Nowy ogród Jacka cz.3
Jacku piękny skalniak zrobiłeś, nieźle się napracowałeś rozmieszczając te wielkie kamloty ale udało ci się, ładnie wygląda. Piszesz, że masz problem z ładowarką, baterie szybko się rozładowują, miałam tak samo, w końcu kupiłam baterie - akumulatorki, po załadowaniu można na nich zrobić ponad 400 zdjęć.
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Irenko, bardzo dziękuję
Oj, była to ciężka robota kamieniarska ale warta zachodu. W starym ogrodzie dwa razy robiłem skalniak. Nauczony doświadczeniem zrobiłem odpowiednio duży i pilnuję co bardziej ekspansywnych roślin. Teraz muszę przerwać kozłówkę.
Używam tylko akumulatorków więc to nie problem baterii ale ładowarki albo styków w aparacie
Używam tylko akumulatorków więc to nie problem baterii ale ładowarki albo styków w aparacie
- JacekP

Witajcie
Chciałbym pokazać kilka moich tarasowych, bo one jakoś tak na uboczu, a po remoncie dachu wróciły na swoje miejsca i muszę im trochę poświęcić uwagi:
hebe Andersona sprawiła mi dużą niespodziankę. Wyglądała kiepsko po zimie ale jakoś się zabrała i pięknie kwitnie

komarzyca 'Niko' - nareszcie zawiesiłem ją w cienistym miejscu

aukuba japońska, wolno rośnie ale zdrowo

dziwidło Rivera

ten sukulent nie wiem, jak się nazywa ale mam do niego szacunek, bo stał w opuszczonym mieszkaniu przez pół roku po porzednikach (nie podlewany) a mimo to kwitnie

wilczomlecz też wymaga identyfikacji, bo przyjechał z Azji Mniejszej i tak sobie rośnie ładnie

tegoroczne aranżacje - rozmaryny na wejście do ogródka ziołowego

hebe Andersona sprawiła mi dużą niespodziankę. Wyglądała kiepsko po zimie ale jakoś się zabrała i pięknie kwitnie

komarzyca 'Niko' - nareszcie zawiesiłem ją w cienistym miejscu

aukuba japońska, wolno rośnie ale zdrowo

dziwidło Rivera

ten sukulent nie wiem, jak się nazywa ale mam do niego szacunek, bo stał w opuszczonym mieszkaniu przez pół roku po porzednikach (nie podlewany) a mimo to kwitnie

wilczomlecz też wymaga identyfikacji, bo przyjechał z Azji Mniejszej i tak sobie rośnie ładnie

tegoroczne aranżacje - rozmaryny na wejście do ogródka ziołowego

- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- JacekP

Dziękuję za odwiedzinki
Na to liczyłem - jak wstawię zdjęcia, to może ktoś do mnie zajrzy
Właśnie uporałem się z przetworami z czarnej porzeczki. Zrobiłem 12 słoiczków.
Danusiu
czy to Twoje hebe na biało kwitnące to też Andersona? Bo one nie zimują w gruncie. Wiem, że to kłopot z tymi wszystkimi doniczkami, ale jak mam się co roku martwić, czy coś przeżyje, czy nie (czytaj - hebe) to wolę doniczki
Gabrysiu
cieszę się z Twojej wizyty i że u Ciebie też ta piękna heba zakwitnie
Przechowuję ją tak jak wszystkie tarasowe w temp. ok. 10 st. Łapie mączlika ale już nauczyłem się go zwalczać
Halinko
cieszę się i ja też zawsze miło u Ciebie spędzam czas
Danusiu
czy to Twoje hebe na biało kwitnące to też Andersona? Bo one nie zimują w gruncie. Wiem, że to kłopot z tymi wszystkimi doniczkami, ale jak mam się co roku martwić, czy coś przeżyje, czy nie (czytaj - hebe) to wolę doniczki
Gabrysiu
cieszę się z Twojej wizyty i że u Ciebie też ta piękna heba zakwitnie
Halinko
cieszę się i ja też zawsze miło u Ciebie spędzam czas