Cynamonowy ogród -2009
- Cynamon
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 mar 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mag, te moje "jeżynki" to ... pół hektara lasku świerkowego, całkowicie opanowanego przez te dzikie bestie ... zauważ i doceń to, że nie wspominam, o drugiej połowie
Owocki mają maleńkie, za to pędy baaardzo długie, kolczaste i wszędobylskie.
Już postanowiłam, pozbędę się znacznej części lasku, utworzę z niego "barbakan", a wewnątrz będzie szalał mój osobisty kosiarz
Na granicy lasku "obwodowego" i wolnego środka będą krzewy, różne odcienie zieleni, od złocistego po mój ukochany ciemny burgund
Innego wyjścia nie widzę, a to rozwiązanie ... coraz bardziej mi się podoba
Teraz tylko wypada mi ... zaprosić forumową brać, po świerki (sto kilkadziesiąt sztuk, albo i więcej ... małe, duże, srebrne i zielone) do sadzenia albo na zimowe stroisze lub ... do innych, dowolnych celów

Owocki mają maleńkie, za to pędy baaardzo długie, kolczaste i wszędobylskie.
Już postanowiłam, pozbędę się znacznej części lasku, utworzę z niego "barbakan", a wewnątrz będzie szalał mój osobisty kosiarz
Na granicy lasku "obwodowego" i wolnego środka będą krzewy, różne odcienie zieleni, od złocistego po mój ukochany ciemny burgund
Innego wyjścia nie widzę, a to rozwiązanie ... coraz bardziej mi się podoba
Teraz tylko wypada mi ... zaprosić forumową brać, po świerki (sto kilkadziesiąt sztuk, albo i więcej ... małe, duże, srebrne i zielone) do sadzenia albo na zimowe stroisze lub ... do innych, dowolnych celów
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuniu bardzo ciekawa ta mutacja.
Nie spotkałam się jeszcze z takim kwitnieniem agapanta.
Widocznie w zeszłym roku nazbierał duży zapas sił i w tym roku tak to się objawiło.
Hanuś - to nie asceza.
Ja wolę jednak kluski ze śliwkami od schabowego.
Taki gust i smak.
Schabowy wolę zdecydowanie zimą przy minusowej temperaturze.
Ale gdyby trafiły się kluski - schabowy odpada.

Nie spotkałam się jeszcze z takim kwitnieniem agapanta.
Widocznie w zeszłym roku nazbierał duży zapas sił i w tym roku tak to się objawiło.
Hanuś - to nie asceza.
Ja wolę jednak kluski ze śliwkami od schabowego.
Taki gust i smak.
Schabowy wolę zdecydowanie zimą przy minusowej temperaturze.
Ale gdyby trafiły się kluski - schabowy odpada.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Cynamon

Mag, jesteś już drugą osobą, która tak myśli, więc to chyba jest ...
Gloria Dei !!!!
Bardzo pięknie pachnie!
To byłoby wspaniałe ... kupuję swoje róże na wiejskim targu i w okolicznych sklepach ... budowlanych ;) ... a potem mam taaaaaakie niespodzianki ... to lubię
... chyba nawet wolę ten dreszczyk emocji, niż kupowanie w renomowanych szkółkach, a i tam przecież zdarzają się pomyłki i nie zawsze wyrasta to, czego się człowiek spodziewał.
Gloria Dei !!!!
To byłoby wspaniałe ... kupuję swoje róże na wiejskim targu i w okolicznych sklepach ... budowlanych ;) ... a potem mam taaaaaakie niespodzianki ... to lubię
... chyba nawet wolę ten dreszczyk emocji, niż kupowanie w renomowanych szkółkach, a i tam przecież zdarzają się pomyłki i nie zawsze wyrasta to, czego się człowiek spodziewał.
-
vita

- Od: 5 sie 2009, o 20:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Też tak lubię...wprawdzie na tzw. targu bywam rzadko, ale kupuję czasami coś nn, zabiedzone, wysuszone i prawie zawsze to coś extra! Tak było z Alchymistem. Kupowałam jako pnącą angielkę, tylko tyle. A jaka radość!
Dzisiaj kupiłam hibiskusa, nie wiem czy to rarytas, ale ma pomarańczowy kwiat. Poza tym maleńki, lekko pożółkły.
Nabyłam do odchuchania. Twoja Gloria pięknie się odwdzięcza! Będziesz z niej zadowolona

Dzisiaj kupiłam hibiskusa, nie wiem czy to rarytas, ale ma pomarańczowy kwiat. Poza tym maleńki, lekko pożółkły.
Nabyłam do odchuchania. Twoja Gloria pięknie się odwdzięcza! Będziesz z niej zadowolona
- Cynamon

Wiktorio, Gloria mieszka w sporej donicy, jest u mnie pierwszy sezon i ... gdy wyczytałam, może osiągnąć 2 m ... to rozważam, czy nie przesiedlić jej do mojej żyznej gliny ;)
Z hibiskusami nie mam żadnego doświadczenia, ale ... każda ciekawa roślina 'do uratowania' bardzo cieszy, szczególnie, gdy jest już ... odchuchana ;)
Z hibiskusami nie mam żadnego doświadczenia, ale ... każda ciekawa roślina 'do uratowania' bardzo cieszy, szczególnie, gdy jest już ... odchuchana ;)
- Cynamon

Mag, chyba zaatakował mnie wirus różanki
... i zaczęłam się dokształcać ;) ...
tutaj jest m.in. o tych 2 m wysokości.
http://209.85.129.132/search?q=cache:bI ... =firefox-a
tutaj jest m.in. o tych 2 m wysokości.
http://209.85.129.132/search?q=cache:bI ... =firefox-a
- mag

- Od: 20 mar 2008, o 09:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cynamonku, bardzo lubię tą stronkę
Zajrzyj jeszcze tutaj
http://www.rosenfoto.de/ jest co pooglądać i język możesz też zmienić.
Zajrzyj jeszcze tutaj