Kwiaty Dawida - [OGR]
-
dawidbanan
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu widzę że Ty jedyna dziś napisałaś coś w moim ogrodzie
Wszyscy już zapomnieli
Dziś kupiłem piękną żurawkę
Cieszę się że podobają Ci się moje kwiaty
Dziś dodam zdjęcia...A nie wiem jakoś tak napisałem że posadzę wiosną...Albo i nawet zaraz, tylko skończyła mi się ziemia z ogrodniczego i muszę kupić bo w tej zwykłej chyba nie urośnie...
-
dawidbanan
- ---
Wszystkie roślinki które zobaczycie na zdjęciach rosną tam gdzie był skalniak:
Tu był skalniak...Jeszcze zastanawiam się czy ta żurawka będzie rosnąć tak jak jest na fotce...Tam wykopałem tylko dołek i wsadziłem z doniczką...A rogi doniczki przykryłem kamieniami...Za żurawką rośnie piwonia...

Wrzos(mini :P,wyrwałem koleżance z ogródka z korzonkami bo mi się spodobał i posadziłem go przy astrach, rośnie tam gdzie był skalniak)

Piwonia:

Słoneczniczek(rośnie koło piwonii):

Bukszpan(no można nazwać bukszpanek,bo to urwana gałązka, czekam aż się ukorzeni..Rośnie koło słoneczniczka):

No i nowa roślinka, kupiona dziś na targu:
Żurawka(kwitnie na czerwono,dziś obciełem 2 przekwitnięte kwiatostany...Były już przekwitnięte jak kupiłem):

Tu był skalniak...Jeszcze zastanawiam się czy ta żurawka będzie rosnąć tak jak jest na fotce...Tam wykopałem tylko dołek i wsadziłem z doniczką...A rogi doniczki przykryłem kamieniami...Za żurawką rośnie piwonia...

Wrzos(mini :P,wyrwałem koleżance z ogródka z korzonkami bo mi się spodobał i posadziłem go przy astrach, rośnie tam gdzie był skalniak)

Piwonia:

Słoneczniczek(rośnie koło piwonii):

Bukszpan(no można nazwać bukszpanek,bo to urwana gałązka, czekam aż się ukorzeni..Rośnie koło słoneczniczka):

No i nowa roślinka, kupiona dziś na targu:
Żurawka(kwitnie na czerwono,dziś obciełem 2 przekwitnięte kwiatostany...Były już przekwitnięte jak kupiłem):

-
dawidbanan
- ---
-
dawidbanan
- ---
Dawidku, Ty to już fachowiec ogrodnik!
Takimi nazwami sypiesz
Nie miałam pojęcia, że takowy istnieje
Sam widzisz, że Twój ogród jest popularny, tylko już wieczorowa pora. na pewno większość forumowiczów odpoczywa
Weekend się zaczął!!!
Na pierwszym zdjęciu, całkiem z prawej strony to trzmielinka?
Sam widzisz, że Twój ogród jest popularny, tylko już wieczorowa pora. na pewno większość forumowiczów odpoczywa
Na pierwszym zdjęciu, całkiem z prawej strony to trzmielinka?
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
-
dawidbanan
- ---
Wiem, wiem... może już doczytałeś u mnie, że korę zwożę przy okazji wycieczek w góry... tam dużo tańsza niż w Gliwicach
Za to na zimę świetnie sprawdza się ściółka z grubszych trocin (wiórów) - może masz w okolicy stolarnię?
No i zawsze pozostają kamienie zbierane gdzie się da... i szyszki ze spacerów po lesie (tylko cicho sza, bo to podobno wykroczenie
)
Za to na zimę świetnie sprawdza się ściółka z grubszych trocin (wiórów) - może masz w okolicy stolarnię?
No i zawsze pozostają kamienie zbierane gdzie się da... i szyszki ze spacerów po lesie (tylko cicho sza, bo to podobno wykroczenie
-
dawidbanan
- ---
Podtrzymuję co wcześniej napisałam: jesteś już mistrzem w ukorzenianiu
Gosia dobrze Ci radzi, trociny czy kora... Nie musisz kupować: z kolegami na wycieczkę do lasu się wybierzcie i pod sosenkami na pewno odpadnięta kora się znajdzie
Warunek to nie kaleczyć drzew 
Gosia dobrze Ci radzi, trociny czy kora... Nie musisz kupować: z kolegami na wycieczkę do lasu się wybierzcie i pod sosenkami na pewno odpadnięta kora się znajdzie
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród
-
dawidbanan
- ---
Gosiu na pewno coś wymyślę
Gosiu jutro chyba idę do lasu :P Nie wiem czy tej kory starczy...W czym ja ją naniosę
Oczywiście sam pójdę albo zawołam jakiegoś kolegę co mu się nudzi :P Ale jednak mi łatwiej będzie się sadzić kwiaty bez żadnej kory bo to odgarniać itp...Ale jutro się wybiorę do lasu zobaczyć może będzie to pozgraniam na kupki i wezmę ze sobą 
Gosiu jutro chyba idę do lasu :P Nie wiem czy tej kory starczy...W czym ja ją naniosę
Na początek użyj kory na niewielkiej części. Sam zobaczysz czy będzie Ci w sadzeniu przeszkadzać. Ja pod korę daję jeszcze agrowłókninę - to taki materiał, który przepuszcza wodę, a nie pozwala chwastom rosnąć. Jeśli chcę dosadzić nowego kwiatka to wycinam dziurę w agrowłókninie i ... sadzę
Nie zauważyłam, że tak późno się już zrobiło
Dobranoc Dawidzie, do jutra
Nie zauważyłam, że tak późno się już zrobiło
Dobranoc Dawidzie, do jutra
Pozdrawiam Gośka
Mój ogród
Mój ogród