Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.2
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu rośliny w tym roku jakby się pogubiły, chryzantemki już dość dawno kwitną, wrzosy też zaczynają i ostatnie lilie zakwitły. Pytasz o Casablancę, mam dwie białe lilie w tym samym czasie kwitnące ale nie wiem, czy któraś z nich to właśnie Casablanca. Zamieszczę fotki, może ktoś rozpozna.
Iwonko dawno cię nie było, miło, że odwiedziłaś. Kwiaty nam przypominają, że zbliża się jesień a tak było pięknie, szkoda, że tak krótko. U mnie też resztki kwiatów kwitną.
Halinko jak miło, że znowu zawitałaś, dziękuję za odwiedziny.
Czy któraś z tych lilii to Casablanca a może żadna?

Iwonko dawno cię nie było, miło, że odwiedziłaś. Kwiaty nam przypominają, że zbliża się jesień a tak było pięknie, szkoda, że tak krótko. U mnie też resztki kwiatów kwitną.
Halinko jak miło, że znowu zawitałaś, dziękuję za odwiedziny.
Czy któraś z tych lilii to Casablanca a może żadna?

- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak zwykle piękne kolorki w Twoim ogrodzie Iruś.Przyjemnie się ogląda Twoje fotki.!!!Czy lobelia zimowała u Ciebie?Moja ubiegłoroczna nie przeżyła zimy.Ostatnio pani namawiała mnie na kupno w pięknym wiśniowym kolorku a płatki miała jak plastikowe,grube ale nie mam miejsca no i już trochę późno na jednoroczne.Zapewniała ,że u niej zimowała w gruncie.Na razie się nie zdecydowałam.
Maryna. 8)
Maryna. 8)
Witaj Maryniu kończą się kolorki a szkoda. Pytasz o lobelie, u mnie wszystkie zimują, przykrywam je na zimę różnymi łodygami albo gałązkami sosny, ostatnio po zimie jedna różowa zmarniała ale miała już kilka lat. Zastanawiam się czy kupić tę wiśniową, nie wierzę, że jest wieloletnia, one mają płatki delikatne i cienkie, a może to jeszcze inna odmiana.