Ja umiem tylko robić zwykłe pyzy i jak już je zrobę ,to sama zjadam prawie cały garida74 pisze:Cynthio kartacze to Pyzy z mięsem :lol:Wielkości dłoni,posypane skwarkami i polane smalcem. One są wspaniałe,pyszne ,obłędne ,smakowite,ale.....baaaaardzo kaloryczne![]()
![]()
i ja ich Niestety
![]()
nie umiem robić.Jak się weżmie jednego kęsa to ....koniec...przepadłeś z kretesem....
Ogród Idy74 2009r cz.2
- Cynthia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pozdrawiam słonecznie - Baśka 
-
ida74
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No i nastał piątek
Nareszcie weekend
U mnie popadało tylko ciutkę .Ale to co się dzieje w Polsce
takie zalania ...i wichury.
Sezon warzywniczy nie jest udany...Szkoda
tyle pracy włożyłam w sadzenie pomidorów na ogrodzie.Zawiązały się tylko pierwsze grona.reszta usycha.Pietruszka mizerna.marchew może byći buraki .Z cebuli chyba
nic nie będzie .Dynie opiły się wody i nie zawiązują owoców.Ziemniaki gniją .Chwast rośnie na potęgę.
Moniko w tym roku dalie radzą sobie nieżle,kwitną na potęgę.Mężowi przeszło
Cynthio w sumie kartacze i pyzy to to samo chyba
Jak będziesz je jeszcze raz robić to daj mi znać -przyjadę
Mariasen cieszę się z tego prusznika .Duży kwitnący krzew wygląda niesamowicie
Właśnie się dowiedziałam dlaczego moje pomidory tak słabo dojrzewają.Codziennie rano mój m po cichu zjada je sobie na śniadanie . 8) A tak chciałam zrobić zdjęcia dużej ilości kolorowych pomidorów.
On twierdzi,że nie po to czekał rok na moje pomidory ,żeby teraz ich nie zjadać.A zdjęcia to sobie mogę porobić jak będzie wysyp...
U mnie popadało tylko ciutkę .Ale to co się dzieje w Polsce
Sezon warzywniczy nie jest udany...Szkoda
Moniko w tym roku dalie radzą sobie nieżle,kwitną na potęgę.Mężowi przeszło
Cynthio w sumie kartacze i pyzy to to samo chyba
Mariasen cieszę się z tego prusznika .Duży kwitnący krzew wygląda niesamowicie
Właśnie się dowiedziałam dlaczego moje pomidory tak słabo dojrzewają.Codziennie rano mój m po cichu zjada je sobie na śniadanie . 8) A tak chciałam zrobić zdjęcia dużej ilości kolorowych pomidorów.
On twierdzi,że nie po to czekał rok na moje pomidory ,żeby teraz ich nie zjadać.A zdjęcia to sobie mogę porobić jak będzie wysyp...
heh Iduś no niestety taka pogoda...
u mnie tez wczoraj przeszła wichura i wszystko rano leżało... aż się zapłakałam... ale pojechałam do ogrodniczego kupiłam kije bambusowe i podpierałam coś się dało...
A z cukinii, dyń tak się cieszyłam, bo takie ogromne, i pierwszy rok je sadziłam o tu.... dynie w ogóle się własnie nie zawiązują... a cukinia gnije... a może da się je jakoś pobudzić do kwitnienia i zawiązywania owoców? może można poprzycinać pędy dyń?
A z cukinii, dyń tak się cieszyłam, bo takie ogromne, i pierwszy rok je sadziłam o tu.... dynie w ogóle się własnie nie zawiązują... a cukinia gnije... a może da się je jakoś pobudzić do kwitnienia i zawiązywania owoców? może można poprzycinać pędy dyń?
-
ida74
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie wieczorkiem
Dzisiaj udało mi się popróbować wynalazków pomidorowych .Jedne były trafione,a drugie takie sobie.
ALU współczuję pogody.Widziałam co się działo SODOMA I GOMORA
Co do dyni bądz dobrej myśli może zawiąże jeszcze owoce ,przecież zbieramy dojrzałe w pażdzierniku.

I fotka sympatyczna na dobranoc

Dzisiaj udało mi się popróbować wynalazków pomidorowych .Jedne były trafione,a drugie takie sobie.
ALU współczuję pogody.Widziałam co się działo SODOMA I GOMORA

I fotka sympatyczna na dobranoc

ida74 pisze:Cynthio kartacze to Pyzy z mięsem :lol:Wielkości dłoni,posypane skwarkami i polane smalcem. One są wspaniałe,pyszne ,obłędne ,smakowite,ale.....baaaaardzo kaloryczne![]()
![]()
i ja ich Niestety
![]()
nie umiem robić.Jak się weżmie jednego kęsa to ....koniec...przepadłeś z kretesem....
i śmietaną 36% na to -pychota- w mojej rodzinie mówią na nie cepeliny
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
IDUŚ fajnie masz tych pomidorków różnego kalibru . No widzisz poniekąd M. ma racje . Nie ma to jak prosto z krzaczka świeżutkie ,czerwoniutkie . Przecież na nie czeka się cały rok i lepiej jak sie je zje niż miały by się zepsuć . Lilijka ma piękne kolorki . U mnie jeszcze nie wszystkie lilijki zakwitły też czekam z niecierpliwością na ich kwiaty . Miłego dnia . Z tymi kartaczami narobiłaś smaka . Ja robię też takie pyzy z mięsem i z roztopionym boczkiem wędzonym .