Doniczkowe i ogrodowe joli1313.cz.4

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Doniczkowe i ogrodowe joli1313.cz.4

Post »

Witaj :wit
Ale u Ciebie piękna zima tej wiosny,aż oczu nie można oderwać od tego widoku,tylko jak długo można podziwiać zimowe pejzaże no nie?
Calathea bardzo ładne i bardzo ciekawie ubarwione ;:333 .Jak kupowałem swoją to było do wyboru kilka odmian i odejść mi się nie chciało od stoiska bo tak mnie wszystkie zafascynowały.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
nika28
500p
500p
Od: 11 lip 2011, o 19:11

Post »

:wit Piękne nowości ;:oj bardzo w moim guście ;:108 Straszna zima u Ciebie ;:202 u mnie z kolei śniegu prawie brak a w nocy mróz ;:219 mam nadzieję, że nie zaszkodzi moim kwiatkom :roll:
Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie ,w ten piękny słoneczny dzionek ;:138 :wit
Dziękuję za pochwały moich ostatnich nowości ;:196

Alunia, agnieszka_,katharos, ;:196

Mniodkowa ,mnie też zawsze przyroda zachwyca....ale ile można podziwiać śnieg ;:224 ...pół roku :shock: ?
Ja lubię zimę,ale wiosna już MUSI przyjść...bo kiedy iść w pole?
szarotka66 pisze:...spod pierzynki nosy wystawiają przebiśniegi, tulipany i reszta cebulowych i nawet o dziwo pięknie zdrowo wyglądają.
U mnie wielkie zaspy...nosy wysadzają...tylko lilie w doniczce w sieni :shock: ...przyrody nie oszukasz,to nic,że zimno.
Aaaa i mieczyki w piwnicy....
justus27 pisze:Skoro Przycięłaś niektóre hojki...to "puść" je dalej, a nuż uzbiera się na listeczek jednego nerwuska ....
A wiesz,że właśnie ostatnio też tak pomyślałam ;:138 .Muszę przegląd zrobić-przy okazji podlewania.
Te hoje co ostatnio przycięłam,małe są i chciałam zagęścić w doniczkach...więc zostają u mnie.
Trzymam kciuki za Twoją ''nerwuskę'' :uszy
Nolinka pisze:... ale śnieg cały dzień z dachu zjeżdżał. Na ten dźwięk kot aż przysiadał do ziemi i rozglądał się przerażonym wzrokiem
Ale kotek w domu był?
A co mają powiedzieć moje pieski,jak mają kojce pod stodołą?lawiny też im schodzą ;:224
Nic nie poradzisz...
Ale to znak,że w końcu wiosna idzie...

Arkadius...Wiem,że ciężko się zdecydować -gdy się ma przed oczami kilka odmian kalatei...piękne są...a przecież nie zawsze można kupić kilka,jakby się chciało...

Nika ano śniegu Ci u mnie dostatek w tym roku :roll: .A jakie warunki drogowe :evil: .Masakra.

---------------------------------------------------------

To skoro Wam odpowiedziałam,to znowu się czymś pochwalę...

Asparagus,z przeterminowanych nasion...pewnie mniej niż połowa wzeszła,ale tyle mi wystarczy :wink:
Moja przeceniona paprotka,kupiona w Obi-dobrze sobie radzi...

Obrazek Obrazek

Hoja bella,też podrosła i ma dużo pączków...nie ruszam jej teraz...
Piękna datura (jedna z kilku) od Izabeli14.Izuś,zobacz-jeszcze nie uśmierciłam ;:224

Obrazek Obrazek

Fikus-wszystkie 3 szczepki z Kauflandu.Przyjęły się...
A to storczyk po reanimacji już,który zabrałam od mamy.Pamiętacie,jak pisałam,że w bardzo kiepskiej formie był...Po miesiącu może-tak wygląda...

