Mój ogródek - chatte - 2cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie chciałam więcej wklejać do jednego postu, bo bałam się że nie przejdzie. Na dziś jednak skończę, bo późno, a następnym razem coś z ziół :D I nie tylko :lol:
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06

Post »

Izuniu warto pooglądać Twoje fotki.
Świetnie nasadziłaś rośliny, i tworzą bardzo ładną całość.
Co to jest na trzecim zdjęciu? To niebieskie. Niby mam okulary ale nie mogę się dopatrzeć. :shock:
Grzegorz B

Post »

Iza nie skąp nam Swoich wspaniałych widoczków. :D Jakie "takie sobie widoczki", to fantastyczne widoczki. Te floksy fantastyczne. Teraz wszędzie je widzę, tylko nie u siebie. Trudno się mówi. Kiedyś było ich pełno, ale jak trawniczka się zachciało, to floksy były już nieładne a teraz już trawnieczek się znudził to i floksów się zachciewa. No cóż tak już jest z ludźmi, że zawsze chcą czego nie mają a jak mają to niedoceniają.
A co to za tak wspaniałe żółte kępy kwiatów. :?: Na początku myślałem, że to pięciornik, ale okazało się, że jednak nie.

Iza a te kamyczki to ścieżka :?: Bo mi się ciągle marzy ścieżka w ogrodzie, ale na razie wszystkiego brak i czasu i budulca. Trzeba czekać a to takie męczące.

Już sobie pooglądałem, pozazdrościłem i z niecierpliwością czekam na obiecane widoczki :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Juz miałam iść spać, a tu goście! :D ;:49

Lilko, to niebieskie to cykoria, a nie widzisz dobrze, bo zdjęcie trochę kiepskie :(
Dziękuje Ci za pochwałę nasadzeń :D To bardzo budujące, bo ja stale mam jakieś wątpliwości...

Grzesiu, jak Ty to robisz? Gdzie nie wejdę, wszędzie jesteś! Jakbyś nie odchodził od komputera :D To kiedy znajdujesz czas na ogród? Jesteś po prostu niesamowity! :D
Ta żółta kępa, to nachyłek okółkowy.
Bardzo lubię floksy, ale niestety właśnie na tych, które widać na zdjęciach pojawił się mączniak! ;:145 ;:145 ;:145 Nie masz floksów, to nie masz tego zmartwienia. Chętnie zaoferowałabym Ci z nich sadzonki, ale z mączniakiem...:(

Te kamyczki to ścieżka. Moja ścieżka zdrowia :D
Grzesiu, Ty nie masz budulca? A z czego robiłeś swoją bajkową bramę? A skalniak? Tylko czas... to rozumiem. Ale i ten się znajdzie :D Po kolei zrobisz wszystko, co sobie zamierzyłeś ;:333
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izabelko piękne widoki jak zwykle u Ciebie. Ta portulaka jest przepiękna.
Czekam z niecierpliwością na ogródek ziołowy. Chętnie podpatrzę i odgapię.
Pozdrówki :D
Grzegorz B

Post »

chatte pisze: Grzesiu, jak Ty to robisz? Gdzie nie wejdę, wszędzie jesteś! Jakbyś nie odchodził od komputera :D To kiedy znajdujesz czas na ogród? Jesteś po prostu niesamowity! :D
Grzesiu, Ty nie masz budulca?

Iza staram się jak mogę :wink:

A budulec faktycznie jest, tylko kto go znajdzie w gęstych zaroślach. Niestety, szukanie go, to jak szukanie igły w stogu siana :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Miło Cię gościć Elżbietko :D Nie wiem czy coś podpatrzysz, bo trochę mam bałaganu w śród ziół :oops: , mimo to serdecznie Cię zapraszam! :D

Grzesiu, widać że się starasz, a możliwości masz wielkie! Szczerze Ci zazdroszczę takiej umiejętności organizacji czasu i podziwiam!
A kto szuka, ten znajdzie ;)
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Izo kwiatki rzeczywiscie imponujace a szczególnie floksy :wink: Z Grzesiem mamy jednakowe upodobania :D Cały efekt dają kwiaty posadzone w takich duzych plamach kolorystycznych.Wyglada to efektownie i bardzo ładnie.Dobrze ,ze zachodzą na siebie i nie ma wydzielonej granicy między nimi-daje to naturalny wygląd.
Jak mozesz to wklejaj te ładne zdjęcia w większym formacie bo długo trzeba czekac na powiększenie :D
Awatar użytkownika
Ewa_888
---
Od: 11 maja 2007, o 11:17

Post »

