Kolejne dalie rozkwitły w moim ogrodzie!
Zadziwiające jest to, ze wszyscy pokazujemy swoje kwiaty to rzadko powtarzaja się ich odmiany!
Za to kocham dalie
Adrianie na dwóch ostatnich zdjęciach są dwie różne dalie. Na ostatnim zdjęciu jest dalia dekoracyjna "Mistery day" o biało-fioletowych płatkach. Muszę poszukać etykietki tej biało-wiśniowej. Jeżeli mi się uda, to zaraz napiszę jej nazwę pozdrawiam
Witam, w tamtym roku dostałam kilka karp dalii i ładnie kwitły ale w tym roku mam z nimi problem mają dużo pąków ale nie kwitną tylko zasychają
proszę o rade
Ania
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania Ogród Ani
w zeszłym roku zamawiałam vancouver ale zakwitła jakaś inna zobaczymy jak będzie w tym roku bo też ją kupiłam (tzn. czy ją to się okaże)
zamawiałam też akite (ten sam kształt kwiatów tylko w odcieniu czerwieni) ale oczywiście było coś innego
asiula pisze:w zeszłym roku zamawiałam vancouver ale zakwitła jakaś inna zobaczymy jak będzie w tym roku bo też ją kupiłam (tzn. czy ją to się okaże)
zamawiałam też akite (ten sam kształt kwiatów tylko w odcieniu czerwieni) ale oczywiście było coś innego
Arturze albo nie doceniasz urody swoich dalii, albo...kokieteria mam łososiową z pierwszego zdjęcia i bardzo ją lubię za wyjątkowo szybkie i obfite kwitnienie zaciekawił mnie twój podwójny egzemplarz...czyżbyś chciał się go pozbyć
Arturze, u mnie też jedna dalia dopiero ma pierwszy pączek, choć pędziłam w donicy . Rok wcześniej była obsypana kwiatami - może nowe miejsce jej nie podpasowało.
A kwitnące - przesliczne, zwłaszcza żółta !