Moje marzenie - maniusika - cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I znowu gorąco i sucho , trzeba podlewać kwiaty , nawet trawa zaczyna wysychać a kwiaty szybciej przekwitają ..Nawet kretom nie chce się ryć .. choć codziennie kilka kopców muszę wynieść z trawnika .. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Pięknie kwitną begonie i mieczyki może tylo za szybko przekwitają
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Witaj Marysiu.
Pięknie kwitną u ciebie mieczyki - u mnie tez nareszcie zakwitają.
Mam pytanie, ostatnie zdjęcie z 5.08. czy to jest języczka?. Mam taki sam kwiatek ale nie kwitnie.
Jak postępują prace nad skalniaczkiem? Ja też przygotowuję (na razie miejsce na skalniak) :D
Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Marysiu co to jest za cudo :shock: ?

Obrazek

Miłego wieczoru życzę :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To cudo to jest Tigrida tygrysia , najpierw zakwitła czerwona a teraz żółta , ,kupiłam paczkę z 10 cebulkami .ciekawe jakie jeszcze pokaże kolory ta tygrysica .. natomiast moje oczko wodne prawie na ukończeniu ,żeby nie deszcz to pewnie bym skończyła ale i deszczyk się przydał ,nie musiałam podlewać ogródka. Nie zrobiłam dużego ze względu na wnuka i tak siedział w nim pół dnia a jeszcze nie było wody .. teraz muszę go pilowac aby do niego nie właził ,bo mi jeszcze to oczko każą zasypać .. Obrazek Obrazekjednoroczne ładnie zaczynają kwitnąć , a i trytoma pokazała jeden kwiat ..
Mój album
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

witam , znowu troche popadało,odeszło polewanie , ale doszło pielenie ,w tym roku dobrze zielsku rosnąć . Marylo 56 - mam dwie odmiany języczka o ciemnych i jasnych lisciach , ,jeżeli krzaczek jest młody to nie zakwitnie , moje już mają po 5 lat i kwitną drugi raz .. ,myślę że i twoje zakwitną . Dokończyłam oczko , troche wody napadało i nie ucieka tz. że dobrze zrobiłam , Antoś już wie gdzie sie kąpać i dlatego nie chce dolać więcej wody ,na razie urządzam skalniak pod topolą . Obrazek Obrazek pięknie zaczynają kwitnąć wrzosy , muszę jeszcze ich dokupić może zrobie drugie wrzosowisko koło oczka ładnie wygląda a mało z nim roboty a jest tyle miniaturowych ślicznych iglaków .. tylko troche z kasą krucho ... inne kwiaty też ładnie wyglądają .. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazeklato w pełni nawet truskawki ładnie rosną i można co nie co przekasić na ogrodzie ..
Mój album
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie, pachnąco, uroczo. Najbardziej bliskie memu sercu od dzieciństwa są konwalie. Wyobrażam sobie, jak cudowny zapach unosił się wiosną. Ja tez mam m.in. konwalie. Dokupiłam kokorycz (wysoka konwalia ok. 40 cm.) oraz konwalię różową. Kokorycz już u mnie kwitła, różowa jest nowa i się do mnie dopiero przyzwyczaja. A jak się nazywa ten piękny, dwunożny kwiatuszek? Pomaga, czy tylko rozrabia? Pozdrawiam, pa stasia ;:54
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dwunożny kwiatuszek uczy się co można wyrwać a co nie , nallepiej mu pasują do rwania ładne kwiaty , strasznie lubi podlewać aż tak aby stała woda w której można się później chlapać .To przez niego nie napełniam oczka bo na razie on tam siedzi najlepsze miejsce do bawienia . Konwalie jak i kokorycz same się rozłażą po ogrodzie , ładnie kwitną i pachną to niech sobie rosną szczegółnie pod drzewam bo tam rośnie tylko bluszcz ,różowej konwali jeszcze nie widziałam .. miłego popołudnia ...
Mój album
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p

Post »

Marysiu u Ciebie jak zwykle pięknie i kolorowo :lol: Ciekawa jestem tego oczka wodnego, pilnuj wnusia, bo małe dzieci chętnie do wody idą.
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A Antoś szczegółnie lubi wodę , od małego nawet nie zapłakał nawet przy myciu głowy a teraz na koniec mycia nie chce wyjść z brodzika aż córka nie spłocze go prysznicem .. każda kałuża jest podeptana , a teraz gdy wyjdzie za bramę gna do oczka , więc na razie wody jest tylko tyle co napada ale i tak szybko wyparuje ,zawiedziony wrzuca kamienie do środka , musiałam wyłożyć płytkam tych nie rusza ..
Mój album
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09

Post »

Witaj Maniuśka :!:
piękną masz działeczkę a kwiaciorów u ciebie że aż podziwiam
ile tego masz różności że cho, chop
pozdrawiam :D :D :D
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

mały wodnik rośnie:)

pozdrawiam
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p

Post »

Marysiu a gdzie Ty się podziewasz? Co u Ciebie słychać?
Miłego dnia życzę :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkie ogrodniczki .. siedze teraz na rampie pod lipką i przesadzam wszystkie kwiaty do doniczek.Zięć chce grodzić teraz tą stronę siadką i zniwelować mi ten skalniak muszę wszystko pousówac aby się nie zniszczyło , później musze znowu wszystko powsadzać , ale może już inaczej , nie będzie takiego spadu , widac było wszystkie kwiaty z daleka .. Obrazek Obrazek tak wygladał jeszcze na wiosnę c teraz może będzie jeszcze ładniejszy ..
Mój album
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Witaj. Dawno nie byłam u Ciebie. Nie martw się, w przyszłym roku znów zrobisz wszystko na nowo i będzie jeszcze ładniejszy ;:30
A odnośnie tych kotków, to masz rację. U nas wcześniej inna kotka miała 3 małe i w pewnym momencie zobaczyliśmy jak je przenosi. Oczywiście nie pozwoliliśmy jej, chcieliśmy żeby były u nas. Za kilka dni okazało się że kociaki nie żyją. Zostały zagryzione, a kocur kręcił się i pewnie kotka wyczuwała zagrożenie. Szkoda, że nie potrafimy przeczuwać jak zwierzaki ;:104
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam , znowu zaczęło padać tylko dlaczego zaraz robi się zimno ? . W moim lasku pokazały się grzybki , mam troche uduszonych na pierogi troche marnowanych i mrożonych surowych , gdy znajduje dwa albo trzy prawdziwki to je czyszczę , myję , obsuszam i wkładam do zamrażarki , w zimie smakują jak świeże Rabata pod topolą prawie ukończona ale doszła pod lipką też zrobiłam skalniaczek bo też tam nic nie chce rosnąć ale niżej zięć wyrównał więc moge posadzić jakies byliny ale chyba dopiero na wiosnę , bo muszę uprawic ten piasek z kompostem i lepszą ziemią ... może coś jeszcze podpatrze u innych ogrodniczek ..Miłej niedzieli i troche cieplejszych dni ..
Mój album
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”