Masz bardzo piękne i gęste roślinki
Kilka moich zielonych :) agaM
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- agaM

- Od: 23 kwie 2008, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
LeNka
no tak aeonium rzeczywiście mi się rozrosło, ale już powoli sie z nim żegnam bo w poniedziałek wędruje do nowego domu. I ciesze się i jest mi smuttno. ale oby w nowym iejscu dalej dobrze rosła 
Andziax007 witaj
ciesze się że zajrzałaś do mnie. Ta paprotka tak ma, bo te 'liście' takie roztrzepane ;) w sumie niewiele ich ma a tak wygląda jak wygląda. Chyba jej źle u mnie bo widać że się meczy.. może to przez kuchnie i opary gazowe, paprocie tego nie lubią. Ale to nic, mam nadzieje że szybko znajdzie nowego właściciela i skończy jej sie 'udręka' ;)
Jak tam? roślinki się zadomowiły? Nie wiedziałam że szukasz trzykrotek, dorzuciłam CI przypadkiem szczepki tych z 3 i 4 zdjęcia? już nie pamiętam. Te dwie jeszcze u mnie ale niedługo bo też na sprzedaż(czekam właśnie na odp.). Mam jeszcze zieloną ale ta zostaje
Andziax007 witaj
Jak tam? roślinki się zadomowiły? Nie wiedziałam że szukasz trzykrotek, dorzuciłam CI przypadkiem szczepki tych z 3 i 4 zdjęcia? już nie pamiętam. Te dwie jeszcze u mnie ale niedługo bo też na sprzedaż(czekam właśnie na odp.). Mam jeszcze zieloną ale ta zostaje
- Andziax007

- Kontakt:
Aguś begonia, kolheria i trzykrotka ta zielona z żółtym paskiem siedzą sobie w ziemi i widzę że się zadomowiły bo zaczynają rosnąć a reszta czeka na korzonki
Nie dorzuciłaś....kurcze jak bym wiedziała że masz jeszcze takie trzykrotki tzn tą z 4 zdjęcia to byłabym chętna bo tej akurat nie mam
Dziękuję raz jeszcze za roślinki 
- agaM

Andzia to już sobie przypomniałam... a tak coś mnie kordziło z tą trzykrotką ale mi sie nie bardzo podoba i stwierdziłam że brzydactwa Ci nie będę dawać
serio, tak pomyślałam, jak chcesz to uszczkne z jedną gałazke i ci wyśle, tylko na razie musze do wypłaty poczekac
a tę trzykrotkę pociełaś na krótsze kawałki czy taki jeden wsadziłaś?
a tę trzykrotkę pociełaś na krótsze kawałki czy taki jeden wsadziłaś?
- Andziax007

- Kontakt:
- Leśny Duch
- 1000p

- Od: 10 lut 2009, o 12:40
Ale piękne rośliny pokazałaś! ja szczególnie podziwiam za paprotkę, bo naprawdę trudno sprawić, by rosła taka gęsta.
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- agaM

Andzia trzykrotka jest już w drodze do Ciebie 
Anoli Leśny Duszku paprotki, przynajmniej u mnie, nie rosną aż tak rewelacyjnie, mam porównanie bo u siostry te same odmiany po prostu są przepiękne: grube gęste o pięknym zielonym kolorze, u mnie niestety męcza się troszeczkę, choć staram się im dogodzić ;) dobrze ze tego aż tak na zdjęciach nie widać
Leśny duszku ta pierzasta to taka odmiana ze gęsta jest nawet jak ma tylko kilka liści ;) a ta druga zwykła to też tak a odmiana że wiele jej do szczęścia nie potrzeba i urośnie każdemu - pprawie.. u mojej znajomej niestety marnieje każda,a le u niej się dużo pali papierosów w domu i niestety chora jest, a paprotki jakoś to wyczuwają i nie rosną..
Anoli Leśny Duszku paprotki, przynajmniej u mnie, nie rosną aż tak rewelacyjnie, mam porównanie bo u siostry te same odmiany po prostu są przepiękne: grube gęste o pięknym zielonym kolorze, u mnie niestety męcza się troszeczkę, choć staram się im dogodzić ;) dobrze ze tego aż tak na zdjęciach nie widać
Leśny duszku ta pierzasta to taka odmiana ze gęsta jest nawet jak ma tylko kilka liści ;) a ta druga zwykła to też tak a odmiana że wiele jej do szczęścia nie potrzeba i urośnie każdemu - pprawie.. u mojej znajomej niestety marnieje każda,a le u niej się dużo pali papierosów w domu i niestety chora jest, a paprotki jakoś to wyczuwają i nie rosną..
- Kasia.N
- 1000p

- Od: 10 cze 2009, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne roślinki
Powiedz mi proszę jak nazywa się roślina na drugim zdjęciu? Mam taką samą i jest to jedyny kwiat w domu który nie wiem jak się nazywa ;)
Powiedz mi proszę jak nazywa się roślina na drugim zdjęciu? Mam taką samą i jest to jedyny kwiat w domu który nie wiem jak się nazywa ;)
Pozdrawiam, Kasia
Moje domowe
Moje domowe
- Leśny Duch
- 1000p

- Od: 10 lut 2009, o 12:40
hmm.. może i u mnie by rosła? Ale ja albo przelewam, albo zasuszam paprotki 
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- agaM

LeNka a więc i to jest też Aechynanthus??
pewnie to jakiś podgatunek z większej rodziny A. ;) ja się nie znam
i nie mam pamięci do nazw
ja myślałam ze ten to A.

Lesny Duszku z pewniościa i Topbie by rosła. Mam akurat jedną na zbyciu jak chcesz to mogę Ci wysłać za koszt przesyłki
ja mam to samo z tym przelewaniem albo przesuszaniem. Teraz są takie upały i niestety muszę sprawdzać bo jednym szybciej wysycha podłoże (pijaki jedne ;) hihi) a drugim kwiatkom robi się bagienko.
Ta paprotka akurat aż tak źle nie znosi przelania,. gorzej z przesuszeniem, ale wcześniej jest sygnał bo widnieją/bledną jej listki także wtedy szybko idę po butelkę z wodą i podlewam, na drugi dzień jest już oki
pewnie to jakiś podgatunek z większej rodziny A. ;) ja się nie znam
ja myślałam ze ten to A.

Lesny Duszku z pewniościa i Topbie by rosła. Mam akurat jedną na zbyciu jak chcesz to mogę Ci wysłać za koszt przesyłki
ja mam to samo z tym przelewaniem albo przesuszaniem. Teraz są takie upały i niestety muszę sprawdzać bo jednym szybciej wysycha podłoże (pijaki jedne ;) hihi) a drugim kwiatkom robi się bagienko.
Ta paprotka akurat aż tak źle nie znosi przelania,. gorzej z przesuszeniem, ale wcześniej jest sygnał bo widnieją/bledną jej listki także wtedy szybko idę po butelkę z wodą i podlewam, na drugi dzień jest już oki