Ciemiernik od Ciebie też zabiera się za kwitnienie (pamiętasz? Miał już pączek
Kolorowy ogród Geni -Cz.7
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Geniu! Piękne masz kolekcje floksów, hortensj, pacioreczników.... Widzę, ile jeszcze przede mną miłych chwil zdobywania i odkrywania ładnych roślin a na razie cieszę się ich widokiem u Ciebie
No i koniecznie dokupię kalijki, które są piękne i nie takie trudne w uprawie.
)
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Masz rację im więcej roślin tym ogród cały czas kwitnący kolorowy .Jacek P.... pisze:Witaj Geniu! Piękne masz kolekcje floksów, hortensj, pacioreczników.... Widzę, ile jeszcze przede mną miłych chwil zdobywania i odkrywania ładnych roślin a na razie cieszę się ich widokiem u CiebieNo i koniecznie dokupię kalijki, które są piękne i nie takie trudne w uprawie.
Ciemiernik od Ciebie też zabiera się za kwitnienie (pamiętasz? Miał już pączek)
Genia
I tu jak najbardziej Wam przytaknę! W ogrodzie trzeba utrzymywać całą masę różności, wtedy jest ciekawy od pierwszych porządniejszych roztopów aż po większe mrozy - czyli przez większość roku. U mnie już tyle tego że ostatnio sezon końcem listopada zakończyła kwitnąca kalina, a już w styczniu zaczęły nieśmiało ciemierniki. Kiedyś babcia w ogrodzie uprawiała praktycznie tylko siane kwiaty jednoroczne, dalie, mieczyki i trochę łubinów, floksów i róż - także ogród od pierwszych przymrozków aż do kwietnia/maja wyglądał jak klepisko.
Teraz każda pora roku ma w ogrodzie swoich przedstawicieli, nawet zimą jest ładnie - bo zostają kolorowe pędy krzewów, trawy (które ścinam dopiero wiosną), trochę iglaków, zimozielone rośliny wrzosowate. To sobie cenię w ogrodzie, że nawet w mniej mroźne zimowe dni jest po co tam wyjść
Teraz każda pora roku ma w ogrodzie swoich przedstawicieli, nawet zimą jest ładnie - bo zostają kolorowe pędy krzewów, trawy (które ścinam dopiero wiosną), trochę iglaków, zimozielone rośliny wrzosowate. To sobie cenię w ogrodzie, że nawet w mniej mroźne zimowe dni jest po co tam wyjść
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Bardzo proszę, ale ja je mam dopiero co ,nawet dziś dostałam od Piterka więc będziesz musiał na nie poczekać do przyszłego roku ,dobrze ,już wpisuję Cię do mojego zeszytu .Sylweste pisze:Gieniu, dzięki za odwiedziny, czekam na reszte zdjęć Twoich kan, a usmiechnę się do Ciebie chyba o żurawki
Genia
- Aska

- Od: 13 kwie 2006, o 14:36
Gieniu, nie było mnie na chwilę na forum i widzę, że chyba nie nadążę z czytaniem
... Piękne malwy.
Wiesz, że z kłączami irysów zaplątał się chyba kawałek floksa? Zostawiam go na razie tam gdzie jest, zobaczymy, co z niego będzie
.
A swoją drogą mam ostatnio szczęście do niespodziewajek, zwykle obok tego, czego się spodziewam znajduję miły dodatek
Wiesz, że z kłączami irysów zaplątał się chyba kawałek floksa? Zostawiam go na razie tam gdzie jest, zobaczymy, co z niego będzie
A swoją drogą mam ostatnio szczęście do niespodziewajek, zwykle obok tego, czego się spodziewam znajduję miły dodatek