Moja skromna działka Ada.kj cz.2
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Stasiu. Byłam i widziałam go. Bardzo drogi. Dopiero muszę poczytać o tej roślince. A ja niestety nie mam sponsora

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- ada.kj

Giguś - jeżeli dożyję to planuję, że będę
Stasiu - będę starała się w następnym tygodniu, ale ponieważ wyjeżdżam po 9 sierpnia na urlop, muszę jeszcze sporo prac zdążyć zrobić na działce, gdyż później po powrocie nie wyrobię. Zobaczymy jak pogoda pozwoli.
Stasiu - będę starała się w następnym tygodniu, ale ponieważ wyjeżdżam po 9 sierpnia na urlop, muszę jeszcze sporo prac zdążyć zrobić na działce, gdyż później po powrocie nie wyrobię. Zobaczymy jak pogoda pozwoli.
Witaj Aduś. Zajrzałam do Ciebie i podziwiam hortensje. Muszę trochę poczytac o odmianach, które kupiłaś, bo bardzo mi się podobają, Pozdrowionka.
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
- ada.kj

Witam sobotnio. We Wrocławiu był piękny słoneczny choć upalny dzień. Wczoraj jak wspominałam wcześniej zrobiłam oprysk całej działki przeciwko komarom i można było wreszcie normalnie popracować i posiedzieć na działce nieopędzając się od komarów. Wreszcie mogę powiedzieć od dłuższego czasu że wygrałam walkę z chwastami. Ale na jak długo ?
Dziś był bardziej luźny dzień, gdyż z rana pojechałyśmy z Comcią do Kw. po preparat na komary. Preparatu nie było, ale parę roślinek wpadło do naszych torebek.
Kupiłam dwie żurawki Peperment spice oraz Sunspot, jedną piękną hostę Sun and substance i jedną malutką chryzantemkę już kwitnąca. Później zajechałyśmy do Mariolki na działkę po obiecane floksy - ma ich na prawdę dużo ładnie rozrośniętych krzaków, więc wiem, że dla wszystkich chętnych starczy i następnie pojechałyśmy na moją działkę po sadzonki truskawek.
Później posadziłam zakupione roślinki / znów metr trawnika ubyło/
i mogłam spokojnie posiedzieć na leżaczku.
Kilka zdjęć z wczorajszego dnia, gdyż dzisiaj nie miałam ze sobą aparatu, więc zakupów nie pokażę.

kwitną rudbekie

rozwar biały i niebieski - różowy nie wiem czy zakwitnie, jeszcze nie ma nawet pączków

aksamitki

zaczynają się dalie

no i godecje czyli letnie azalie dają swój popis
a na koniec fotka tylko dla dorosłych

Dziś był bardziej luźny dzień, gdyż z rana pojechałyśmy z Comcią do Kw. po preparat na komary. Preparatu nie było, ale parę roślinek wpadło do naszych torebek.
Kupiłam dwie żurawki Peperment spice oraz Sunspot, jedną piękną hostę Sun and substance i jedną malutką chryzantemkę już kwitnąca. Później zajechałyśmy do Mariolki na działkę po obiecane floksy - ma ich na prawdę dużo ładnie rozrośniętych krzaków, więc wiem, że dla wszystkich chętnych starczy i następnie pojechałyśmy na moją działkę po sadzonki truskawek.
Później posadziłam zakupione roślinki / znów metr trawnika ubyło/
Kilka zdjęć z wczorajszego dnia, gdyż dzisiaj nie miałam ze sobą aparatu, więc zakupów nie pokażę.

kwitną rudbekie

rozwar biały i niebieski - różowy nie wiem czy zakwitnie, jeszcze nie ma nawet pączków

aksamitki

zaczynają się dalie

no i godecje czyli letnie azalie dają swój popis
a na koniec fotka tylko dla dorosłych

-
x-d-a
- ada.kj

Dziewczyny kochane. Nie pamiętam nazwy. Jest to preparat firmy Bros. Jest w opakowaniach 50 ml i w większych, ale nie było większych. Dziś już nie było i małych
- wszystko wykupiono. Jak będe na działce spiszę nazwę, ale pytajcie w lepszych sklepach ogrodniczych, może dostaniecie. Dziś drugi dzień komary nie gryzły. Może i pogoda pomogła, ale w środę przy upale w pełnym słońcu żarły.