... świetne fotki.
 ... świetne fotki.Mój mały ogródek - Isia cz.2
- Isia
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 27 maja 2007, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
witam wszystkich bardzo serdecznie po tygodniu urlopowania   i chociaż urlop był nad pięknym Bałtykiem, nie mogłam sie oprzeć bedąc tak blisko i byłam w Ogrodach Hortulus niedaleko Dobrzycy (rejon Kołobrzegu) piękne ogrody ok 5 h (odkryłam je w zeszłym roku)
 i chociaż urlop był nad pięknym Bałtykiem, nie mogłam sie oprzeć bedąc tak blisko i byłam w Ogrodach Hortulus niedaleko Dobrzycy (rejon Kołobrzegu) piękne ogrody ok 5 h (odkryłam je w zeszłym roku)   zdjęcia wieczorem  8)
 zdjęcia wieczorem  8)  
Cynthio dziekuje za odwiedziny rzczywiscie orzechowe ludki pobudzaja wyobraźnię
 rzczywiscie orzechowe ludki pobudzaja wyobraźnię   za motylki dziękuję są wdzięcznym tematem do fotografowania
 za motylki dziękuję są wdzięcznym tematem do fotografowania   

Ewuniu dziękuję bardzo 

w domu został starszy syn pod opieką babć (raz jednej raz drugiej) jestem im za to ogromnie wdzięczna starały sie usuwać przekwitłe kwiaty i co nieco popielić. Odnoszę jednak wrażenie, że ogród tesknił za mną. Wiele różyczek nie kwitnie zawiązuje nowe pąki, zrobiło sie bujnie zielono i czeka mnie sporo pracy. Nawożenie róż, pielenie i komponowanie jesiennych zmian bo te nie uniknione. Parę rabat musze powiekszyć dojdzie pergola która trzeba obsadzić, marzy mi się wejście do ogrodu różanego takiego jak ma Nigella ale na to potrzeba porządnej koncepcji i przekonania reszty rodziny że będzie cudnie a bez tego ogród jest uboższy...   wieczorem wkleje zdjęcia, pozdrawiam serdecznie
 dojdzie pergola która trzeba obsadzić, marzy mi się wejście do ogrodu różanego takiego jak ma Nigella ale na to potrzeba porządnej koncepcji i przekonania reszty rodziny że będzie cudnie a bez tego ogród jest uboższy...   wieczorem wkleje zdjęcia, pozdrawiam serdecznie  

i chociaż urlop był nad pięknym Bałtykiem, nie mogłam sie oprzeć bedąc tak blisko i byłam w Ogrodach Hortulus niedaleko Dobrzycy (rejon Kołobrzegu) piękne ogrody ok 5 h (odkryłam je w zeszłym roku)
 i chociaż urlop był nad pięknym Bałtykiem, nie mogłam sie oprzeć bedąc tak blisko i byłam w Ogrodach Hortulus niedaleko Dobrzycy (rejon Kołobrzegu) piękne ogrody ok 5 h (odkryłam je w zeszłym roku)   zdjęcia wieczorem  8)
 zdjęcia wieczorem  8)  Cynthio dziekuje za odwiedziny
 rzczywiscie orzechowe ludki pobudzaja wyobraźnię
 rzczywiscie orzechowe ludki pobudzaja wyobraźnię   za motylki dziękuję są wdzięcznym tematem do fotografowania
 za motylki dziękuję są wdzięcznym tematem do fotografowania   
 Ewuniu dziękuję bardzo

w domu został starszy syn pod opieką babć (raz jednej raz drugiej) jestem im za to ogromnie wdzięczna starały sie usuwać przekwitłe kwiaty i co nieco popielić. Odnoszę jednak wrażenie, że ogród tesknił za mną. Wiele różyczek nie kwitnie zawiązuje nowe pąki, zrobiło sie bujnie zielono i czeka mnie sporo pracy. Nawożenie róż, pielenie i komponowanie jesiennych zmian bo te nie uniknione. Parę rabat musze powiekszyć
 dojdzie pergola która trzeba obsadzić, marzy mi się wejście do ogrodu różanego takiego jak ma Nigella ale na to potrzeba porządnej koncepcji i przekonania reszty rodziny że będzie cudnie a bez tego ogród jest uboższy...   wieczorem wkleje zdjęcia, pozdrawiam serdecznie
Po takim odpoczynku z zapałem ruszysz w ogród. Prawda, z jaką ciekawością wraca się do swoich roślin?
Też zabieram się za różankę, szczególnie, że już wiem co poza tymi, które mam posadzę 

Oferta Rosarium! Bardzo miło mi się zrobiło, kiedy przeczytałam, że chciałabyś zrealizować takie jak moje wejście

Trzymam kciuki za powodzenie przedsięwzięcia

Pięknie wyglądacie na zdjęciu w zwiedzanym ogrodzie

Też zabieram się za różankę, szczególnie, że już wiem co poza tymi, które mam posadzę

Oferta Rosarium! Bardzo miło mi się zrobiło, kiedy przeczytałam, że chciałabyś zrealizować takie jak moje wejście

