Ogród Babopielki r.2009
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Frida

- Od: 31 mar 2008, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Bożenko, bardzo dawno nie zaglądałam do Twojego ogrodu, ale dzisiaj patrzyłam i patrzyłam. Ależ Ty masz hektary do obrobienia!
Zaskoczyłaś mnie fotkami monardy, ja mam czerwoną i byłam pewna, że jest tylko taka, a tu proszę, u Ciebie wybór kolorów jak w sklepie z farbami. Moja - Twoja ketmia nieco podrosła i ma malutkie pączucie. Z nasion ketmi wyrosło kilka roślin, są niewielkie, ale wyglądają zdrowo. Zauważyłam, że bardzo, ale to bardzo wolno rosną. Czy ketmia tak ma?
Serdecznie pozdrawiam, Danuta
Zaskoczyłaś mnie fotkami monardy, ja mam czerwoną i byłam pewna, że jest tylko taka, a tu proszę, u Ciebie wybór kolorów jak w sklepie z farbami. Moja - Twoja ketmia nieco podrosła i ma malutkie pączucie. Z nasion ketmi wyrosło kilka roślin, są niewielkie, ale wyglądają zdrowo. Zauważyłam, że bardzo, ale to bardzo wolno rosną. Czy ketmia tak ma?
Serdecznie pozdrawiam, Danuta
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bozenko, z dachy czy z ziemi, zawsze widoki u Ciebie cudne.
Dobrze, ze przyznalas sie do podpedzania hibiskusow w szklarni, bo inaczej zalamalabym sie. Mam jednego z nasionka - 3 rok, jednego z galazki -tez chyba 3 rok i jednego podhodowanego podobnej wielkosci jak te moje. Zaden nie mial kwiatka i chyba miec nie zamierza. Moze w przyszlym roku? ...
A Tobie gratuluje!
Dobrze, ze przyznalas sie do podpedzania hibiskusow w szklarni, bo inaczej zalamalabym sie. Mam jednego z nasionka - 3 rok, jednego z galazki -tez chyba 3 rok i jednego podhodowanego podobnej wielkosci jak te moje. Zaden nie mial kwiatka i chyba miec nie zamierza. Moze w przyszlym roku? ...
A Tobie gratuluje!
- Babopielka

- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Zenobiusz -witam w moich skromnych zielonych progach
grazynarosa22 - Brunnery podarowała mi MartaG są piękne i maja jakieś 30/40 centymetrów wysokości :P
ktoś -Danuśka -u Ciebie to dopiero jest co podziwiać
Dziękuję za roślinki ,taka pakę dostałam ,że ledwo ja listonosz udżwignął
jol-ka - troche niewygodnie na tym daszku i za długo na nim nie posiedzi
Frida - ja mam 6 kolorów Monardy ,a jest ich dużo więcej
Ketmie rosną dosyć wolno ,zwłaszcza młode rośliny ,póżniej im starsza roślina to większe przyrosty
chatte - Ketmie z gałązek powinny mieć kwiaty ,bo z siewkami to gorzej
u mnie trzeci rok na siewkach zero pąków ,a na małych ukorzenionych gałązkach jest ich sporo i już kwitną
orinoko01 - witam
Na trawce nie da się posiedzieć bo mrówek mam pełno
ale do altanki zapraszam ,albo na ławeczkę
Ketmia pełna -moja najstarsza

A tak wygląda jej kwiat z bliska ,średnica 10 centymetrów

Słonecznik od Danusi (ktoś)

Liatrie białe

I moje ulubione Hortensje
Hortensja Grandiflora

Hortensja bukietowa -nieokreślona odmiana

Hortensja piłkowana

Hortensja Limelight - pierwsze kwitnienie

Hortensja Anabella

Hortensja ogrodowa Masja

Hortensja ogrodowa N.N

grazynarosa22 - Brunnery podarowała mi MartaG są piękne i maja jakieś 30/40 centymetrów wysokości :P
ktoś -Danuśka -u Ciebie to dopiero jest co podziwiać
jol-ka - troche niewygodnie na tym daszku i za długo na nim nie posiedzi
Frida - ja mam 6 kolorów Monardy ,a jest ich dużo więcej
chatte - Ketmie z gałązek powinny mieć kwiaty ,bo z siewkami to gorzej
orinoko01 - witam
Na trawce nie da się posiedzieć bo mrówek mam pełno
Ketmia pełna -moja najstarsza

A tak wygląda jej kwiat z bliska ,średnica 10 centymetrów

Słonecznik od Danusi (ktoś)

Liatrie białe

I moje ulubione Hortensje
Hortensja Grandiflora

Hortensja bukietowa -nieokreślona odmiana

Hortensja piłkowana

Hortensja Limelight - pierwsze kwitnienie

Hortensja Anabella

Hortensja ogrodowa Masja

Hortensja ogrodowa N.N

- agrazka
- Przyjaciel Forum

- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Kontakt:
biała rabata już daje efekty i to piękne. Hortensje - nie wiem, która ładniejsza?
Ty którą najbardziej lubisz ?
Ty którą najbardziej lubisz ?
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
- Babopielka

Iza- chatte No niestety siewki Ketmii coś się ociągają z kwitnieniem ,ale za to jak kiedyś zakwitną to będzie radość
no i mogą być niespodzianką bo nie zawsze zachowują cechy mamusi
Ciekawa jestem co Ty hodujesz pod tym wielkim Tulipanowcem ,tam by pewnie hortensjom było jak w raju
Monia68 - to ten rok jest wyjątkowy dla hortensji ,mokry i niezbyt gorący ,a one uwielbiają takie warunki .Jeszcze nigdy u mnie tak obficie nie kwitły jak w tym roku ,no i kwiaty maja zadziwiająco duże
agrazka - biała rabata to dopiero w przyszłym roku powinna wyglądać efektownie bo w tym roku to ciągle coś na niej dosadzam i dosadzam i sama jestem ciekawa co mi z tego wyjdzie
Hortensje lubię wszystkie i jak bym miała z którejś zrezygnować to dopiero bym miała dylemat
Zamierzam jeszcze powiększyć swoją kolekcję o Dębolistną i Asperę
harwi - to jest Słoneczniczek Loraine Sunshine (język sobie można połamać na tych nazwach
) 
Monia68 - to ten rok jest wyjątkowy dla hortensji ,mokry i niezbyt gorący ,a one uwielbiają takie warunki .Jeszcze nigdy u mnie tak obficie nie kwitły jak w tym roku ,no i kwiaty maja zadziwiająco duże
agrazka - biała rabata to dopiero w przyszłym roku powinna wyglądać efektownie bo w tym roku to ciągle coś na niej dosadzam i dosadzam i sama jestem ciekawa co mi z tego wyjdzie
harwi - to jest Słoneczniczek Loraine Sunshine (język sobie można połamać na tych nazwach
- Babopielka