Swoje pomidorki mniam a dzieło żony wspaniałe.
Działeczka Erazma i nie tylko ... 1 cz.
- iwika
- 500p

- Od: 17 paź 2006, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Wg mnie Maczek Kalifornijski- liście są podobne.KaRo pisze:
Co to za dziwne 'Tulipany' Andrzeju ?![]()
[/i]
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Mój prawie ogród - Iwika
-
Erazm
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziś sprawdzałem u siebie liście ogórków. Są zdrowe ale brak owoców nadających się do zerwania - zatrzymany wzrost od kilku dni z uwagi na panujące warunki atmosferyczne. Pomidory w tunelu też słabo dojrzewają.
U sąsiadów liście ogórków są zaatakowane przez mączniaka rzekomego a pomidory przez zarazę i szarą pleśń. Nie mogą wykonać oprysku - pada z krótkimi przerwami od kilku dni.
U sąsiadów liście ogórków są zaatakowane przez mączniaka rzekomego a pomidory przez zarazę i szarą pleśń. Nie mogą wykonać oprysku - pada z krótkimi przerwami od kilku dni.
Pozdrawiam Andrzej.
-
konto-nieaktywne2
- ---
- Od: 18 sty 2007, o 08:26
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Erażmie ja też proszę jeśli można o pokazanie eukomisu z innej perspektywy...
Chciałabym zobaczyć ten kwiat...
Eukomis zimuje u Ciebie -więc i ja chyba powinnam zostawić swój na zimę a mam Eucomis bicolor.
Wszak to ta sama rodzina - tylko czy okrywacie na zimę miejsce gdzie ona rośnie.
Czytałam,że w okolicach Wrocławia może pozostawać w gruncie na zimę ale czy u nas wytrzyma?
Chciałabym zobaczyć ten kwiat...
Eukomis zimuje u Ciebie -więc i ja chyba powinnam zostawić swój na zimę a mam Eucomis bicolor.
Wszak to ta sama rodzina - tylko czy okrywacie na zimę miejsce gdzie ona rośnie.
Czytałam,że w okolicach Wrocławia może pozostawać w gruncie na zimę ale czy u nas wytrzyma?
- anu-la
- 200p

- Od: 19 cze 2007, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Erazmie, wstyd mi że Ty mnie już parę razy odwiedziłeś, a ja jeszcze u Ciebie nie byłam, ale chociaż część Twojego, a zasadzie Waszego ogrodu bo pracujecie w nim razem z żoną dzisiaj sobie obejrzałam. Z tego co już zobaczyłam to masz bardzo ładną i zadbaną działeczkę, i tyle kwitnących kwiatów, a jakie dorodne pomidory! Na pewno wszystkie warzywka i owoce masz takie wspaniałe.
Serdecznie pozdrawiam,
Anu-La
Serdecznie pozdrawiam,
Anu-La