Pięknie wyglądacie na zdjęciu w zwiedzanym ogrodzie

Pozdrawiam, nigella

- Isia
Nigelluś dziękuję bardzo za miłe słowa, moje marzenie o różanym ogrodzie będzie spełniało sie bardzo powoli, bardzo sie cieszę że nie masz nic przeciwko podpatrzeniu Twojego ogrodu   Tak Rosarium i pomoc Gosi Deirde jest nieoceniona, a przede mną wyjazd na Świeto Róży w Kutnie  04-06.09.2009 r. a to wystawcy
 Tak Rosarium i pomoc Gosi Deirde jest nieoceniona, a przede mną wyjazd na Świeto Róży w Kutnie  04-06.09.2009 r. a to wystawcy 
Mieczysław Albiński,
Krystyna i Bogusław Albińscy,
Hanna i Krzysztof Byczkowscy,
Maria i Krzysztof Daneccy,
Piotr Jóźwiak,
Ewaryst Komorowski (Łowicz),
Cezary Koryciński (Łódź), Andrzej Krzewski (Ksawerówek),
Mirosław Łukawczyk,
Mirosław Ślusarski (Łęczyca), Bolesław Wituszyński,
Henryk Wituszyński,Jan Wituszyński,
Rafał Urbańczyk, Ryszard Szmaja, Janusz Szczeblewski (Łódź),
Marek Arciuszkiewicz (Konstancin),
Józef Błoński (Łask), Sławomir Gwardyan, Kwiaciarnia Jana Jerzego Guzowskiego.
Gosiu pamietam o różyczce dla Ciebie "Kutno" jak tylko bedzie na pewno kupię. Mam nadzieję że w tym roku oferta będzie bogatsza niż w zeszłym (tak sie zanosi ale zobaczymy)

Tak Rosarium i pomoc Gosi Deirde jest nieoceniona, a przede mną wyjazd na Świeto Róży w Kutnie  04-06.09.2009 r. a to wystawcy
 Tak Rosarium i pomoc Gosi Deirde jest nieoceniona, a przede mną wyjazd na Świeto Róży w Kutnie  04-06.09.2009 r. a to wystawcy Mieczysław Albiński,
Krystyna i Bogusław Albińscy,
Hanna i Krzysztof Byczkowscy,
Maria i Krzysztof Daneccy,
Piotr Jóźwiak,
Ewaryst Komorowski (Łowicz),
Cezary Koryciński (Łódź), Andrzej Krzewski (Ksawerówek),
Mirosław Łukawczyk,
Mirosław Ślusarski (Łęczyca), Bolesław Wituszyński,
Henryk Wituszyński,Jan Wituszyński,
Rafał Urbańczyk, Ryszard Szmaja, Janusz Szczeblewski (Łódź),
Marek Arciuszkiewicz (Konstancin),
Józef Błoński (Łask), Sławomir Gwardyan, Kwiaciarnia Jana Jerzego Guzowskiego.
Gosiu pamietam o różyczce dla Ciebie "Kutno" jak tylko bedzie na pewno kupię. Mam nadzieję że w tym roku oferta będzie bogatsza niż w zeszłym (tak sie zanosi ale zobaczymy)
- Isia
Agniesiu w zeszłym roku to nawet nie burza pomysłów a rewolucja była po tym jak obejrzałam ogrody Hortulus i aranzacje roślinek. Pomysłów głowa pełna teraz lista chciejstw, dosadzanie i przesadzanie jesienne i znowu czekanie na wiosnę   

Oczywiscie bedac w takim miejscu nie mogłam sobie odmówić i kupiłam rózyczkę Lady Rose 

na zdjeciu może nie wyglada atrakcyjnie ale przejechała ponad 300 km więc i tak uważam że trzyma się dobrze
 na zdjeciu może nie wyglada atrakcyjnie ale przejechała ponad 300 km więc i tak uważam że trzyma się dobrze   

w ogrodzie teraz kwitną floksy...

hortensje...

Oczywiscie bedac w takim miejscu nie mogłam sobie odmówić i kupiłam rózyczkę Lady Rose

w ogrodzie teraz kwitną floksy...

hortensje...

- Isia
Irenko dziekuje Ci bardzo za miłe słowa, dobrze mieć marzenia   
   na razie znbieram róże i pomysły
 na razie znbieram róże i pomysły   totalnej rewolucji chłopaki mi zrobic  nie pozwola ale powolutku, powolutku - różyczek mam w tej chwili ok 42 szt.  8)
 totalnej rewolucji chłopaki mi zrobic  nie pozwola ale powolutku, powolutku - różyczek mam w tej chwili ok 42 szt.  8) 
Agniesiu dziękuję Ci bardzo 
   prezent
 prezent   no pewnie
  no pewnie   każdy pretekst dobry by jeszcze jedna różyczkę dokupić, we wrześniu będzie szaleństwo Świeto Róży w Kutnie
  każdy pretekst dobry by jeszcze jedna różyczkę dokupić, we wrześniu będzie szaleństwo Świeto Róży w Kutnie   

teraz kwitnące:
Barkarolle

Monica

Golden Celebration

NN

na razie znbieram róże i pomysły
 na razie znbieram róże i pomysły   totalnej rewolucji chłopaki mi zrobic  nie pozwola ale powolutku, powolutku - różyczek mam w tej chwili ok 42 szt.  8)
 totalnej rewolucji chłopaki mi zrobic  nie pozwola ale powolutku, powolutku - różyczek mam w tej chwili ok 42 szt.  8) Agniesiu dziękuję Ci bardzo

prezent
 prezent   no pewnie
  no pewnie   każdy pretekst dobry by jeszcze jedna różyczkę dokupić, we wrześniu będzie szaleństwo Świeto Róży w Kutnie
  każdy pretekst dobry by jeszcze jedna różyczkę dokupić, we wrześniu będzie szaleństwo Świeto Róży w Kutnie   

teraz kwitnące:
Barkarolle

Monica

Golden Celebration

NN