Bluszcze na kojec psa

Drzewa ozdobne
Awatar użytkownika
nocny_drwal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2009, o 09:56
Kontakt:

Post »

A co do rdestu, to ja miałem antytalencie jakieś. przez 2 lata nie urósł nic, więc go przesadziłem gdzieś i nie pamiętam gdzie. ale dalej go nie widzę, więc pewnie już 3 rok nie rośnie, albo padł... :roll:
mój ogród
pozdrawiam, Jakub
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mam 4 gałązki clematisów które były ukorzeniane przez jedną forumowiczke i mi je wysłała...Jeszcze się ukorzeniają bo mają mało korzonków...Aktualnie stoją na biurku w słoiku z wodą :P
Awatar użytkownika
Hekate
200p
200p
Od: 23 lip 2009, o 16:15
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

my mamy winorośl na kojcu który defakto przejął rolę altany, super to wygląda, ale właśnie się zastanawiam czy jakąś siatką nie osłonić dostęp do winogorn psiakowi, który ma tendęcje do obiadania ich prosto z krzaka, a wiadomo winogrona są toksyczne dla psów
"Winogrona i rodzynki zawierają toksynę mogąca uszkodzić nerki ale szkodliwe byłoby spożycie 2,5%-3,0% masy ciała (25-30dkg dla 10kg psa) "
Ania
brim
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 4 sie 2009, o 09:43

Post »

Witam, Bardziej znam się na psach niż na ogrodach i to w sumie mój debiut na forum, ale spieszę z wyjaśnieniem - dla psa toksyczne są same pestki z winogron i te dane dotyczą 30 deka pestek. Mój pies uwielbia każdy owoc więc daję mu także winogrona ale przegryzione na pół bez pestek. Z uwagi na jej łakomstwo na owoce konsultowałem temat z 2 weterynarzami, więc spoko.
A winobluszcze 3 i 5 palczaste są bardzo efektowne
Pozdrawiam
Brim
Brim
Awatar użytkownika
Hekate
200p
200p
Od: 23 lip 2009, o 16:15
Kontakt:

Post »

brim pisze:Bardziej znam się na psach niż na ogrodach
to tak jak ja :lol:
a co do wiadomości o winogronach to wyczytałam to na forum studentów SGGW, nie było uściślenia co do pestek , ale i tak na kojec się średnio nadaje, bo obgryzając psiak połykał by w całości :roll:
Ania
dawidbanan
---

Post »

Dziś kupiłem nasionka takich oto roślin na kojec:
-Wilec Heavenly Blue
-Groszek Pachnący mix
Pięknie kwitną i są nie trujące...
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42

Post »

Ale to jednoroczne :roll: Wysiewa się wiosną, a nie teraz :roll:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Pyzdra
100p
100p
Od: 8 mar 2007, o 19:53

Post »

Ja rzuciłbym milin amerykański na celę psa . Wkrótce nie będzie go widać, tylko słychać.
Pies albo ogród.
brim
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 4 sie 2009, o 09:43

Post »

dawidbanan pisze:Dziś kupiłem nasionka takich oto roślin na kojec:
-Wilec Heavenly Blue
-Groszek Pachnący mix
Pięknie kwitną i są nie trujące...
Dawid pamiętaj jednak że kwitnący, pachnący groszek ciągnie wszystkie możliwe "bzyki" z okolicy, które denerwują większość psów. U mnie w ogródku (odgrodzonej części ziołowo-warzywnej) wpierw "słychać" a dopiero potem widać groszek :D . Połknięcie osy, trzmiela może być groźniejsze od podskubywania winogrona! Zdecydowanie odradzam...
Brim
dawidbanan
---

Re: Bluszcze na kojec psa

Post »

Koło kojca jesienią posadziłem kilkuletnią różę pnącą(od pewnej forumki) odmiany Rosarium Uetersen...
Prawdopodobnie posadzę też Kobeę...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OZDOBNE, pnącza”