Aniu /anabuko1 - no poszłam na całość w chryzantemy. Jakoś im u mnie pasuje więc muszę to wykorzystywać póki się da.
A ten śliczny czerwony kolorek to trzmielina oskrzydlona.
Pogoda nas rozpieszcza nie tylko temperaturą ale i cudnymi jesiennymi mocnymi kolorami, zgadzam się.
Ja dopiero dzisiaj będę przycinać piwonie, i one się świetnie trzymają w tym roku.
Natalko - no właśnie to w chryzantemach lubię, że jak kwitną to na całego
Dzisiaj sprawdzę które postanowiły też już zakwitnąć.
Nigdy bym nie przypuszczała, ze są takie łatwe w uprawie, i cieszę się z tego powodu bardzo bardzo.
Jadziu, no znasz nasze podpowiedzi co do ślimorów. U mnie żadnym zwierzętom nie chce się tego ruszać, tylko tym ślimakom i to jest na prawdę bardzo skuteczne. Ale tak jak wiesz - sypię tego bardzo mało ale w miarę systematycznie.
Przerabiałam sprawę inwazji bezdomnych ślimaków w pierwszym roku i na prawdę różnica jest ogromna, jak na razie granulki są skuteczne.
Jadziu, trzymaj się, kochana
Lucynko, Twoje dalie niech Cię cieszą jak najdłużej! Po to są!
Ten mały floks pachnie obłędnie. Ale na razie nie wiem jak zimuje, bo kupiłam go dopiero w tym roku. I jeśli będzie ok to na pewno dokupię sobie jeszcze tych małych z kilka sztuk.
A chryzantemy mają teraz swoje 5 minut, kwitną cudnie i prezentują się cudnie. Bardzo lubię te kwiaty.
Odwzajemniam te miłe pozdrowienia
Iwonko0042 - no ta trzmielina oskrzydlona to daje pokaz w tym roku. Nigdy u mnie jeszcze aż tak długo nie trzymała tego swojego cudnego czerwonego kolorku, a teraz jest rewelacyjna!
Chryzantemy kupuję przez internet, pierwsze kupiłam od naszej forumowej
e-babci. Cudne sadzonki i cudne chryzantemy wyrosły, pewnie dlatego chwyciłam w ich stronę bakcyla. Oczywiście sporo ślicznych chryzantem mam też od
Jadzi.
Marcinki te niskie nie za bardzo u mnie chcą kwitnąć, niby od wiosny rosną fajnie ale potem przed samym kwitnieniem mają czarne nóżki. W zeszłym roku w ogóle im nie dałam zakwitnąć, a w tym roku nawet nawet się im udało. Ale muszę je przesadzać co roku w inne miejsce. A chryzantemy jak na razie nie mają żadnych wymagań....
Śliczna chryzantema od Jadzi