Izo tyle razy już byłam w Twoim ogrodzie, ale nie wiedziałam co pisać. Jesteście takimi znawcami tematu, że nieraz mam ochotę o coś zapytać, ale się trochę kryguję, żeby się nie zwygłupiać :lol:
Miałam właśnie zapytać o ścieżkę kamienną ( wygląda tajemniczo, obsadzona lawendą? ). Wiem już, że piękna żółta kępka to nachyłek okółkowy i chcę go u siebie mieć. Z tymi pytaniami uprzedził mnie Grzegorz więc już poczytałam. Z niecierpliwością czekam więc na prezentację ziół. Pozdrowienia
Pozdrawiam Ewa

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Anulko, dziękuję za miłe słowa :D Lubię takie plamy kolorystyczne, więc staram się tak sadzić rosliny. Czasem na efekt trzeba trochę poczekać, ale warto! U mnie w zasadzie nigdzie nie ma wydzielonych granic, bo marzy mi się taki gąszcz roslin, gdzie praktycznie nie będzie widać gołej ziemi. Niestety przy moim upodobaniu do przesadzania i nieustannych zmianach koncepcji trudno mi to osiągnąć :oops:
Anulko, właśnie się zastanawiałam, dlaczego u innych jak kliknę na zdjęcie, to od razu wyskakuje w takim formacie, że nie miesci się na ekranie, a u mnie trzeba klikać dwa razy :( Główkuję nad tym, ale że nie bardzo jestem biegła w sprawach technicznych, byłabym wdzięczna, gdyby ktoś mnie uświadomił o co tu chodzi i co zrobić, żeby moje zdjęcia po kliknięciu pokazywały się od razu w oryginalnych rozmiarach.

Ewuniu, niezwykle mi miło, ze często do mnie zaglądasz! Nie krępuj się żadnych pytań. Wiadomo, ze początkujący ogrodnik ma ich wiele, a kto pyta nie błądzi :D
Moja ścieżka nie jest niczym obsadzona, bo ona po prostu ma wić się pomiędzy roślinami.
Nachyłek rozrasta się bardzo szybko, więc mogę Ci jesienią wysłać sadzonkę :D

Bardzo się cieszę, ze jesteście zainteresowani ziołami, bo to taki mój mały" bzik".
Muszę jeszcze zrobić kilka zdjęć i wtedy przystąpię do prezentacji ;)
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06

Post »

Izuniu tyle zdjęć wkleiłaś, a nie zauważyłaś, że w fotosiku jest opcja "miniaturka" i "Pełny rozmiar"
Gdy otworzysz fotosik, domyślnie jest ustawiona opcja "miniaturka".
Przełącz ją na "pełny rozmiar", i już masz wklejone duże zdjęcie. :D
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Izo ! Coraz piękniej u Ciebie :shock: . Te barwne plamy bardzo przyciągają wzrok, a mnie szczególnie
podoba się zestaw floksów z nachyłkiem okółkowym. Mam go również, ale dopiero teraz, po dwóch latach
pierwszy raz zakwitł :( . Ile lat ma Twoja kępa ?

Jak nie chcesz mieć problemu z powiększaniem fotek, to może od razu wysyłaj "pełen format". Oglądający nie muszą
wówczas tracić czasu na powiększenie.

Pozdrówki :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Liluś, jeżeli użyję opcji "pełny rozmiar, tak jak radzi tez Ania, to w poście zdjęcie pojawi się duże, ale wówczas niewiele zmiesci się zdjęć w jednym poście. Mi chodzi o to, zeby po kliknięciu na miniaturkę pokazało się w duzym rozmiarze, którego już nie trzeba powiększać. Moje trzeba, żeby uzyskac oryginalną wielkość. Ale chyba wiem co zrobię ;)

Aniu, nie pamiętam jak długo mam nachyłka, ale tą kępa jest stosunkowo młoda. Rosnie chyba 3-ci rok. Przyrasta błyskawicznie, więc w przyszłym roku będziesz miała bardzo żółto :D

Dziękuję dziewczyny za wizytę i rady i pozdrawiam Was serdecznie!
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

Cześć Izo :D
Dzisiaj obejrzałam większą cześć Twojego ogrodu ,mam nadzieję ,że jutro dokończę.Wszystko wywarło na mnie ogromne wrażenie .Brak mi słów by wyrazić swój zachwyt nad tm co zobaczyłam.

Pozdrawiam :D
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Och, Barbarko! To wielka radość dla mnie, taki zachwyt :D Dziękuję za odwiedziny i zapraszam na kolejne! Wierzę, że to co jeszcze chcę pokazać, również Ci sie spodoba :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”