Moja mała "dżungla" - part I

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla"

Post »

kurcze a ja dopiero teraz moge pogratulowac zlotka :oops: :oops: ,ale GRATKI wielkie
skrzydlokwiat piekny ;:138
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bo ja Krysiu mam mięte o grubych listkach i wydawało mi się że to coś podobnego
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49

Post »

z moim kalanchoe tak się zaczęło, najpierw liście traciły jędrność potem chwilke było ok a potem zaczęły żółknąc końcówki ale to sie tyczyło tylko tych największych liści bo pusciła nowe pędy i młode są ok ale stare wszystkie powiędły i pożółkły niestety :?
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

mika181 - a no to moje w takim razie czeka podobny los, skoro puściło kwiatki to te większe liście z czasem zostaną wyeliminowane ;:44
Krysiu - dobrze, że odpowiedziałaś, w końcu od Ciebie dostałam zieleninkę ;:196
Wiktoria_W pisze:Chyba faktycznie lepiej z Tobą, skoro zauważyłaś, że roślinkom coś nie pasuje :) ?

hehehe uśmiałam się, ale ja nawet w czasie choroby do zielonych biegałam ;:65 popatrzeć, w końcu ich nie dało się zarazić, ufff. Ale faktycznie ze zdrowiem dużo lepiej, został zawalony nos, głos nie do zrozumienia (w każdym sklepie pytają jak coś mówię "słucham?.. słucham...? ;:223 ) i te ataki kaszlu :twisted:
Wiktoria_W pisze:Gdzieś czytałam, że paprotki nie przepadają za kuchnią, ale nie pamiętam gdzie, więc dobrze by było, gdybyś je bacznie obserwowała :) .

hmmm... a ja właśnie wyczytałam, że dobrze im w kuchni... stąd pomysł urwania szczepki tej mojej wielkiej, o nie nie nie w życiu nie naraziłabym tych swoich okazów na takie ryzyko ;:78 szczepki się przyjmą albo i nie, ale jakby odhodowana mi padła to bym się chyba zaryczała ;:145
Lidko - dziękuję za uznanie dla skrzydłokwiata i paproci ;:196 i jedno i drugie ma dłuuugą drogę i mocno krętą za sobą, skrzydłokwiat nawet po ok 5 latach od kwitnienia sklepowego zakwitł i pod moją opieką, z tym, że było to już wiele miesięcy temu, teraz żagla nie chce wypuścić jakoś ;:223
doromichu - Dorotko ;:196 nie szkodzi, miło, że jesteś ;:167
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

co do paproci to mam ich 7 z czego najlepiej rosnie ta w kuchni,reszta to jej dzieci,nie licze,ile razy ja rozsadzalam dla znajomych a i tak ciagle jest gigantyczna ;:196
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

no i mi się tak na logikę wydało, że ona ma tam wilgotno więc powinno pasować, zraszanie odpada ;:224 ja swojej dorosłej tylko urwałam ciutkę, tak cichaczem, żeby nie zauważyła ;:224 bałam się ją rozwalić i rozdzielić, żeby przypadkiem nie obraziła się ;:144 może na wiosnę i wypadałoby.... ;:24
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

;:110 Duszek przyszedł Cię odwiedzić ! Porozmawiaj z nim spokojnie a jak nie posłucha to powiedz mu że naślesz na niego pająka Magdy :;230 :;230 !! A tak na poważnie to może jakiegoś nawozu dla kwitnących mu podlej i ruszy ?
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

Ja też gratuluje złotka i serducha, ale się tego nazbierało ;:138 . Roślinki maja nowe piękne mieszkanka i bedą teraz wszystkich cieszyły, łącznie z nami na forum ;:180 A tu masz cieplutkie piwko z miodem ;:136 katarek zaraz zniknie ;:224
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

No to i ja wreszcie trafiłam do twojego wątku, no bo ile można stron nabijać Lidce :wink:
Nie będę ściemniać, że czytałam cały wątek, bo nie mam tyle czasu, ale pierwszą stronę i dwie ostatnie widziałam. :)
Niniejszym znalazłaś się w linku: wątki z twoimi postami, więc będę cię zapewne często nawiedzać. ;:7
Magic83
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2011, o 14:34

Post »

Będzie to kolejny wątek, w którym będziemy się spotykać, bo też już na bieżąco śledzę, co się tu dzieje :D
Awatar użytkownika
ingga
500p
500p
Od: 7 paź 2009, o 10:27
Kontakt:

Post »

mniodkowa pisze: Obrazek
super skarpetki :)

A jak zdrówko, bo mnie w weekend dopadła angina, ale dziś już jest dużo lepiej.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

ingga - dziękuję ;:196 u mnie już ok, wróciłam do żywych :tan jakieś tam gile w nosie zostały i czasem kaszel ale koszmar minął, ufff... u lekarza nie byłam więc kto to wie co mi było, gardło jakieś podrapane i w bąblach, może i też angina dopadła, ja się nie znam :? a jak Ty się czujesz?
Magic83, rapunzel - witajcie dziewczyny :wit i zapraszam kiedy tylko macie ochotę ;:108
nyskadu - Aga - dziękuję ;:196 za piwko w szczególności :tan tak się na nie czaiłam od tygodnia już, ale samopoczucie skutecznie zniechęciło niemal do oddychania przez te bolące gardło :evil:
Lidka - jaki duszek? ;:14 chyba nie skumałam Twojej fazy dziś :;230 skrzydłusiowi podleję, a jak! ;:108

A tak na dobranoc pochwalę się, że jutro będzie u mnie paczka ;:224 :tan a co! nie będę gorsza niż reszta ;:224 :;230

Kolorowych snów ;:4 ;:205
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Obrazek
a czemu mój skrzydłokwiat ma liście na wysokości doniczki? :(
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

lulka - w pracy mam kilka skrzydłokwiatów i każdy tez na wysokości doniczki liście ma, więc może taka jego uroda...? w domu też mam jednego co nie pnie się w górę jakoś... ale ważne, że rosną :uszy

Dziś o poranku zajrzałam, bo przecież trzeba było! :oops: do pojemniczka gdzie ukorzeniał się filodendron od Beatki i zobaczyłam 2 zżółknięte liście (wczoraj był zaledwie 1) więc postanowiłam nie marnować czasu, coby go nie uśmiercić i szybciutko w ziemię wsadziłam, miał 2 korzoneczki... może da radę...?

Obrazek

No i przedwczorajszy zakup z Biedronki....

Obrazek

jedną po wielu trudach odratowania wywaliłam w kosz :pogon i jak posadziłam tą, to zaczęłam się zastanawiać po co ja ją właściwie kupiłam ;:223 przecież ona strasznie trudna w uprawie, jakoś marnie widzę te kolejne podejście... ale tym razem postawiona została na oknie północnym i zobaczymy jak jej będzie tam pasować...

Dzisiaj u mnie ciśnienie jakieś okropne, wypiłam kawę a głowa nadal boli ;:151 a do tego ten wredny listonosz (naprawdę za nim nie przepadam) znów chyba zrobił sobie mały prywatny strajk i nie przyszedł dziś wcale, a czekam na roślinki, które do tego ucierpią przez dodatkową dobę na poczcie :twisted:

Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Anjja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2010, o 20:14

Post »

Mmm w kolejnym wątku kawusia tylko ta jakby zielona bardziej i bez mleczka... :wink:
Filus ładny strzępiasty jakby... trzymam mocno kciuki żeby już nie żółkł i stresu Ci nie sprawiał
Pozdrawiam Anjja - Ania
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”