Moja mała "dżungla" - part I

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja mała "dżungla"

Post »

Aguś a ja tak mało dyskretnie czy nie możesz z łapkami tak w kierunku...... dobra nie powiem bo nas obie wywalą :;230 :;230
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agusia a wiesz co jest najśmieszniejsze? Te przebrzydłe robale zjadały mi tylko kordylinki i bluszcze. ;:14
I nigdy nie przenosiły sie na inne rośliny. :roll:
Odkąd przestałam trzymac u siebie te ich "smakołyki" mam z nimi spokój. :twisted:
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Aga nawet jak by cie tydzień miało nie być to na kwitnienie grudnika zdążysz bo pąków ma zatrzęsienie... też go mam od Ciebie :tan
ty o tej carnosce mówisz mała ;:14
bardzo dorodna hojeczka a nie jakaś tam mała :P
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mniodkowa, ja mojemu nie mówiłam, że inne kwitną, tylko wystawiłam na balkon dziś, żeby miał przedsmak banicji, jak nie zechce zakwitnąć :twisted:
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie grudnik Ci się zapączkował ;:108 . Jak rozwinie kwiaty, to będzie nie lada widok :shock: ;:138 . Pewnie nie będzie mu w ogóle widać listków spod kwiecia :) .
Widok hojki z wąsami jest powalający :shock: . To one aż tak? No, to muszę uważać na tą moją, bo kiedyś nie znajdę jej końca :wink: . Twoja ma dodatkowo gąszcz pięknych listków ;:138 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
eva-
500p
500p
Od: 24 wrz 2011, o 21:12

Post »

:wit
Ależ pięknie zapączkował Ci grudnik, jak rozwinie wszystkie kwiaty ,to będzie dopiero niesamowity widok ;:138 ;:138
Fajna hojeczka, czy ona Ci już kwitła? Mojej rosną tylko listki, i ani pół kwiatka, nie wiem co robię nie tak :cry:
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24

Post »

Grudnik ślicznie obiecujący. :)
Już sobie ostrzę apetyt na oglądanie go w pełni rozkwitu. Oj, będzie na co popatrzeć.

Twoja Hoja carnosa rośnie wyjątkowo bujnie. Moja nie wypuszcza tak długich pędów. Ona pewnie stoi blisko okna w odóżnieniu od mojej...
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Henryku - hoja jedna i druga (bo mam dwie carnosy) stoją u mnie na parapetach - większa na południowym i ma dużo słoneczka, ta mniejsza na północnym i o dziwo rośnie bardzo ładnie ;:108
eva- pisze:Fajna hojeczka, czy ona Ci już kwitła? Mojej rosną tylko listki, i ani pół kwiatka, nie wiem co robię nie tak

Na hojach się nie znam..hoduję te na "czuja", duża kwitła ;:108 (pisałam o niej na którejś z pierwszych stron, przywiozłam ją od mamy, było jej 1/4 tego co jest teraz i w kilka miesięcy tak bardzo urosła i jeszcze kilka razy kwiatkami mnie uraczyła :tan ) a ta malutka jeszcze nie, ale nie gniewam się, miała zostać oddana ale tak ładnie rośnie, że została ;:224
Wiktoria_W pisze: Widok hojki z wąsami jest powalający.
To one aż tak? No, to muszę uważać na tą moją, bo kiedyś nie znajdę jej końca.

ciężko je okiełznać, na dużej hojce też co kilka dni kombinuję jak je ulokować bo włażą gdzie popadnie ;:108 ale to przyjemna praca, bo przecież w tych miejscach powyrastają listki ;:108 wcześniej czy później...
rapunzel pisze:mniodkowa, ja mojemu nie mówiłam, że inne kwitną, tylko wystawiłam na balkon dziś, żeby miał przedsmak banicji, jak nie zechce zakwitnąć

ja też swego właśnie 3 dni balkonem potraktowałam... może temu zebrał się w garść... :roll: w takim razie u Ciebie będzie tak samo ;:108
Anjja pisze:Aga nawet jak by cie tydzień miało nie być to na kwitnienie grudnika zdążysz bo pąków ma zatrzęsienie...
ty o tej carnosce mówisz mała
bardzo dorodna hojeczka a nie jakaś tam mała

no właśnie, pokaż foto pączusia :uszy a hojeczka ma doniczusię może fi 9... więc mała...

