Aniu - anabuko1 lilie i liliowce, w porównaniu do ubiegłego roku, o wiele słabiej kwitną.
Rudbekie również lubię, chociaż uważam, że swoim kwitnieniem zapowiadają jesień.
Jeżówki odmianowe nie chcą u mnie rosnąć, a więc zaprosiłam tylko te niewymagające.
Oman wielki wcześnie w tym roku rozpoczął kwitnienie, jest jednak o wiele niższy niż zwykle i ma mniejsze kwiaty.
Dzisiaj po południu dał się odczuć spadek temperatury.
Marysiu - mar33 siana dla królików to ja mam już w tej chwili mnóstwo na działce.
Dzisiaj po południu temperatura spadła, gdyby tak jeszcze spadł deszcz...
Z Daszeńką nie jest tak źle, jak wygląda to na zdjęciach. Po prostu była bardzo znudzona i raz za razem ziewała.
Florianie - Florian Silesia dziękuję w imieniu liliowców. Gdyby tak wszystkie posadzone w zeszłym roku zechciały zakwitnąć to dopiero byłoby pięknie.
Kolekcje, no tak, wszakże nawet tytuł wątku sugeruje, że mamy do czynienia z wytrawnym kolekcjonerem roślin. Ale skoro tworzenie kolekcji sprawia Ci tak wiele radości, to realizuj swoje marzenia, bo to bardzo ważne w życiu.
Jurku - Locutus cieszy mnie Twoja wypowiedź, zapraszam więc do spacerów wśród moich roślin, o ile po tej suszy coś jeszcze odrośnie.
Dziękuję za radę w kwestii zwalczania rdzy, ale na działce staram się nie stosować żadnych środków chemicznych.
Danusiu - danuta z naparstnica rdzawa to okazała i piękna bylina.
Coś tam jeszcze próbuje kwitnąć, ale jest coraz gorzej. Deszczu nadal nie widać.
Daszeńka wygląda na zdjęciach na cierpiącą, ale w rzeczywistości była bardzo znudzona i zaspana.
Przetacznik długolistny 'Charlotte'
powojnik 'Praecox'
tojeść orzęsiona 'Firecracker;
liliowiec 'Kwanso' variegata
akant
wiązówka błotna czerwona
róża nn
ogórecznik lekarski