iwwa wykopane dalie oblepione są gliniastą ziemią, w całości wkładane są do wiader. Zimują na schodach w piwnicy tem. około 5 stopni C. Drobniejsze odłamane kawałki nieraz usychają, gniją. Próbowałam obsypywać takie karpy suchym torfem, trocinami. Różnie się przechowywały. W ubiegłym roku dużą karpę przechowałam w ażurowej skrzynce, takiej do przechowywania jabłek, warzyw.
anabuko1 Aniu, drzewko z żółtymi liśćmi to Miłorząb japoński (Miłorząb dwuklapowy) - Ginkgo biloba, rośnie w niewielkiej odległości od Tulipanowca. Za kilka lat drzewa zacienią ogród, w upalne dni będzie fajne miejsce do posiedzenia...wypicia kawki, poplotkowania
wanda7 Wandziu, do końca nie można niczego sprzątnąć, zawsze coś jest do zrobienia. Liście ,,prawie''są sprzątnięte.
rabaty są nie oczyszczone, nie mogę pozbyć się Rogownica pospolita...kwitnie nawet pod śniegiem

Zadarnia rabaty z bylinami. Do poprawy jest też skalniak, zaczęłam poprawiać...teraz jest przerwa. Może w tym roku zrobię jeszcze kawałek. Kilka rojników, rosło w doniczkach...doniczki kilka dni temu wkopałam na zimę do gruntu...może nic im nie będzie
Na rabatach niewiele jest kolorów, widać tylko kolorowe żurawki.
Foto z przed kilku dni...
Poziomki jeszcze owocują...
Belamkanda chińska