Locutus- LOKI Hibiskus bagienny kwitnie już miesiąc. Zbytnio o nie nie dbam. Ale radzi sobie dobrze jak widać.
Szkoda, że biały i to kilkuletni wypadł mi po zimie.
I tak to ogrody się zmieniają. Coś wsypanie coś inne go posadzi się w to miejsce i już zmiana.

plocczanka- Lucynko Dziękuję , dziękuję

Ogólnie kwitną dalie dobrze. Ale mam jeszcze 2 w małych pączkach i coś sie strasznie ociągają z pokazaniem kwiatów.

Mam nadzieję ,że jeszcze rozkwitną .
Hibiskusy ładnie w tym roku kwitły i bylinowy jeszcze kwitnie.
Rozchodniki też różnie. Te ciemne, jakieś nijaki. Słabo się rozrastają. I nie wiem czemu takie kapryśnie.
Koelusy ładnie rosną . A na tarasie najlepiej.
Rudbekie mam 2. Te żółte kwitną już 2 miesiąc. Cudne. chyba muszę sie postarać jeszcze o jakieś inne.
Lubię maki. I na obrazie też. Już ich trochę namalowałam i rozeszły się. To potem maluje inne maki.
Dziękuje kochana Lucynko i tobie dobrego, ciepłego jesiennego tygodnia.

Ja jutro i we wtorek zaliczam lekarzy i kontrolne wizyty.

cyma2704- Soniu Tak jak pisałam już wcześniej. Ogólnie w tym roku hibiskusy pięknie kwitły. ale najlepiej jeden różowy, który rośnie
w drodze do stawu. Na innej części ogrodu. Tam jest inna ziemia i chyba lepiej mu tam służy. Ten kwitnie długo. Kr4zak urósł wielki przez 3 lata przewyższył te bliżej domu.
aha proso.. tą trawę dostałam od siostry i nie wiemy co to za trawa.
Dziś zamiast odpoczywać to nie mogłam usiedzieć na tyłku i gotowałam pól dnia. Ale jutro i wtorek na wyjeździe i po lekarzach to mamy gotowe dania. Ale obchody też zrobiłam. I odkryłam ,że 2 chryzantemy mi pięknie kwitną.
I kilka dali podwiązałam bo niestety po deszczu się wyłożyły.

Dobrego i ciepłego tygodnia Soniu

krasna101- Bożenko Witaj w moich progach

Cieszę się, że podoba ci się u mnie.

To prawda, dużo mam różnych roślin, bo dużo roślin mi się podoba. I nie nie potrafię wielu roślinom się oprzeć. Hmm a jaszcze ile w głowie chciejstw jest.

Lubię też fotografię. Także staram się pokazywać moje roślinki jak widzę i jak najlepiej.
A w nasadzeniech....hm różnie jak mi coś nie pasuje, to nawet rośliny kwitnące przesadzam bo tu mi nie pasują a w innym miejscu lepiej się prezentują.
Gunery niestety bardziej nadają się na zachodnia Polskę. Ja z nią ( też mieszkam na wschodzie ) nie eksperymentuję i nie zapraszam do siebie. W okrywanie nie bawię sie. Te rośliny co mam to maja dawać sobie radę. A jeżówki te odmianowe bywają też kapryśne. Mi niestety też kilka wypadło. Najlepiej rosną i kwitną całe lato te różowe i białe. I wypełniają całe rabaty.
Nasiona białej i różowej jeżówki jak chcesz mogę ci jeszcze zebrać i podesłać ??
Dziękuję i ja pozdrawiam serdecznie