Mnie oczarowała zapachem hosta Fragrant Bouquet - fantastyczny zapach jaśminu i fiołków w jednym... (mam ją , mam
Ogródkowe rozkosze Hanki - cz.4
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hanuś jak zawsze jest czym się zachwycac
przepiękne lilie i wspaniale skomponowane z innymi roślinkami, moje -te tegoroczne nabytki to samotniczki rosnące bez tła- bidulki
Dopiero w przyszłym roku powstanie dla nich miejsce, a teraz tylko przeczekują i przez to bardzo tracą na urodzie, za tło mają siatkę z paskudnym kwitnącym i pożółkłym trawskiem, którego sąsiadowi nie udało się wykosic, a wyciąc już nie chciało 
No właśnie... tłoAGNESS pisze:Hanuś jak zawsze jest czym się zachwycacprzepiękne lilie i wspaniale skomponowane z innymi roślinkami, moje -te tegoroczne nabytki to samotniczki rosnące bez tła- bidulki
Dopiero w przyszłym roku powstanie dla nich miejsce, a teraz tylko przeczekują i przez to bardzo tracą na urodzie, za tło mają siatkę z paskudnym kwitnącym i pożółkłym trawskiem, którego sąsiadowi nie udało się wykosic, a wyciąc już nie chciało
To jest to, na co przychodzi nam najdłużej czekać w młodych ogródkach
Bez tła nasze roślinki wydają nam się często nijakie, a nasadzenia bez ładu i składu... przez co ręce same nam się rwą do łopaty - nie zawsze z dobrym skutkiem - tak dla poszczególnych okazów, jak i dla "całokształtu"
Haniu - czytałaś to już setki razy, słyszałaś pewnie jeszcze więcej, ale i tak Ci to oznajmię: pięknie jest w chusteczkowym...
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Haniu,
jak przytulnie w Twoim ogródku, jakby człowiek znalazł się w innym świecie... Piękne lilie !
Jesteś kopalnią wiedzy, przyjmij wyrazy uznania ! Pod wpływem Twoich informacji postanowiłam znaleźć miejsce dla funkii z białymi kwiatami.
Dziś widziałam w sklepie ogrodniczym hortensję szczepioną na pniu (Kuyshu ) .Co sądzisz o takiej formie? Czy jest tak samo bezproblemowa jak normalne bukietowe ? Czy warto ją kupić?
jak przytulnie w Twoim ogródku, jakby człowiek znalazł się w innym świecie... Piękne lilie !
Jesteś kopalnią wiedzy, przyjmij wyrazy uznania ! Pod wpływem Twoich informacji postanowiłam znaleźć miejsce dla funkii z białymi kwiatami.
Dziś widziałam w sklepie ogrodniczym hortensję szczepioną na pniu (Kuyshu ) .Co sądzisz o takiej formie? Czy jest tak samo bezproblemowa jak normalne bukietowe ? Czy warto ją kupić?
Daturka pokazała pierwszą trąbę a w zanadrzu ma jeszcze 9-na razie niemowlęta.Dożywiam ją dziennie ,podelewam obficie a i tak ma żółte liście.Pachnie inaczej rano a inaczej wieczorem-przynajmniej mój kichol tak to odczuwa.
Hanko o patolu pamiętam!

Hanko o patolu pamiętam!

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Tulipan998

- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj Haniu
Ale u Ciebie iście baśniowo
. Piekny festiwal róż na rabatkach
. Wspołczuję takich sąsiadów czy luszi , którzy przychodza skubać
. Niech sobie sami posadzą i trudza sie z uprawą a potem zrywają
. Lilije Boskie..
, u mnie juz nie kwitną.. . Kolekcja powojników też niczego sobie :P . Ja kupiłem męczennicę "Made in Biedronka" i wyrósł z tego jakis powojnik
, ma 4 patki tylko u każdego kwiatu..
.
Kolekcja hoji piękna
, widze chojobę w zaawansowanym stanie :P . Powiadasz , że podlewasz nawozem do storczyków ?
To moze ja swoje 31 storczyków będę podlewał nawozem do hoji ?
Chyba ja tez zachojobuję
. Miałem dawniej jedna wielgachną choję od babci , miała ze 20 lat... Kwitła i pachniała przepięknie i często , miała dziesiatki kiści , ale straszliwie kapało z niej i brudziła meble
. Podarowałem ją sąsiadce i jej padła
. Babcia mi opowiadała , że dostała ją od jakiejś Pani , która ją wychodowała ze szczepka choji , która jest tak ogromna i gęsta , że pokryła jej cały sufit w wielkim salonie
. Nie będe przynudzał
.
Pozdrawiam
Ale u Ciebie iście baśniowo
. Piekny festiwal róż na rabatkach Kolekcja hoji piękna
Pozdrawiam
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:

o rany, aż się uśmiałam na widok tego palca
Hanuś, boskie to zdjęcie, trochę ufoludkowe
Ty masz Westerlandy, mogłabyś zerknąć do mnie?
Mam taką różę, która przy przekwicie jest podobna do Westerlanda, ale w rozwijających sie pąkach jakoś mi do niego nie pasuje
Ja też je mam, nawet dwa
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Hanuś dawno się nie odzywałam,co nie oznacza ,że nie byłam
u Ciebie.Lilie mnie zachwyciły,też Triumphatorem się nie mogłam nacieszyć,bo już przekwitł.Ciekawi mnie ta hosta,którą kupiłyśmy w biedronce ,cała zielona,jak u Ciebie rośnie
.U mnie jedna już padała ,ale odżyła,druga rośnie,ale niezbyt okazale
.Znając Twoją ręka do zieleni to na pewno rośnie jak grzyby po deszczu
.Ten paluszek na zdjęciu SUPER