Aniu, mnie Augusty od początku zachwycały
Ogród Moni cz.2
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję, dziewczyny
. Zakochałam się w tej róży od pierwszego wejrzenia i tak pozostało do dzisiaj. Wszystkie krzaczki przycinam na wiosnę dość krótko - na ok.10 - 15cm, dzięki czemu gęstnieją i pięknie kwitną. Są wysokie na ok.60-80cm, puszczają grube, mocne pędy i mają po kilka kwiatów na jednym pędzie. To zdrowe i piękne róże.
-
x-d-a
- Alania

Witaj, Ewciu - moje Augusty sadzę w odległości ok.0,5 m. Mam je już kilka lat, a łącznie jest ich 8sztuk, ale to wszystko za sprawą pierwszej, którą kupiłam i tak mnie zachwyciła, że kilka dni później dokupiłam kolejnegloriadei pisze:Jak gęsto je sadzisz? Mam jedną Augustę ale jak patrze na Twoje to mam ochotę dosadzić jeszcze kilka ;)
- Alania

Kwiaty są naprawdę śliczne, choć zauważyłam, że zbyt mocne słońce parzy kwiaty i wolą stanowisko z łagodniejszym słoneczkiem (np. lekko przysłonięte pergolą lub stanowisko południowo zachodnie)dala pisze:Moniu, Twoja Augusta Luiza jest przepiękna, co mnie tym bardziej cieszy, że od maja mam malutki krzaczek tej róży od Gosi-Deirde i nawet nie przypuszczałam, że ona jest aż tak piękna. Jej kwiaty to chyba absolutna doskonałość![]()
Dale też śliczniutkie pokazałaś.
Pozdrawiam
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Augusta Luisa znalazła się po Twojej prezentacji na liście zakupów,potem będę myśleć,gdzie ją wkopać.
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
W takim razie co 0,5m moge dosadzić przynajmniej jeszcze 2 sztvertigo pisze:Witaj, Ewciu - moje Augusty sadzę w odległości ok.0,5 m. Mam je już kilka lat, a łącznie jest ich 8sztuk, ale to wszystko za sprawą pierwszej, którą kupiłam i tak mnie zachwyciła, że kilka dni później dokupiłam kolejnegloriadei pisze:Jak gęsto je sadzisz? Mam jedną Augustę ale jak patrze na Twoje to mam ochotę dosadzić jeszcze kilka ;)Są piękne, długo i obficie kwitną, są zdrowe.
- Alania

już nie liczęAniaDS pisze:Moniś, ile Ty masz już tych róż?
Nie zdziwiłabym się jakbyś już przekroczyła drugą setkę![]()
![]()
dzisiaj od rana pada deszcz, więc pewnie będzie jeszcze więcej dłubania, ale pocieszam się tym, że po deszczu łatwiej się plewi i chwasty wychodzą z korzonkami
- Alania

Dziękuję, KrysiuKaRo pisze:Moniko - oprócz przepięknych róż masz również cudowne odmiany dalii.![]()
Czy to może karłowe odmiany?
Absolutnie podzielam Twoje zdanie na temat sadzenia po kilka krzewów róż w jednej odmianie obok siebie. Tylko to daje właściwy efekt zarówno wizualny jak i koncentracji zapachu...
Też tak robię jak Ty.
Dalii jest jeszcze więcej, ale dopiero zaczęły kwitnienie
Niestety nie są to dalie karłowe, choć i takie niebawem rozkwitną - te są akurat z tych dużych