Ogród Igi - cz.5
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iguniu nie sadzę bo naprawdę nie mam gdzie wcisnąc, ale postanowiłam na przyszły rok kupic kilka niewysokich dalii, takich nadających się do donic i zastąpic nimi częśc pelargonii
To i mniej zachodu z robieniem sadzonek i łatwo przechowac, po prostu powędrują z donicami do piwnicy
Zero kłopotu a efekt świetny 
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
No właśnie , w sobotę wyrzucam , i sadzę coś innego.Do końca lata daleko.AGNESS pisze:Iguś ja z surfinii już kilka lat jak zrezygnowałam, one u mnie ładnie wyglądają tylko do końca lipca, a później wiszą takie suche wstrętne badyle, zastąpiłam je pelargoniami bluszczolistnymi, są niezawodne i jak dla mnie równie piekne
Igaiga23 pisze:Kup sobie i to i to. Lipa trochę droga, bo coś pod 80 zeta, ale za to kalina koło 20 zeta. Średnia wyjdzie niezła.grazynarosa22 pisze:No fajna ta lipasama już nie wiem co kupić...ta kalina też mi się podoba...
![]()
Byłam dziś w szkółce...i ...oczopląsu dostałam.....teraz to już jestem w kropce...szkoda że ten głóg mi usechł...bo by nie było kłopotu
a gdzie ty ją kupiłaś...?
- Lorrie

- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Kontakt:
A z Surfiniami miałam identycznie: Piekne do końca lipca, później łapał je mączniak i nic już nie dało rady zrobić. NAwet opryski nie pomagały. Zostawały takie badyle ... oj ale kusi mnie kusi ... chyba po przeprowadzce sezon rozpocznęe co najmniej od 2 wielgachnych wiszących donic z Surfiniami/Petuniami
jeszcze jedna szansa ... w końcu niektórym sie udaje!
- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Iga a co to za gatunek lipy(takie fryzowane liście ma ).
Widziałam lipę amerykańską, z wielgachnymi liśćmi jak u katalpy ale takiej jak u Ciebie nigdy
Szkoda, że wcześniej nie widziałam moja mama kupowała 2 tygodnie temu lipę, ale taką zwykłą.
Boże ile to człowiek się na tym forum naogląda.
Widziałam lipę amerykańską, z wielgachnymi liśćmi jak u katalpy ale takiej jak u Ciebie nigdy
Szkoda, że wcześniej nie widziałam moja mama kupowała 2 tygodnie temu lipę, ale taką zwykłą.
Boże ile to człowiek się na tym forum naogląda.
Aśka
Zapraszam
Zapraszam