Obrazek Obrazek

Życzę Wam miłego popołudnia i zmykam pooglądać Wasze cuda ;:219
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

masz zielone rączki ;:138 pięknie odratowany storczyk ;:108
paprotka też bardzo ładna ;:108 ręki do hoi zazdroszczę :wink:
ale z tego co pokazałaś to ja i tak wypatrzyłam tylko liście skrętników, które mają pracie na szkło ;:306
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Widać ten asparagus nie był wcale taki przeterminowany do końca ;:215
A paprotka ;:oj w życiu takiej nie widziałam , piękna jest ;:215
A te kaufkowe szczepki...chyba rwane a nie kupne ;:224
Awatar użytkownika
agnieszka_
1000p
1000p
Od: 21 gru 2012, o 18:54

Post »

:wit
Asparagus z nasion ;:oj pierwsze słysze ale ;:333 chociaż mnie bardziej podoba się to co wkoło tego asparagusa :D
Paprotka ;:333 nigdy jeszcze nie miałam paprotki , ciekawe jak by się u mnie sprawowały :?:
Hoja bardzo ładnie się prezentuje ;:108
Datura , fikus i storczyk niech zdrowo rosną , trzymam kciuki :wink:
chiara
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 3 mar 2013, o 14:56

Post »

Ale sobie w brodę pluję, byłam w Biedronce, nawet oglądałam podobnie hiperastra, ale sobie jakoś odpuściłam (przejściowe suchoty kieszeniowe). A może i mi by się trafiło takie pomyłkowe cudo.

Pozdrawiam
Bogusia
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Jolu pięknie rośnie paprotka ;:138 Mnie jakoś one nie kochają :( Asparagusy fajniutkie - i w sumie dobrze, że mało wzeszło, bo co robić z nadwyżkami... Moja bella gubi listeczki na młodych przyrostach - chyba będę musiała znaleźć jej nową miejscówkę. Tylko gdzie? :D
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Bardzo ciekawa odmiana paprotki i ładnie prezentująca się ;:333
Zapytam z ciekawości-czy masz w domu gaz,bo ja mam i ponoć dlatego nie chcą rosnąć,nie wiem ile w tym prawdy?
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Dariusz80
100p
100p
Od: 21 mar 2013, o 20:36

Post »

Dzień dobry. :wit Ale tu tego u Ciebie. ;:oj Teraz wiem że twoje porady co do hipcia to wiedza ugruntowana praktyką. Naczytałem się :shock: że głowa boli bo ty i hipciowa i hojowa... ach. U mnie był jeden hipeastrum na próbę. Teraz czekam aż ZUS się zlituje i w końcu wypłaci mi zaległe świadczenia ;:155 Złapałem bagcyla bo lubię te big i te pachnące, i pnące, i chyba jestem na etapie wszystkiego co zielone. A tu jeszcze tyle superaśnych wątków do poczytani, a teściowa nauczyła się GG i co chwile głowę zawraca byle czym. Wiosna idzie, na działkę trzeba jechać. Zazdroszczę Ci trochę. Ja na wieś przeprowadzę się najszybciej za dwa lata. Oj to długo, a w mieście się duszę. Co chwile w bloku abo awantura, albo ktoś wierci, a na działce ROD niby spokój, jednak brakuje tej przestrzeni i intymności. Życzę samych sukcesów z zielonymi podopiecznymi. Pozdrawiam
By być szczęśliwym wystarczy zdać sobie z tego sprawę.
U Dareczka w domu: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=64606" onclick="window.open(this.href);return false;
Dareczka działeczka...... http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=66059" onclick="window.open(this.href);return false;
sylvi
1000p
1000p
Od: 26 sty 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ale fajniutka ta paprotka ;:oj a bella super, moja stoi w miejscu i pewnie czeka na lepsze warunki pogodowe, a fikusa mam tak samo wielkiego :lol: bo staruszek całkiem się obsypał i tylko tyle skubnęłam, ale dam mu szansę do jesieni, jak mądry to skorzysta :wink:
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Jola, ;:196 jak widać świetny z Ciebie lekarz roślinny.Ja za bardzo jakoś nie umiem reanimować tych rośli.Raczej na odwrót ;:145
martucham1
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 14:06

Post »

Cześć Joluś zaczęłam twój nowy wątek od zdjęć wspomnieniowych, aż cieplej się zrobiło ;:oj Piękne kwiatuszki u Ciebie jak zawsze :D Chciałam Ci powiedzieć że hoja bella od Ciebie też u mnie pięknie rośnie, tylko kwiatki usychają i odpadają, może wiesz czemu? :wit
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p
Od: 12 cze 2012, o 10:06

Post »

Joluś ale cudnie rośnie Ci wszystko ;:138 ;:138 masz faktycznie zielone łapki ;:196
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Musze powiedzieć że zobaczyłam twoją odmianę paprotki na żywo...ale jakoś z łaciny była podpisana i droga ;:224 strasznie, ale na prawdę bardzo delikatna...śliczna ;:215
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”