W.o. Psach cz.7 (2009.03 - 2009.08)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Śliczna sfora terrierów :lol:
A to moja terrierka, ,wykapana, ufryzowana, czyściutka i pachnąca
Obrazek
Awatar użytkownika
BEN NEVIS
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 8 lip 2009, o 14:49

Post »

DorkaWD pisze: BEN NEVIS, piękne to Twoje stadko. Fotka szczeniaków, sprawiła, że jeszcze bardziej zatęskniłam za maleństwem... Przy takim stadku to chyba całymi dniami musisz skubać :lol: (tzn trymować ?)

Ani softow ani czarnych sie nie TRYMUJE ! ( na szczescie ) ale za to masa czesania i strzyzenia :D
KAśKA
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

DankaWS pisze: A to moja terrierka, ,wykapana, ufryzowana, czyściutka i pachnąca
I jak zwykle ujmująca ;:333

BEN NEVIS, dobrze wiedzieć z tym czesaniem :wink:
Fotkami nas dziś poczęstujesz?
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Milenko ale Lorka jest śliczna :D ta sierść taka lśniąca, cudeńko :D rottki to bardzo inteligentne pieski, szkoda, że "dresiarze" wyrobili tym pieskom złą opinię :evil: a Lorka jak na sędziwą staruszkę to wygląda rewelacyjnie :wink: mizianka i buziaczek w nosek specjalnie dla niej :D
BEN NEVIS ależ Ty masz piękne psy :shock: a i fotki bardzo fajne :wink:
Danusiu ta Twoja terrierka to istna princessa :wink:
Awatar użytkownika
BEN NEVIS
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 8 lip 2009, o 14:49

Post »

JA zdjeć moich sierściuchów mogę wrzucać i wrzucać .... myśle , że wkoncu będzieciemieć dość.... :D
Obrazek
Obrazek

ogrodnicy
Obrazek
Obrazek
KAśKA
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2006, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ja nigdy nie mam dość :twisted: Foty super.
Dorka Troll to imię :lol: , wiem piękne, a rasa pokrewna czyli staffik tj. Staffordshire Bull Terrier. To taki mały, wesoły i szalony mięśniaczek. Od zawsze mi sie podobały, takie małe prosiaczki normalnie. Jeszcze nie mam w domu, to nie podaję szczegółów. Jak przyjedzie to zrobię foty i opiszę wszystko bardzo dokładnie. Zawsze tak mam przed odbiorem, nie gadam, aby nie zapeszyć :twisted: . Troll jest samcem, charakter na chwilę obecną ma zrównoważony jak na staffika, dobiega 10 tygodnia, odbieramy później bo wyjeżdżamy na urlop, czyli około 19.08 będzie u nas. Jeden pies to lipa, ja zawsze miałam kilka sztuk na stanie, teraz nawet mój M się przekonał patrząc na Świnkę, że to nie jest dobre rozwiązanie. W sumie to ostatni moment na tego typu zmiany. Jestem sama bardzo ciekawa jak to będzie z małym wariatem u boku.
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mora1 pisze: Dorka Troll to imię :lol: , wiem piękne, a rasa pokrewna czyli staffik tj. Staffordshire Bull Terrier.
Myślałam, że mowa o jakiejś pieszczotliwej nazwie jak np. "Mop" --> Briard
Imię hmmm... oryginalne z pewnością :lol: Więc będzie facet ;:215 To teraz do kompletu tylko Bullka Ci brakuje :lol: Nawiasem mówiąc to Bullterier o białym umaszczeniu, od zawsze za mną chodzi, ale to zdecydowanie pies nie dla mnie :wink:
Świnka już poznała Trolla? Przypadli sobie do gustu? Pewnie hodowca nie będzie miał nic przeciw jeśli zdradzisz pochodzenie szczeniaka i pokażesz fotkę - proszę :D Skoro już zaklepany i pewnie zadatkowany to nic nie stanie na przeszkodzie i chwalić się możesz :wink:

Kiedyś tam, dawno temu polecałaś mi kilka książek (dobrych a nawet BARDZO). Teraz ja chcę się z Tobą podzielić książką którą zachwycam się BARDZO i czytam drugi raz :lol: "Pies i człowiek" Jean Donaldson. Znasz? Jeśli nie to warto poświęcić kilka popołudni i przeczytać :wink: Tylko czy Ty jeszcze potrzebujesz coś czytać? hihi :lol:

