Naprawde piękne dalie.
U mnie przynajmniej kwitną do pierwszych mrozów a potem wykopuje karpy, nie wiem jak u innych .
A słyszeliście może o czarnych daliach ?
piterek pisze:Przecudne odmiany, zwłaszcza te dwukolorowe i z maziajami!
mnie też takie podobają się najbardziej, ale już nie uprawiam, w zeszłym roku z powodu ogromnej suszy (2 x dziennie podlewanie bo więdły)i potem zakazu podlewania - to zniechęciło mnie całkowicie, ale chętnie pooglądam z podziwem...
Anulko,... piękne, to mało powiedziane, są cudne gdzie kupujesz takie ślicznotki? Ja mam dopiero jedną Przechowywałam ją w trocinach i mimo, że też wsadzałam wcześniej do donicy, dość późno mi zakwitła, czy w tych trocinach za bardzo się przesuszyła, czy to raczej wina złego zasilania...jak myślisz?
Guciu ja dalie przechowuję w taki sposób,ze po wyjęciu z ziemi tylko lekko obsypuję ziemię i potem zanoszę do chłodnej piwnicy ,wkładam do wiader i zasypuję suchym piaskiem .To wszystko.W marcu wsadzam do swieżej ziemi i wnoszę do domu.Poza tym nalezy wsadzac najpózniej w maju do ziemi-jak skończą się przymrozki.Potem dalie zasilam tylko Florowitem.
A to dalie ,które pokazywałam w swoim wątku ,ale tutaj tez muszę wkleic zdjęcia ,zeby był porzadek To dalie ,które jeszcze kwitną