Ogródek AGNESS cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iduś aksamitki wysiewam już od lat i myślę, że już tak pozostanie. Z nimi nie ma żadnego kłopotu, nie trzeba wysiewać w skrzynki, pikować, przejmować się nimi. Nasionka prosto do gruntu i same sobie rosną :D

Moniś ja proponowałabym , żeby po uschnięciu łodygi, kiedy cebula wyssie już wszystkie składniki odżywcze wykopać ją , przechować w torfie w piwnicy przez zimę i wiosną wysadzić ponownie. Orientki są delikatne i powinno się wykopywać je na zimę, bo bardzo często cebule przemarzają.

Izuś ja wiele lilii kupowałam w sklepie ,,cebule.pl,, i jestem bardzo zadowolona, ładne dorodne cebule, wszystkie kwitną i zgadza się to co przyszło z zamówieniem, zdecydowanie będę u nich zamawiać ponownie, teraz szykuję się na cebulaczki sadzone jesienią , tulipanki itp D

Alu nigdy mi jeszcze boróweczki nie przemarzły, a mają około 6 lat( chyba :roll: ) i nie chorują, moje krzaczki nie są duże, jakoś nie rosną zbyt szybko, ale pięknie obsypane owocami, tak więc jestem bardzo zadowolona z nich :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki Agus, ja mam od nich jednego liliowca. Czytalam na forum, ze kilka razy pomylili rosliny, ale ostatecznie wszystkim doslali to co byc powinno. Czyli solidna firma :D
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Witaj Agnieszko. Zajrzałanm na chwilę do Twojego ogrodu. Same piękności pokazujesz. Lilie są cudne, aksamitki również. Ja tak ja i Ty traktuję je jako wypełniacze. Rosną bezproblemowo wysiane do gruntu. Bardzo mi się podobają aksamitki, bo są naprawdę śliczne, jest ich cała gama kolorów,
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś ja miałam u nich troszkę problemów z przesyłką, przysyłali roślinki na 2 tury, ale już na swój koszt i do każdej wrzucili po 3 gratist, tak więc się zrehabilitowali , ogólnie jestem bardzo zadowolona :D

Grażynko
i co ważne zdobią ogródki przez całe lato, do samych mrozów :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A ja do 2 roslin dostalam 3 gratisy :lol:
Agus, czy to Ty napisalas, ze tez dostalas takiego czerwonego liliowca jak ja, jako gratis do paczki?
Nie moge znalezc tej wypowiedzi :oops:
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2008, o 10:33

Post »

Aguś zaglądam po .. no dobra trochę minęło, ale zagladam. Zamawiałam równiez w cebulach różne rośliny, i w pełni jestem zadowolona. Bo nawet jeżeli pomylą to doślą, sadzonki całkiem spore.
A Twoje lilie cudne, oj cudne.
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś , tak o tym liliowcu ja pisałam u Ciebie :D dostałam takiego samego i nawet kwitł mi w tym roku :D On ma taki ceglasty kolorek :D

Liduś witaj, fajnie , że już jesteś zastanawiałam się, gdzie się podziewasz :D Te lilie to właśnie z ,,cebul,, :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, lilie bajeczne :shock: 'Stargazer' to lilia, którą kiedyś, kiedyś zamówiłem z katalogu wysyłkowego. Ale wtedy jeszcze nie wiedziałem, że przemarzają i przemarzła.
Ale zdecydowanie urzekła mnie u Ciebie 'Casablanca'. Pięknie komponuje się ta biel z ciemnymi pręcikami, a do tego ta nazwa przywodzi mi w pamięci same miłe wspomnienia :) I pięknie pachnie :?: Nie no - muszę o niej pamiętać na wiosnę :!:
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Agnieszko i Izuniu myślę że mieli nadmiar tech liliowców bo chyba nikt go nie
kupował ja również dostałam gratis mój jest taki. Mam nadzieję agnieszko że się nie
gniewasz za zdjęcie
. Obrazek
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Agus, a masz nazwe tego liliowca? Nie wiem, gdzie zapodzialam metki i teraz nie wiem co mam :?

Danusiu, zapewne zawsze jako gratisy dodaja to, co im po ubieglym roku zostalo, albo czego maja nadprodukcje, ale to i tak ladnie z ich strony, bo ja np. akurat nie mialam takiego liliowca, ani brodii :D
A Twoj gratis jest bardzo ladny i chyba tez nie mialas takiego? :D
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

kwiaty Agusi są miodzio! :D ................teraz czekam na mieczyki..pooglądam z wielką przyjemnoscia bo sama nie sadzę :o .........tzn jeszcze nie sadzę :lol: :lol:

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ja też kupowałam w cebulach i wszystko było OK.
Gratisy też się sprawdziły i zakwitły.
A więc warto u nich kupować, zwłaszcza na początku sezonu.
Wtedy jeszcze nie zrobi się bałagan i wszystko się zgadza.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku troszkę jest kłopotu z tym wykopywaniem i ponownym wiosennym sadzeniem orientek, ale tak bardzo je lubię, że nie zrezygnuję :roll: :lol: a i zapach nieziemski :D

Danusiu jasne, że sie nie gniewam, na piękne kwiatuszki mogę patrzec ciągle :D

Izuś nie jestem pewna, bo nie wszystkie mi kwitły, ale ten to chyba Amadeus :roll: Ja się z niego bardzo cieszę, ponieważ zakochałam się w liliowcach a miałam tylko 2 odcienie żółci- takie wcześniutkie :D Zamówiłam 3 kolorki, a ten przyszedł jako czwarty :D

Smoczynko
ja niestety też nie sadzę mieczyków, więc będziemy oglądały w innych ogródkach :wink: :lol: Sadziłam wcześniej ponieważ je bardzo lubię, ale niestety brak czasu na sadzenie i wykopywanie spowodował, że zrezygnowałam z nich. Tej wiosny cała duża reklamówka powędrowała na działeczkę do mojego brata :D

Grażynko
zgadzam się z Tobą całkowicie :D już planuję jesienne zakupy u nich :D Chcę dokupic sporo tulipanków i innych cebulaczków :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Agus, bedziesz miala duzo liliowcow :D Dzięki za nazwe!
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu lilie przepiękne, Casablanci jeszcze nie mam ale jak tylko natrafię to kupię, wiem jak wspaniale pachnie dostałam od znajomej gałązkę, w całym mieszkaniu pachniało. Pierwsza fotka ze słonecznikami bardzo ciekawa, piękne ujęcie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”