Wiosną robiłam dużą rabatę (30m2).
Chciałam polożyć agrowłókninę a w sklepie poradzono nam agrotkaninę.
Bo jest trwalsza.
M. się uparł na nią

Położyłam agrotkaninę.
Sprawia się dobrze.No,ale to dopiero 3 miesiące
bzduraAurorA pisze:agrowłóknina służy do osłaniania roślin przed przymrozkami i tu się nie nadaje
daj geowłókninę
ale chwasty i tak będą
stosuje u siebie agrotkaniny i agrowłokniny 30g/m2 50g/m2 80g/m2 i 100g/m2AurorA bzdury piszesz, z jakiej książki ty to wytrzasnąłeś ?
Na to nie wpadłem, a kupuje tego dużo i zauważyłem że często mimo iż kupuje tą samą gramaturę jest wyraźna różnica w jakościdianek pisze:jeśli twoja agrowłoknina nie przepuszcza wody to znaczy że jest włókniną przemysłową lub budownalną, a nie ogrodniczą,
często sprzedawana przez oszustów jako ogrodnicza ponieważ jest tańsza o jakieś 30% (poznać to można po kodach włóknin w hurtowniach lub u producenta - chyba że sam producent oszukuje to już większy problem)
tu się nie zgodzę, chwasty rosną świetnie i osiągają bardzo duże wymiary. Początkowo za podłoże służy kora lub żwirek której powinno być kilka cm, później korzenie przebijają włókninę, jak się w porę nie wypieli to później ciężko wyrwać. Szczególnie w tym roku chwasty mają świetne warunki bo jest deszczowo i wyściółka trzyma wilgoć.dianek pisze: chwast który wysieje się na agrowłókninie ginie samoczynnie przed wypuszczeniem drugich-trzecich liści, gdyż nie jest w stanie utrzymać się na tak płytkich korzeniach
Stosujemy na szkółce agrotkaniny tego producenta;agatttka pisze:... a moze ktos mi poleci sprawdzonego producenta...