piękna róża, ale nie powtarza kwitnieniaKarolcia pisze:Marto,może pnąca ALCHYMIST ?
Z kolcami nam do twarzy czyli... różyce Czołgistek cz.2
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
polecam Abrahama Darby, to róża parkowa, ale prowadzona jest często jako pnąca, kwitnie prawie bez przerwy, ma piękny zapach i cudne, przewieszajace się pełne kwiaty.artam pisze:Wiolu i Magdo, dzięki za Waszą gotowość niesienia pomocySprawdziłam tego Alchymista, ładny, ale też kwitnie tylko raz, spodobały mi się natomiast Eden Rose, Aloha i jeszcze coś, chyba obsadzę altankę z dwóch stron różami...Sprawdzę jeszcze Pirouette
Aloha trzyma bardzo krótko kwiaty, u mne góra trzy dni, Abraham do tygodnia.
- Karolcia
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 paź 2007, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj,to bardzo nietrwała ta Aloha
szkoda.
W taki razie, przy niej Pirouette kwitnie dużo dłużej.Nawet dłużej od Abrahama
Tylko że Pirouette zakwitła mi teraz bardzo małymi kwiatami

W taki razie, przy niej Pirouette kwitnie dużo dłużej.Nawet dłużej od Abrahama
Tylko że Pirouette zakwitła mi teraz bardzo małymi kwiatami
Anuś,wiem że nie powtarza,ale jest taka piękna,że ja bym ją gdzieś przy altance upchałaAniaDS pisze:piękna róża, ale nie powtarza kwitnieniaKarolcia pisze:Marto,może pnąca ALCHYMIST ?
Pozdrawiam Magda 
- judyta

- Od: 10 lut 2008, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co nieco i u mnie kwitnie, ale większość w pączkach.
serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
-
Bogusia2

- Od: 26 maja 2008, o 20:00
Aniu jak długo masz Abrahama? Rozumiem, że go polecasz. Na forum czytałam różne opinie. Głownie narzekania ,że kwiaty piękne ale wiotkie gałązki, które się pokładają. Jak bym widziała moją I.Bergman.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
no, niedługo, ale od początku mnie zachwycałBogusia2 pisze:Aniu jak długo masz Abrahama? Rozumiem, że go polecasz. Na forum czytałam różne opinie. Głownie narzekania ,że kwiaty piękne ale wiotkie gałązki, które się pokładają. Jak bym widziała moją I.Bergman.
gałązki są wiotkie, ale ja kocham pokrój róż nostalgicznych, właśnie te padnięte główki mnie urzekają, a pokrój angielek poprawia się zazwyczaj po dwóch latach
-
Bogusia2

- Od: 26 maja 2008, o 20:00
Ja też myślę, że to Kronenburg. Twoje zdjęcia Karolciu nadzwyczajne
. Te czerwone róże na początku są z innego wymiaru. A to moje dzisiejsze pięknoty.
Queen Elisabeth

Sutters' Gold. Ona cudnie wygląda ale tez pieknie pachnie z cytrusową nutą.

Olimpic Palace Poulsena

Nowy kwiat Nostalgii
L.D.Braithwaite

Kronborg Poulsena
Najbliższy mojemu sercu koralowy, Pachnący Obłok czyli Fragrant Cloud czyli Duftwolke.

Queen Elisabeth

Sutters' Gold. Ona cudnie wygląda ale tez pieknie pachnie z cytrusową nutą.

Olimpic Palace Poulsena

Nowy kwiat Nostalgii
L.D.Braithwaite

Kronborg Poulsena
Najbliższy mojemu sercu koralowy, Pachnący Obłok czyli Fragrant Cloud czyli Duftwolke.

Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu, czerwień pierwszej róży wprost oszałamiająca
Jakoś nie mam czerwonych róż (z wyjątkiem jednej starej bidulki, oczywiście nn) i do tej pory nie należały do moich ulubionych. Po tych Twoich fotach nabieram apetytu i chyba muszę się o takie czerwieniaste postarać.
A miss czerwca z tym brokacikiem, to po prostu cudo. Mowę mi odjęło na jej widok :P
Nowy zakup wypasiony, ze hej
Zaraz lecę do helpa sprawdziś cóż to za cudo kupiłać.
Gabi, nie do wiary, ze to jedna róża
Na ostatniej fotce ma taki cudny fiolecik. Bardzo mi się podoba.
Bogusiu, choruję gdy widzę nostalgie. Moja chyba nie obdarzy mnie kwieciem tego roku. Zamówiłam ją w Rosarium, ale z jakości sadzonek jestem bardzo niezadowolona. Dobrze, ze zaczęły trochę rosnąć.
Olimpic Palace Poulsena, bardzo ciekawie się zapowiada. Pokaż ją koniecznie w pełnym rozkwicie.
Jakoś nie mam czerwonych róż (z wyjątkiem jednej starej bidulki, oczywiście nn) i do tej pory nie należały do moich ulubionych. Po tych Twoich fotach nabieram apetytu i chyba muszę się o takie czerwieniaste postarać.
A miss czerwca z tym brokacikiem, to po prostu cudo. Mowę mi odjęło na jej widok :P
Nowy zakup wypasiony, ze hej
Gabi, nie do wiary, ze to jedna róża
Bogusiu, choruję gdy widzę nostalgie. Moja chyba nie obdarzy mnie kwieciem tego roku. Zamówiłam ją w Rosarium, ale z jakości sadzonek jestem bardzo niezadowolona. Dobrze, ze zaczęły trochę rosnąć.
Olimpic Palace Poulsena, bardzo ciekawie się zapowiada. Pokaż ją koniecznie w pełnym rozkwicie.