Nowy ogród Jacka cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grzesiu pisze:Właśnie mi przypomniałeś że miałem wysiać ten zatrwian
i jeszcze zatrwian suworowa :evil:
Pięknie wygląda...a wysoko to to rośnie?
wysiej, wysiej, bo warto. I wschodzi w ogromnej ilości więc rozdawałem siewki, kto tylko chciał. Dorasta do 30 cm, ale łodyga cienka, kwiatostan ażurowy więc nie przytłoczy innych roślin skalnych (posadziłem w kilku miejscach ale na skalniaku rośnie najładniej).
A w ogóle dzięki za odwiedziny Grześ :D
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Witaj Jacku , piękny kolor ostróżki zdobyłeś , to mój ulubiony . Kilka razy już sadziłam takie , ale nie pasowało im u mnie , a wszystkie inne kolory rosną :? .
Twój ogród coraz piękniejszy :shock: :shock: , bardzo podobają mi się zdjęcia ogólne .
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj, Jacku :) Twój ogród pięknieje z dnia na dzień :) Bardzo ciekawy ten pięciornik nepalski, nie wiedziałam nawet o jego istnieniu :lol:
Pozdrawiam Cię serdecznie :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Witaj Jacku :) ale zarosłeś :lol: Twój ogródek oczywiście :wink: piękny ten purpurowy rozchodnik... ukradnę Ci kawałek jak będę ostróżki wydawać (ale kawałeczek bo on i z kawałka łodygi powinien rosnąć)
I fajno że szałwia Ci rośnie ładnie... na pewno się rozsieje i będzie ogromna ( u mnie się strasznie rozwala :roll: ) tylko nie możesz pielić nadgorliwie wiosną... i wiadomo, że przesadzania nie zawsze roślinki lubią...
A jak tam jakieś nowe pomysły w ogrodzie? bo ja jesienią chyba tunel ogromny wywalam na rzecz szklarni i będę saaaaaaaaaadzić ile wlezie :lol:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu, miło czytać takie słowa od Ciebie :) Ostróżka faktycznie ładna ale dopiero w następnym roku pójdzie w górę, bo teraz taka tyci po marketowych przejściach. Sadzonka może być dla Ciebie, bo przyrasta też na boki.

Cieszę się, że wpadłaś Moniko :) Myślę, że pogoda deszczowa sprzyja szybkiemu wzrostowi roślin, dlatego takie zmiany.
Pięciornika nepalskiego widziałem już w kilku forumowych ogrodach i bardzo mi się podobał.
Jak się rozrośnie będę mógł się podzielić. A jak u Ciebie z czasem? Narcyzy dla Ciebie już czekają :)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

snowflake pisze:Witaj Jacku :) ale zarosłeś :lol: Twój ogródek oczywiście :wink: piękny ten purpurowy rozchodnik... ukradnę Ci kawałek jak będę ostróżki wydawać (ale kawałeczek bo on i z kawałka łodygi powinien rosnąć)
I fajno że szałwia Ci rośnie ładnie... na pewno się rozsieje i będzie ogromna ( u mnie się strasznie rozwala :roll: ) tylko nie możesz pielić nadgorliwie wiosną... i wiadomo, że przesadzania nie zawsze roślinki lubią...
A jak tam jakieś nowe pomysły w ogrodzie? bo ja jesienią chyba tunel ogromny wywalam na rzecz szklarni i będę saaaaaaaaaadzić ile wlezie :lol:
Witaj Alu :!: U mnie szałwia też się rozwala ale ja jej za bardzo nie pozwalam - obłożyłem ja kamieniami. Nadgorliwie pielił nie bedę ale obawiam się, że będzie się rozsiewała na sąsiadujący skalniak i stamtąd będzie eksmitowana :wink:
A moje plany są prozaiczne - uporządkować i zacząć zagospodarowywać drugą część ogrodu. Ale wciąż tyle innej roboty, że naprawdę nie wiem, ile się uda zrobić. Po deszczach zapadła się trochę ścieżka ceglana więc muszę ja naprawić i dużo innych bieżących prac. Ciągle coś wyrywam, przycinam i wiążę. I tak w kółko. Ale jest w tym wiele radości :)
Rozchodnik będzie czekał na Ciebie albo Ci go kiedyś przywiozę :wink:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ten purpurowy rozchodnik jest rewelacyjny! Co do pięciornika nepalskiego mam mieszane uczucia. Mam go drugi rok bardzo się rozkłada na boki w czasie kwitnienia :( . Ze względu na zmiany w ogrodzie muszę go przesadzić i na dobrą sprawę nie wiem gdzie...
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Iza-Tu.ja :!: Dostałem sporą kępę tego rozchodnika, dlatego od razu jest ładny efekt. Jak podrosną jeszcze rozchodniki 'Frosty Morn' i jeszcze jeden zielonofioletowy, to będzie super :)
Mój pieciornik nepalski młody więc nie ma się co pokładać. Ale pokładaniem nie martwię się. Wiele kwiatków się pokłada i nie zrezygnowałbym z nich (np. szałwie, kocimiętka) :)
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Jacku ja też w zeszłym roku kupiłam te roschodnik o fioletowych liściach ale mąż robił coś pod domem i go złamał a że był tylko taki jeden kikucik nie przyjął się ,mam tylko takie o zielonych liściach i bordowych kwiatostanach .
Cały czas przeżywam tę przesyłkę że źle zaadresowałam .
Genia
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu, obiecałem Ci rozchodnika 'Frosty Morn' więc tego bordowego też możesz dostać :)
A paczuszką się nie przejmuj - szkoda dnia ;:3
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jacku ależ rozchodnik - piękny , kolor niesamowity, nawet nie wiedziałam, że takie jest takie cudo, koniecznie muszę się za nim rozejrzeć, mam 2 odmiany rozchodnika wysokiego o bordowych i różowych kwiatach i strasznie je lubię , są piękne już od wczesnej wiosny , jako piękne kule na rabacie, a jeszcze taki bordowy do kompletu- to byłoby cudo :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Agness :!:
Może i dla Ciebie znajdzie się kawałeczek rozchodnika 'Atropurpureum' :) A Twój zielonolistny ma bordowe kwiatki :?: Musi być ciekawy. Byłbym zainteresowany, bo mam tylko z różowymi kwiatami i białymi
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Jacku to oczywiście że chcę tego o bordowych liściach no i o białych kwiatkach też .
No i cieszę się że paczuszka dotarła , muszę być bardziej uważna jak wysyłam przesyłki
Genia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jacek P.... pisze:Witaj Agness :!:
Może i dla Ciebie znajdzie się kawałeczek rozchodnika 'Atropurpureum' :) A Twój zielonolistny ma bordowe kwiatki :?: Musi być ciekawy. Byłbym zainteresowany, bo mam tylko z różowymi kwiatami i białymi
Jacku ja mam z różowymi i bordowymi, zdjęć z różowymi niestety nie zrobiłam, ale zaraz wkleję u siebie zdjęcie zeszłoroczne z bordowymi kwiatami.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Straszna burza szaleje i ledwo dotarłem do domu. Ale w dzień było piękne niebo
Obrazek
zastanawiałem się, jak pokazać piękno słonecznika wierzbolistnego i stwierdziłem, że najlepszym tłem będzie niebo :)
Obrazek
na razie toleruję niecierpka hiszpańskiego, ale jak będzie za bardzo się rozsiewał - pójdzie na kompost
Obrazek
Coma i jeszcze parę osób pytało o zatrwiana tatarskiego - oto on w całej okazałości
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”