Twoim ogrodzie, ale nie wiedziałam co pisać. Jesteście takimi znawcami tematu, że nieraz mam ochotę o coś zapytać, ale się trochę kryguję, żeby się nie zwygłupiać
Miałam właśnie zapytać o ścieżkę kamienną ( wygląda tajemniczo, obsadzona lawendą? ). Wiem już, że piękna żółta kępka to nachyłek okółkowy i chcę go u siebie mieć. Z tymi pytaniami uprzedził mnie Grzegorz więc już poczytałam. Z niecierpliwością czekam więc na prezentację ziół. Pozdrowienia
Miałam właśnie zapytać o ścieżkę kamienną ( wygląda tajemniczo, obsadzona lawendą? ). Wiem już, że piękna żółta kępka to nachyłek okółkowy i chcę go u siebie mieć. Z tymi pytaniami uprzedził mnie Grzegorz więc już poczytałam. Z niecierpliwością czekam więc na prezentację ziół. Pozdrowienia
Pozdrawiam Ewa
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
- chatte
- Przyjaciel Forum

Anulko, dziękuję za miłe słowa
Lubię takie plamy kolorystyczne, więc staram się tak sadzić rosliny. Czasem na efekt trzeba trochę poczekać, ale warto! U mnie w zasadzie nigdzie nie ma wydzielonych granic, bo marzy mi się taki gąszcz roslin, gdzie praktycznie nie będzie widać gołej ziemi. Niestety przy moim upodobaniu do przesadzania i nieustannych zmianach koncepcji trudno mi to osiągnąć
Anulko, właśnie się zastanawiałam, dlaczego u innych jak kliknę na zdjęcie, to od razu wyskakuje w takim formacie, że nie miesci się na ekranie, a u mnie trzeba klikać dwa razy
Główkuję nad tym, ale że nie bardzo jestem biegła w sprawach technicznych, byłabym wdzięczna, gdyby ktoś mnie uświadomił o co tu chodzi i co zrobić, żeby moje zdjęcia po kliknięciu pokazywały się od razu w oryginalnych rozmiarach.
Ewuniu, niezwykle mi miło, ze często do mnie zaglądasz! Nie krępuj się żadnych pytań. Wiadomo, ze początkujący ogrodnik ma ich wiele, a kto pyta nie błądzi
Moja ścieżka nie jest niczym obsadzona, bo ona po prostu ma wić się pomiędzy roślinami.
Nachyłek rozrasta się bardzo szybko, więc mogę Ci jesienią wysłać sadzonkę
Bardzo się cieszę, ze jesteście zainteresowani ziołami, bo to taki mój mały" bzik".
Muszę jeszcze zrobić kilka zdjęć i wtedy przystąpię do prezentacji ;)
Anulko, właśnie się zastanawiałam, dlaczego u innych jak kliknę na zdjęcie, to od razu wyskakuje w takim formacie, że nie miesci się na ekranie, a u mnie trzeba klikać dwa razy
Ewuniu, niezwykle mi miło, ze często do mnie zaglądasz! Nie krępuj się żadnych pytań. Wiadomo, ze początkujący ogrodnik ma ich wiele, a kto pyta nie błądzi
Moja ścieżka nie jest niczym obsadzona, bo ona po prostu ma wić się pomiędzy roślinami.
Nachyłek rozrasta się bardzo szybko, więc mogę Ci jesienią wysłać sadzonkę
Bardzo się cieszę, ze jesteście zainteresowani ziołami, bo to taki mój mały" bzik".
Muszę jeszcze zrobić kilka zdjęć i wtedy przystąpię do prezentacji ;)
-
Reposit-10
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Izo ! Coraz piękniej u Ciebie
. Te barwne plamy bardzo przyciągają wzrok, a mnie szczególnie
podoba się zestaw floksów z nachyłkiem okółkowym. Mam go również, ale dopiero teraz, po dwóch latach
pierwszy raz zakwitł
. Ile lat ma Twoja kępa ?
Jak nie chcesz mieć problemu z powiększaniem fotek, to może od razu wysyłaj "pełen format". Oglądający nie muszą
wówczas tracić czasu na powiększenie.
Pozdrówki
podoba się zestaw floksów z nachyłkiem okółkowym. Mam go również, ale dopiero teraz, po dwóch latach
pierwszy raz zakwitł
Jak nie chcesz mieć problemu z powiększaniem fotek, to może od razu wysyłaj "pełen format". Oglądający nie muszą
wówczas tracić czasu na powiększenie.
Pozdrówki
- chatte
- Przyjaciel Forum

Liluś, jeżeli użyję opcji "pełny rozmiar, tak jak radzi tez Ania, to w poście zdjęcie pojawi się duże, ale wówczas niewiele zmiesci się zdjęć w jednym poście. Mi chodzi o to, zeby po kliknięciu na miniaturkę pokazało się w duzym rozmiarze, którego już nie trzeba powiększać. Moje trzeba, żeby uzyskac oryginalną wielkość. Ale chyba wiem co zrobię ;)
Aniu, nie pamiętam jak długo mam nachyłka, ale tą kępa jest stosunkowo młoda. Rosnie chyba 3-ci rok. Przyrasta błyskawicznie, więc w przyszłym roku będziesz miała bardzo żółto
Dziękuję dziewczyny za wizytę i rady i pozdrawiam Was serdecznie!
Aniu, nie pamiętam jak długo mam nachyłka, ale tą kępa jest stosunkowo młoda. Rosnie chyba 3-ci rok. Przyrasta błyskawicznie, więc w przyszłym roku będziesz miała bardzo żółto
Dziękuję dziewczyny za wizytę i rady i pozdrawiam Was serdecznie!
-
barbarka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 maja 2007, o 22:38
Cześć Izo
Dzisiaj obejrzałam większą cześć Twojego ogrodu ,mam nadzieję ,że jutro dokończę.Wszystko wywarło na mnie ogromne wrażenie .Brak mi słów by wyrazić swój zachwyt nad tm co zobaczyłam.
Pozdrawiam
Dzisiaj obejrzałam większą cześć Twojego ogrodu ,mam nadzieję ,że jutro dokończę.Wszystko wywarło na mnie ogromne wrażenie .Brak mi słów by wyrazić swój zachwyt nad tm co zobaczyłam.
Pozdrawiam
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki