Hortensje jak zwykle piękne, ale chyba jestem stronnicza, dostałam jakiegoś Hyzia na ich punkcie. Ta ciemna Dalia przepiękna, niesamowity ma kolor.
A ta alejka na ostatnim zdjęciu dalej mnie urzeka.

Hortensje niektóre przypalone, ale większość nadal zdobi ogród.
  Hortensje niektóre przypalone, ale większość nadal zdobi ogród. 
 Nie dziwię się ludziom, że maja dość obostrzeń.
  Nie dziwię się ludziom, że maja dość obostrzeń.
 Widok w stronę garażu co roku prawie taki sam. Tylko byliny w dole się zmieniają, a hortensje zostaną.
  Widok w stronę garażu co roku prawie taki sam. Tylko byliny w dole się zmieniają, a hortensje zostaną.  

, musicie bardziej uważać, by zdrowo wyjść z pandemicznego czasu, czego z całego serca Wam życzę.
 , musicie bardziej uważać, by zdrowo wyjść z pandemicznego czasu, czego z całego serca Wam życzę.  

Biała hortensja to Limelight. Kilka pędów w cieniu dopiero teraz zakwitło.
  Biała hortensja to Limelight. Kilka pędów w cieniu dopiero teraz zakwitło.  Chwastów wiele nie ma, jednorocznych mało, więc sprzątania też niewiele. Zostały dalie i szałwia jednoroczna, ale jej nawet pierwsze przymrozki nie straszne, jeszcze pokwitnie.
 Chwastów wiele nie ma, jednorocznych mało, więc sprzątania też niewiele. Zostały dalie i szałwia jednoroczna, ale jej nawet pierwsze przymrozki nie straszne, jeszcze pokwitnie.  

pilnujemy się. Nasz region niestety w czołówce zakażeń na 100 tysięcy  mieszkańców.
  pilnujemy się. Nasz region niestety w czołówce zakażeń na 100 tysięcy  mieszkańców.  Hortensje przy chodniku i podjeździe ładne, ale jak mokre, to trudno koło nich przejść.
  Hortensje przy chodniku i podjeździe ładne, ale jak mokre, to trudno koło nich przejść.

Ketmie pełnią u mnie funkcję żywopłotu. Mam ich siedem w trzech kolorach. Wszystkie są siewkami podarowanymi przez sąsiadkę. Jak wszystko na początku ogrodu, są posadzone za gęsto i słabo kwitną.
  Ketmie pełnią u mnie funkcję żywopłotu. Mam ich siedem w trzech kolorach. Wszystkie są siewkami podarowanymi przez sąsiadkę. Jak wszystko na początku ogrodu, są posadzone za gęsto i słabo kwitną.  

Znowu czeka nas przymusowa kwarantanna, ale  w takich ciekawych czasach żyjemy.
  Znowu czeka nas przymusowa kwarantanna, ale  w takich ciekawych czasach żyjemy.  Kilkoro znajomych ma Covid z objawami neurologicznymi. Strasznie to wygląda, jakby mieli zator mózgowy.
  Kilkoro znajomych ma Covid z objawami neurologicznymi. Strasznie to wygląda, jakby mieli zator mózgowy.

Podejrzałam niedawno zdjęcia z początków ogrodu, które przetrwały awarie kolejnych komputerów. Zdecydowanie rabaty z trawami długo są ładne. Byliny i jednoroczne tracą na urodzie, lub wcale ich nie widać, a trawy do wiosny zdobią ogród.
  Podejrzałam niedawno zdjęcia z początków ogrodu, które przetrwały awarie kolejnych komputerów. Zdecydowanie rabaty z trawami długo są ładne. Byliny i jednoroczne tracą na urodzie, lub wcale ich nie widać, a trawy do wiosny zdobią ogród.  

Ja niestety 40 lat pracuję w ogrodzie i jakoś nie doszłam do takiej perfekcji
  Ja niestety 40 lat pracuję w ogrodzie i jakoś nie doszłam do takiej perfekcji  Na brak pracy nigdy nie narzekam  w sezonie:
 Na brak pracy nigdy nie narzekam  w sezonie:    Już pewnie   nie dane mi będzie się poprawić choć sobie obiecuję...
 Już pewnie   nie dane mi będzie się poprawić choć sobie obiecuję...  
   Ale ja lubię tę ogrodową grzebaninę i różnorodność w każdym kątku...
  Ale ja lubię tę ogrodową grzebaninę i różnorodność w każdym kątku...  Każdy powinien  postępować tak jak lubi!
 Każdy powinien  postępować tak jak lubi!  Samozadowolenie gwarantowane!
 Samozadowolenie gwarantowane!  Zdrowia życzę bo covid czycha!
 Zdrowia życzę bo covid czycha!  

Do perfekcji, to nie dojdę nigdy.
 Do perfekcji, to nie dojdę nigdy.  Przymusowa kwarantanna sprawiła, że mam więcej czasu, więc szybciej się uwinęłam.
  Przymusowa kwarantanna sprawiła, że mam więcej czasu, więc szybciej się uwinęłam. 

Tytonie mnie zdziwiły. Zakwitły siewki tegorocznych roślin matecznych.
  Tytonie mnie zdziwiły. Zakwitły siewki tegorocznych roślin matecznych.  Większość wyrzuciłam, było ich dziesiątki. Niektóre maja po 25 cm i całkiem dużo kwiatów. Mam nadzieję, że trochę nasion nie wykiełkowało i wiosną też będą samosiejki.
  Większość wyrzuciłam, było ich dziesiątki. Niektóre maja po 25 cm i całkiem dużo kwiatów. Mam nadzieję, że trochę nasion nie wykiełkowało i wiosną też będą samosiejki. pietruszka słabo rośnie na moich piaskach.
  pietruszka słabo rośnie na moich piaskach.