Ela - to trochę wkurzające, co? bo czasem podoba nam się kwiatek a nie można go trzymać bo dziady jakieś kosztują go regularnie ;:14
Lidka lmw pisze:Aguś a ja tak mało dyskretnie czy nie możesz z łapkami tak w kierunku...... dobra nie powiem bo nas obie wywalą

:;230 mogę, ale mi mało ;:150
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Przez te limity buziek muszę dodać 2 post

Wczoraj dostałam paczuszkę :mailbox od Renatki (jeszcze raz dziękuję ;:196 ) a w niej było tyle cudów, że jak przyszłam do domu to olałam zupełnie gotujące się ziemniaki i od razu do grzebania się w roślinkach się zabrałam ;:224

W paczuszce były:
skrętnik Pink Souffle, skrętnik Geromino, listki skrętnika białęgo i fioletowego, fiołki: Grandma's Love, Playfull Spectrum, Czarowne Sny i listeczki: girl fioletowy i Ruffled Skies :heja

Obrazek

No i wieczorkiem nie mogłam wstawić fotki, bo robiłam z przepisu od forumowej koleżanki papryczki, tyle, że roboty ;:223 a efekty... kilka słoiczków... więc dziś mówię do M, żeby przed pracą poszedł do warzywniczego zobaczyć, czy są jeszcze papryczki (tam przebieraliśmy ostatnio z worka) i ten dzwoni i mówi: "zostały te co przebraliśmy, nie dowieźli, bo nie ma dużo takich durniów którzy kupują śmierć" ;:182 (bo papryczki oczywiście chili)

Obrazek

No i dziś jestem na nóżkach, a do sklepu jakiegoś w poszukiwania papryczek się udać przyda... jeszcze nawet nie wiem czy dobre te co zrobione ;:14 mogą okazać się... śmiertelne :;230
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

mniodkowa, paczuszka full wypas, a jak tam ziemniaki? Czy aby się nie przypaliły? ;:224

Ja mam chyba za dobre serce, bo wczoraj trochę padało i po jakimś czasie zabrałam grudnika z balkonu, bo tylko częściowo był chroniony przed deszczem, ponieważ stał we wnęce od drzwi balkonowych.
Dziś znowu uznałam, że ciut za zimno moze mu być i na końcu się jeszcze okaże, że on się na mnie wypnie za tę dobroć. ;:14
Mam nadzieję, ze dasz znać, jak twoja hoja z okna północnego zakwitnie, bo u mnie obie hoje bidulki muszą byc na północnej wystawie.
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

ŁaŁ ale paczuszka:) Nowości piękne niech się szybko zadomowią i rosną w siłę listków, korzonków , a później cieszą twe oczka kwitnieniami:)
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Aguś cudo paczuszka ;:138 !!! Masz teraz swoje wymarzone skrętniki !! Ale nie pozbywaj się dla nich innych roślinek bo masz śliczne !!!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
renatas
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 paź 2010, o 17:33

Post »

Aga ;:196 PW i niech Ci pięknie rosną i KWITNĄ!
Magic83
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2011, o 14:34

Post »

Jaka piękna paczucha! Widzę, że dużo dziś osób dostało paczki roślinkowe :D
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14

Post »

Wspaniałą paczuchę dostałaś ;:108 . Oczywiście szczególnie w niej spodobały mi się sadzonki skrętników, a w drugiej kolejności ich listki ;:138 . Fiołeczki też, oczywiście, śliczne, choć jakoś aż tak bardzo nie działają na moją wyobraźnię :wink: .
Wszystkie teraz na pewno będą się szybko i pięknie rozrastać :) - trzymam za nie kciuki.
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”