Mój ogród - eukomis cz.2
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Halinko. Przyszłam się właśnie pochwalić że wczoraj udało mi się kupić żurawkę...będzie to już moja trzecia. Kupiłam ale nie wiem jaką, patrzyłam po kolorze. Marzy mi się jeszcze pomarańczowa..niestety nie było. Zaraz dzisiaj jadę ją wsadzić, jeszcze w domu. Pozwolisz że pokażę. Moje rosną raczej w cieniu, także nie wiem czy dobrze?.

- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Halinko gdzieś przeczytałam ,.że pytasz o ukorzenianie hortensji
Ja wsadziłam parę gałązek hortusi do ziemi dosyć głęboko ,ale najpierw usunęłam listki ,przykryłam patyczki petami z butelek obciętymi i oczywiście bez zakrętek .Dziś zaglądałam do nich i widzę ,że hortusie wypuszczają nowe listeczki ,na razie je od czasu do czasu podlewam i zostawię tak do wiosny ,,,aha mam je posadzone w cieniu :P
Ja wsadziłam parę gałązek hortusi do ziemi dosyć głęboko ,ale najpierw usunęłam listki ,przykryłam patyczki petami z butelek obciętymi i oczywiście bez zakrętek .Dziś zaglądałam do nich i widzę ,że hortusie wypuszczają nowe listeczki ,na razie je od czasu do czasu podlewam i zostawię tak do wiosny ,,,aha mam je posadzone w cieniu :P
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko, jak zwykle w przyblokowym dorodnie, kolorowe i pięknie. Wszystkie roślinki cudnie utrzymane, pięknie kwitną,
oczu nie można oderwać. Ile Ty o nie dbasz, a one Ci sie odwzajemniają z nadwyżką. Widać, że dobrze im u Ciebie.
Serdeczne uściski

oczu nie można oderwać. Ile Ty o nie dbasz, a one Ci sie odwzajemniają z nadwyżką. Widać, że dobrze im u Ciebie.

Serdeczne uściski

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Halinko,przygotowałam 5 kolorków malwy,w poniedziałek wysylam.U ciebie pięknie,jak zwykle zresztą.A ja dzisiaj posadziłam następnego liliowca od forumkowej koleżanki-to już mam trzy.Pozdrawiam serdecznie.(też będzie kolorowo)
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Izuniu to dobrze ,że ubrałaś sweterek.ta roślina to- Lisimachia clethroidesa(tojeść ) wyrazta do 60- 70 cm i ma harakterystycznie wygięte kwiatostany, kwitnie od czerwca do sierpnia.Izuniu powyżej mam zdjęcia tej hortensji co urwałam w Rybniku,dostałaś przetacznik różowy ,wilczomlecz, żurawkę, clematisy i tą lisimachię.