I Pandzioszek...
Obrazek Obrazek

Obrazek

Ostatnio troszkę eksperymentowałam z gotowanym jedzeniem i broda jest brudna :oops: Przy tych upałach mój burek nawet połowy porcji suchego nie zjada, zaczęłam panikować i gotować :lol: Ale już koniec, znowu suche :twisted: (no dobra... z domieszką tuńczyka :lol: )
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Ślicznie Panda wyglada.
Mi też się zawsze marzył bull i też biały, ale nigdy nie będę go mieć :? , pozostaje mi terroystka Layla.
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danuś, mała ciałkiem za to wielka duchem terrorystka Layla :lol:
Z tą brodą to jak fleja wygląda :lol: Ale i tak teraz to jeszcze nic, bo...qreczę nie wiem czy pokazywać psa w takim stanie... :oops: A co tam... Każdy wie, że brudny pies to szczęśliwy pies :lol:

Obrazek

Teraz posiadacze psów z krótką sierścią wiedzą ile mają szczęścia :twisted:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

hehe, coś jest w tych białych bullterierach, bo ja też skrycie o takim marzę :oops: to chyba za sprawą Jonathana Carolla i jego "Krainy Chichów" :roll: . U mnie też ten pies pozostanie w sferze marzeń :?
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to trzeba Morę podpuścić na białego Bulla i wszystkie trzy będziemy oko cieszyć :lol:
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Zgadzam się :lol: w końcu marzy jej się pokaźne stadko 8)
Awatar użytkownika
mora1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2006, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Mnie podpuszczać to w sumie nie trzeba :lol: , etap białego bulla mam już za sobą, chwilowo mi przeszło jak to się mówi :lol: . U buli tylko te zawieszki nie są w moim stylu, za to godzina świni jak najbardziej :lol: . Ogólnie super psy, mam bardzo pozytywne wspomnienia z bullami .Kochałam się i kocham w miniakach, czyli wszystko może się zdarzyć. Miałam kiedyś mixa bulla z niewiadomo czym, z bulla był uparty jak osioł ,a z niewiadomo czego bardzo żywiołowy, no kabaret był za darmo. Moja Mama kocha się w bullach, także może się pojawić na horyzoncie. Pochwalę się, nie będę sie tak tajniaczyć.
Pierwsza publiczna odsłona, bo jeszcze na staffikowym forum nie pisałam, zostawiłam sobie to jako niespodziankę :lol: . Przedstawiam:
Hodowla : Alfa Tauri
imię : Tanel Leok w domu Pomarańczowym zwany.
Matka: Human Dogs Linda Evangelista
Ojciec: Valglo Voo Doo( dla mnie przepiękny )
Strona hodowli http://alfatauri.pl/szczeniaki.htm z działem szczeniąt i wątek szczenięcy na staffikowym, powinien się wyświetlić bez logowania. http://www.staffik.fora.pl/szczeniaki,1 ... ,1520.html . Mało się tam udzielam jeszcze, bo chce na poważnie wypaść :lol: . Jeszcze i filmikiy wstawię, no jak się już tak chwale to po całości http://www.youtube.com/user/dagleolin tam są różne filmiki między innymi z tymi małymi diabełkami. Dorka "Pies i człowiek „ przeczytać trzeba, czy ja potrzebuje poczytać, ależ oczywiście najbardziej to chyba poradniki w stylu np. "Jak nie robić z siebie psiej korby", jakby taki był to koniecznie bym przeczytała :lol: . Świnka nie widziała jeszcze Trolla, za daleko na zapoznawanie. Ja Trolla widziałam, pojechałam aby na żywo pogapić się na szczylki, to bardzo wyrównany miot. Najbardziej dymił Czerwony, już jest w nowym domku. Ten mój to taki na środku, zobaczymy jak się dalej rozwinie, zapowiada się bardzo fajnie. Mam nadzieję, że odnajdzie się u nas bez problemu, staffiki to bardzo” ludziolubne „ psy , bardzo wesołe i zwariowane.
Malwa bardzo urosła, no w ochach rośnie normalnie. Fajny z Panda duet stanowią, ale jakby tak jeszcze jednego sierściucha dołączyć........ Dobra, uciekam :lol: .
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Mamusia i tatuś niczego sobie, będziesz miała ślicznego pieska Mora . Obejrzałam filmiki - w jakim kolorze Troll ma tasiemke, wiesz może?
Mi też właśnie mini bull się marzy, ale przy moim męży to niewykonalne.
Dorka może jak by Malwa miała większy basen to by pomogła wykąpać Pande ?

Doczytałam, pewnie pomarańczową :lol:
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Dorka zdjęcie Malwinki z Pandziskiem jest rewelacyjne :D
a jeżeli chodzi o czystość pod brodą to mój Kefir jest w tym najlepszy, zawsze ma tam mokro, a potem jeszcze biegnie się wytarzać, a jak leży świeży czarnoziem to hulaj dusza Kefir brudny :wink:
a skoro piszecie o świnkach to mi się marzy świnia miniaturowa :wink: ale niestety z moim D nadajemy pod tym względem na innych falach :wink:
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”