Lodziu faktycznie glebę mam dość ubogą z wyjątkiem miejsc gdzie rosły/rosną drzewa, tam jest dużo lepsza, bo całe lata nikt nie grabił liści. Glebę poprawiam głównie przez sianie przed- i poplonów, kompost, mączkę bazaltową. Efekty już widać

Danusiu nie kopię sama, to jedyna czynność na działce jakiej nie wolno mi robić

Dorotko działki były przez kilka lat nieużywane, tu były tylko te stare drzewa i perzowisko, nawet altany nie było

Małgosiu dziękuję

Ewelinko dziękuję

Lucynko przygotowania do sezonu coraz bardziej się rozpędzają - nie wszystko dało się załatwić wcześniej, bo sklepy ogrodnicze, a nawet budowlane też dopiero się rozkręcają.
Marysiu bardzo dziękuję

Wiolu tak, to działka ROD

Przygotowania do sezonu powoli rozkręcają się coraz bardziej - mam już wszystkie nasiona, wczoraj zamówiłam na all mączkę bazaltową, wermikulit oraz keramzyt dla doniczkowych. Zaczęłam się też rozglądać za gontem bitumicznym do pokrycia dachu altanki, ale to nie takie proste... W najbliższym budowlanym nie mają, a w sklepie specjalizującym się w pokryciach dachowych jeszcze nie zaczęli sezonu

Znalazłam zdjęcia opakowań cebulowych które sadziłam jesienią - dużo tego nie było, więcej będę sadzić kiedy powstaną bardziej stałe rabaty. Oprócz tych wsadziłam też kilka tulipanów wykopanych przez przypadek, niestety nie było ich wiele.