Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lila31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lip 2006, o 12:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki Ewelinko za ostrzeżenie. ;:113
Sekatorów mam dość, i chętnie się nimi posługuję, ale to jeszcze nie to cięcie co u Ciebie. :wink:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Ponieważ "widoczki" cieszyły sie powodzeniem , wkleję kilka zdjęć balkonu i widoku z balkonu na ogród. Balkon jest dość duży i latem stanowi "przedłużenie " pokoi moich dzieci.Jest ukwiecony i zielony- ach to podlewanie w czasie suszy !

Obrazek
W tym roku w korytkach zagościły różowe pelargonie pnące i " złoty deszcz"

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
W dwu przeciwległych kątach balkonu posadziłam do wielkich donic trzebione kłącza paproci z ogrodu. Przyjęły się znakomicie i bez żadnych zabiegów przeżyły tak już dwie zimy.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Śliczne są te paprocie w donicach - a balkon jest na wschodnią stronę? :D
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

;:185 To północny -wschód. Słońca w sam raz dla pelargonii ale też nie za dużo dla paproci. Słońce jest tu latem do 14-15 godz.
Awatar użytkownika
paco
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 gru 2006, o 20:20
Kontakt:

Post »

Ewelina pisze: …..Choć pracy jest dużo, to ja ją bardzo lubię , choć potem kwękam na kolanka i krzyże ;:228 Ale we własnym ogrodzie kawka świetnie smakuje...A tak w ogóle - skąd wiesz,że lubię kawę ( pasjami!)?
Ewelino co w tym jest? - ja również często po intensywnym "relaksie" w ogrodzie zastanawiam się jak wstać z kolan, aby rozprostować kręgosłup - ale bez tego "relaksu" ciężko by się żyło. :wink:

Co do kawy to nie miałem pojęcia, że też ją uwielbiasz - bo to jest nie tak jak myślisz. :lol:

Przed Twoim oknem nie siedzisz Ty, ale ja. Ty masz ten widok na co dzień, więc w mojej krótkiej opowieści to ja (w marzeniach) siedzę sobie przed Twoim oknem, a słowa "Kochanie zrób mi nową kawę" są skierowane do Basi, abym nie tracił czasu na odrywanie wzroku od tego pięknego widoku.

Dalej podtrzymuję wersję, ze powinnaś wydać książkę, ale może zanim się to stanie udostępnisz nam niektóre swoje zdjęcia w większym formacie, abyśmy mogli wrzucić je jako tapetę i częściej pomarzyć sobie, że patrzymy przez swoje okno a nie na monitor.
Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Co za widoczki! Tylko wyjść na balkon, popatrzeć, pomarzyć, posłuchać, pooddychać głęboko i nie myśleć o niczym...
Też bym tak chciała :( :)
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ech... :D cudnie...cudownie...przepięknie :) dołączam się do pochwał bo naprawdę jak w bajce Raj dla duszy i oczu :D Dbając o taki ogród czy masz jeszcze czas dla siebie...? Znam to "na kolanach" z własnego doświadczenia :lol: ale też, mimo potem strzykania w krzyż :wink: lubię to bardzo :)
Uściski przesyłam :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Przestało padać ! :D Lecę sprawdzić , jak się mają ślimaki... ;:163
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Właśnie wróciłam "na ziemię" po spacerze po Twoim ogrodzie ;:80 Brak mi słów na określenie tego co widziałam ;:154 ...anielsko...bosssko... cudownie...i.t.d...... ;:84 Obejrzałam wszystkie zdjęcia i powstał u mnie album pt. "EWELINA" ...żebym nie musiała "biegać" po całym forum jakbym chciała popatrzeć na coś pięknego :D Przesiedziałam przy komputerze pół dnia podziwiając Twój ogród. Wszyscy w domu mają kwaśne miny bo nie dopuściłam nikogo do komputera ;:109
Na prawdę jestem pod wrażeniem :!: :!: :!: Tak jak wszyscy ... ;:138

Na pewno będę częstym gościem w Twoim ogrodzie ;:32
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

aanula pisze: Dbając o taki ogród czy masz jeszcze czas dla siebie...? Znam to "na kolanach" z własnego doświadczenia :lol: ale też, mimo potem strzykania w krzyż :wink: lubię to bardzo :)
Uściski przesyłam :D
Anulko, mam tego czasu dla siebie ...niewiele, bo przecież jest jeszcze dom i rodzinka , pies i firma, która daje na chlebek- wszystkiemu trzeba poświęcić czas...A poza ogrodem mam jeszcze inne pasje - film, literatura, podróże , no i fotografowanie :D Jakoś to trzeba godzić.

Aulko, Andrzeju , nawet nie wiecie , jak to miło ,że ktoś rozumie te moje " bolączki".Mój M. , kiedy stękam, mówi po prostu :"To po co godzinami siedzisz w tym ogrodzie ?" - No bo przecież muszę, no bo przecież chcę...bo lubię.Przynajmniej na forum są osoby, których to nie dziwi :D
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Karolino, Anulko, zapraszam znowu ! Ja też chętnie odwiedzam Wasze ogrody.I podobnie o nich myślę...
Anulko, ale się czuję wyróżniona... :oops: Mam u Ciebie własny album, no, no, Jestem dumna , jak paw , o ...ten

Obrazek
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Ogród wygląda od paru dni dość smętnie...kwiaty brunatne, posklejane, nic nowego nie kwitnie- pąki zatrzymały się w rozwoju, tylko ślimaki- dranie - mają się świetnie ! Na poprawę jesiennej chandry zamieszczam zdjęcia sprzed kilku dni...

Popatrzcie , jak pięknie kwitło Parzydło leśne ( Aruncus dioicus) . Dziś , wysmagane deszczem, przedstawia mniej okazały widok...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A to Hortensje

Na jednym krzewie kwitną kwiaty w kilku kolorach- to efekt moich prób wybarwienia H. na niebiesko :;230

Obrazek Obrazek Obrazek

Powyżej Hortensja ogrodowa - różowa

i Hortensja piłkowana
Awatar użytkownika
ulina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2007, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Parzydło jest ładne, ale hortensje to jest to.

;:8
Pozdrawiam, Halina
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Znowu szaro i brzydko...znowu listopadowo... :( Parę fotek wklejam na poprawienie nastroju- mojego też :D
Dobra wiadomość jest taka ,że mimo wstrętnej pogody Ketmia ma zamiar kwitnąć !

Obrazek

I parę zbliżeń paru roślin...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Znowu śliczności aż zazdrość bierze! :wink: :D Zaraz, po kolei... Parzydło leśne masz bardzo okazałe, a czy wiesz może czy ma ono jakieś odmiany, np. z innym kolorem kwiatów? Wszędzie widzę białe, a ja bym chciała np. różowe, albo czerwone :roll:
Nie mogę się nazachwycać hortensjami, ta dwukolorowa wyszła fantastycznie! ;:138
No, no, moja ketmia malutka też ma pączki, ale jeszcze całkiem niewielkie, muszę jej powiedzieć, że koleżanka z tego samego miasta już prawie kwitnie :wink:
Pięęękne zdjęcie paproci! :shock:
A na koniec - co to za niebieskie kuleczki? Kojarzy mi się z trojeścią, ale w wersji blue :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”