Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2006, o 22:46
Kontakt:

Post »

Lepiej późno niż wcale Ewelinko, ważne że zakwitnie i będzie Cię cieszyć ;)
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Pogoda mnie wykańcza ! Nie dość ,że dziś cały dzień bolała mnie głowa, że ziewam bez przerwy ( kłopoty z ciśnieniem ) to inspekcja w ogrodzie jeszcze mnie dobiła ! Ulewy , krótkie lecz gwałtowne, powaliły wiele kwiatów. Delikatne płatki są pozlepiane i brunatne .Pora na słoneczko , inaczej czarno widzę kwitnienie kolejnych liliowców, lilii, dzwonków, róż .Tylko ślimaki się cieszą...Popatrzcie jak wygląda skalniak- jest zielono-zielony, część roślin przekwitła, resztę " załatwił" deszcz :(

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
ariel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 paź 2006, o 22:46
Kontakt:

Post »

Przykro mi :(
Wiadomo, duży ogród - trudniej wszystkiego dopilnować.

Ale nie martw się, zielony skalniak też jest ładny ;)
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Nie martw się Ewelinko! ;:168 Chyba każdego lata musi być parę takich dni jak teraz, trzeba je po prostu cierpliwie przeczekać. Jeszcze pewnie będziemy przeklinać upał i błagać żeby słoneczko schowało się choć na chwilę ;:213 Zobaczysz, że niedługo będziesz się znów cieszyć całą gamą barw na Twoich rabatkach, a póki co i tak masz u siebie przynajmniej sporo odcieni zieleni :D Uszy do góry ;:53
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

MASZ PIĘKNE KWIATY ;:138 ;:215 ;:138 A zieleń też jest ładna.Pomyśl tylko jak będziesz się cieszyć gdy zaczniesz oglądać pierwsze pęki ,potem kwiaty. Jak mówi Karolina "Uszy do góry ;:53 "

Pozdrawiam ;:3 ;:3 ;:3
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Grzegorz B

Post »

Ewelinko, prawdą jest że takie ulewy bardzo szkodzą i bardzo Ci współczuję tych niepożądanych efektów takiej aury. Jednak należy być zawsze dobrej myśli. Tym bardziej, że u Ciebie każdy zakątek czy kwitnie czy nie wygląda wspaniale. Tylko patrzeć i podziwiać. Zieleń przecież cudna barwa :D :D :D
Awatar użytkownika
krysp50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2007, o 12:05

Post »

A mnie się podoba, i to bardzo, mimo,że nie ma kwiatów.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Skalniak inny niż wszystkie Ewelino. :D :D :D
Bardziej bliski moich klimatów- mam niewiele kwitnących skalniakowatych a i tu u Ciebie też nie widzę takich ,które powinny aktualnie kwitnąć - no może z wyjątkiem - runianki japońskiej.
Ja lubię patrzeć na zieleń, w różnych jej odcieniach.... :wink:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

KaRo - Runianka już przekwitła...( to bylinka wiosenna, kwitnie IV-V) a na skalniaku szykują się do festiwalu rozchodniki, ale brak im chwilowo słoneczka. Tymczasem zdecydował się zakwitnąć Rozwar wielokwiatowy. Oto on

Obrazek Obrazek

Z kolei Pierisowi coś się pomyliło...po raz drugi wypuścił czerwone , młode przyrosty

Dziś wybieramy się na imprezkę plenerową , a pogoda...ciągle kaprysi. Co to będzie ? Ja chcę już na wakacje !

Obrazek :D :D :D
Grzegorz B

Post »

Ewelina pisze: Z kolei Pierisowi coś się pomyliło...po raz drugi wypuścił czerwone , młode przyrosty
Ewelinko nie tylko u Ciebie. U mnie tak samo. Jestem zadowolony bo mogę dwukrotnie podziwiać jego piękno. A bardzo mi się ono podoba :D :D :D
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

U Was to nawet Pierisy rosną podwójnie.Mój oczywiście PaPa, padł 3 lata temu.
Awatar użytkownika
Anya
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 5 gru 2006, o 14:54

Post »

Ewelinko,
wpadam na chwilkę i po przejrzeniu tego co nie widziałam, powiem tak (a właściwie napiszę :P ):

masz cudne widoki, z okien, balkonu i tarasu!!!

Bardzo mi się podoba nawet skalniak, choć zielony. Ale on taki będzie tzn. z niewielką ilością kwiatów, bo rośliny skalne to przede wszystkim rośliny światłożądne, a te które są do miejsc cienistych kwitną, ale bardzo delikatnie, w subtelnych barwach.
Gdybyś mogła pokazać (chyba, że pominęłam te fotki) miejsce skalniaka z pewnego oddalenia. Takie usytuowanie na działce, bo mnie się wydaje, że jest dość cieniste.
Widzisz, ja mam część skalniaka pod rosnącymi tujami i świerkiem od południa. Wcześniej gdy rośliny były małe,a skalniak mocno oświetlony południowym słońcem, był pokryty kwiatowym kobiercem. Teraz świerk i tuje mocno zacieniają i zrobił się bardziej zielony; część roślin musiałam nawet przenieść, bo było im ciężko w tym cieniu rosnąć.
A zresztą zielony też jest ładny, ogrody japońskie są zielono-zielone, a przecież takie piękne!
Życzę ci dużo tego upragnionego słoneczka i w ogóle wspaniałej pogody :P
Pozdrawiam, Anna
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Cieszę się,że odwiedzacie mój ogród :D
Dziś , "na szybko" ( bo ten czas...) kilka nowych zdjęć .Ponieważ podobały się Wam widoczki - proszę , oto jeszcze kilka...

I dla Ani (Anya) widoczki skalniaka wiosną ( rzeczywiście jest on położony pod wielka sosną i częściowo zacieniony). W zacienionej części rosną Paprocie , Języczniki , Runianka , Zawilce japońskie, Bodziszki , Funkie...w słonecznej Rojniki, Rozchodniki, Smagliczki, Lewizje, Ubiorki, Cyklameny, Dzwonki, Goździki skalne, Miłki, Bożykwiaty, Tojeść rozesłana... Jest też kilka niewielkich Jałowców.Widzę ,że po zielono- zielonym okresie znowu pojawia się na skalniaku nieco kolorów- zaczynają bowiem kwitnąć Rojniki i Rozchodniki, nadal żółci się Tojeść, rozwija się Rozwar...Więc nie będzie tak źle :D
Z "panoramicznym" zdj. skalniaka mam ten problem ,że nie mogę go objąć całego naraz- jest zbyt długi. Skalniak jest na niewielkim wzniesieniu, ma szer. ok. 2-3m. a dł. ok. 15-18m. Mniej więcej po środku rośnie sosna. Tak więc zdjęcia to jego poszczególne fragmenty.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38

Post »

Ewelinko coraz bardziej mnie zachwycają Twoje widoczki.A ten bluszcz ,cudownie wszystko poobrastał. Chyba muszę swojego posadzić przy drzewie :) Fantastycznie się prezentują wazony z kwiatami. Zawsze miło mi zwiedza się Twój ogród :P
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Czas ucieka i wkrótce pochłoną mnie przygotowania do urlopu( nareszcie !) ale jeszcze dziś mam wolną chwilkę , więc zdjęcia róż , które po pierwszym obfitym kwitnieniu( wcześniejszym zazwyczaj ) zaczęły kwitnąć ponownie. Opis gat. i odmian jest na wcześniejszych stronach :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”